Τσέλσι: Οι πιθανοί διάδοχοι του Τιάγκο Σίλβα

Το να αντικαταστήσεις έναν ποδοσφαιριστή της αξίας του Τιάγκο Σίλβα, φαντάζει μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πιθανότατα δεν θα δούμε κανένα σέντερ μπακ όπως ο Βραζιλιάνος σύντομα.

Ο Σίλβα θα είναι στην Τσέλσι για τουλάχιστον έναν χρόνο, αλλά θα ήταν αφελές και απρόσεκτο να μην αρχίσει η Τσέλσι να ψάχνει για τον αντικαταστάτη του. Ο Σίλβα γίνεται 38 ετών έναν μήνα μετά την έναρξη της επόμενης σεζόν. Αυτό θα τον κάνει τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή-πλην τερματοφυλάκων- στην Premier League. Όσο καλός και να είναι ο βετεράνος Βραζιλιάνος, οι Λονδρέζοι θα πρέπει να τον αντικαταστήσουν κάποια στιγμή. Θα είναι μία δύσκολη υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ποιότητα του, αλλά ας δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να δώσουν στην ομάδα κάποια στοιχεία που έχει και ο πρώην αρχηγού της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Σίλβα είναι ένας έξυπνος παίκτης και διαβάζει άριστα το παιχνίδι. Την σωστή του πάσα δεν την έχει κανένας άλλος στόπερ στο αγγλικό πρωτάθλημα και η ηρεμία του στην κατοχή, βοηθά την Τσέλσι να βγάλει την μπάλα από την άμυνα. Ένας αντικαταστάτης του Τιάγκο Σίλβα θα πρέπει να ενσωματώνει τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ηγετικής του φυσιογνωμίας. Ο Τιάγκο Σίλβα δεν είναι γρήγορος, αλλά το ξεπερνά με άψογη τοποθέτηση. Ακολουθούν μερικοί σέντερ μπακ που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Σίλβα τα επόμενα χρόνια:

ΝΑΓΕΦ ΑΓΚΕΡ (Ρεν)
Ο Αγκέρ εντάχθηκε στη Ρεν τον Αύγουστο του 2020. Έχει παίξει λοιπόν στη γαλλική ομάδα για δύο σεζόν και έχει κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις ως σέντερ μπακ για τον σύλλογο από τότε που προσχώρησε (66). Η ανάγνωση του παιχνιδιού από τον Μαροκινό, είναι κορυφαία. Είχε μια πολύ καλή πορεία με τη Ρεν την περασμένη σεζόν, βοηθώντας τη να τερματίσει στην τέταρτη θέση, ενώ είχε τον τέταρτο υψηλότερο μέσο όρο κατοχής στο πρωτάθλημα.

Ο Αγκέρ συνέβαλε στο να κρατήσει η ομάδα του σε 10 ματς απαραβίαστη την εστία της, τέσσερα λιγότερα από τον 2ο στόπερ της κατηγορίας. Και βέβαια συνέβαλλε στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Ρεν, καθώς δέχτηκε συνολικά 40 γκολ, η τέταρτη καλύτερη επίδοση στη Ligue 1.
Η Ρεν με τον Αγκέρ στην καρδιά της άμυνας, δέχτηκε τις δεύτερες λιγότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα (9,4). Δέχθηκε μάλιστα λιγότερα σουτ ανά παιχνίδι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αγκέρ κέρδισε το 58% των μονομαχιών στο έδαφος ανά παιχνίδι (1,5) και το 65% των εναέριων μονομαχιών του (3,1).

ΣΒΕΝ ΜΠΟΤΜΑΝ (Λιλ)
Ο Μπότμαν μπορεί να μην είναι ο τύπος του εντυπωσιακού αμυντικού. Κρατάει όμως τη θέση του και καθαρίζει με την ταχύτητα του τις περισσότερες φάσεις. Εντάχθηκε στη Λιλ στις αρχές της σεζόν 2020/21. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 62 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με μόνο τον αρχηγό της ομάδας Χοσέ Φόντε να έχει περισσότερες εμφανίσεις (73). Η Λιλ έχασε τον πανύψηλο (1.95) Ολλανδό την περασμένη σεζόν, καθώς έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού για 11 από τα 38 παιχνίδια.

Αυτό σήμαινε ότι ο Μπότμαν πραγματοποίησε μόνο 25 εμφανίσεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν των 37. Η απουσία του οδήγησε τη Λιλ να μένει χωρίς να δεχτεί γκολ, σχεδόν κάθε φορά που δεν ήταν στο γήπεδο. Στην πραγματικότητα, η Λιλ κατέγραψε το απαραβίαστο της εστίας της μόνο δύο φορές από τις 13 φορές που έπαιξε την περασμένη σεζόν.
Οι πάσες του Μπότμαν είναι εξίσου καλές με κάθε σέντερ μπακ που παίζει μπάλα στην Ευρώπη. Η ακρίβεια στις μακρινές πάσες του μάλιστα, είναι στα ίδια επίπεδα με τον Βίρχιλ Φαν Ντάικ. Το συμβόλαιό του λήγει το 2025, οπότε η Λιλ εξακολουθεί να έχει κάποια διαπραγματευτική δύναμη.

ΜΙΛΑΝ ΣΚΡΙΝΙΑΡ (Ίντερ)
Ο Σκρίνιαρ μόλις ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν με την Ίντερ. Μάλλον δεν είναι αυτό που η ιεραρχία της Ίντερ θα θεωρούσε επιτυχία, καθώς η Ίντερ έχασε το πρωτάθλημα οριστικά την τελευταία αγωνιστική.. Ο Σλοβάκος όμως μπορεί να είναι περήφανος για μια υπέροχη ατομική σεζόν. Βοήθησε την Ίντερ να τερματίσει στη δεύτερη θέση, με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Η Ίντερ δέχθηκε τα δεύτερα λιγότερα γκολ (32), μόνο ένα πίσω από την καλύτερη άμυνα της μισητής συμπολίτισσας Μίλαν. Η Ίντερ έχασε επίσης τα λιγότερα παιχνίδια στη σεζόν του πρωταθλήματος (4). Ο Σκρίνιαρ συνέβαλε σε 12 από τα 15 ματς του απαραβίαστου της εστίας της Ίντερ αυτή τη σεζόν. Ο Σκρίνιαρ έφτασε στην Ίντερ πριν από πέντε χρόνια και έχει πραγματοποιήσει 172 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με μέσο όρο 34,4 συμμετοχές ανά σεζόν.

Ο Σκρίνιαρ ήταν πολύ καλός την περασμένη σεζόν. Έπαιξε 31 αγώνες στο πρωτάθλημα και είχε μέσο όρο 0,7 κοψίματα ανά αγώνα και κέρδισε το 71% των τάκλιν του, με μέσο όρο 1,3 τάκλιν ανά αγώνα. Επίσης είχε 55,7 πάσες ανά παιχνίδι με ποσοστό επιτυχίας 93%. Αυτό είναι το ίδιο με το 93% της σωστής πάσας του Σίλβα. Η ακρίβεια της μακρινής του πάσας, υπογραμμίζει την τεχνική του ικανότητα. Ο Σκρίνιαρ παίζει στη δεξιά πλευρά ενός σχηματισμού τριών σέντερ μπακ, αλλά η ανάγνωση του παιχνιδιού και οι τεχνικές του ικανότητες, τον βοηθούν ώστε στην Εθνική του ομάδα να παίζει ως κεντρικός στόπερ στην άμυνα των τριών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.