Τίλεμανς: Έτοιμος για το επόμενο βήμα, αλλά…

Ο 25χρονος μέσος της Λέστερ μοιάζει έτοιμος για τη μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο. Θα το καταφέρει φέτος ή θα περιμένει την επόμενη σεζόν;

Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στη θέση των χαφ και έτοιμος για τη μεταγραφή που θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του είναι ο Γιούρι Τίλεμανς.

Το κάποτε «παιδί-θαύμα» του βελγικού ποδοσφαίρου, το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Champions League απέναντι στον Ολυμπιακό σε ηλικία 16 χρόνων (2/10/13), μεγάλωσε και για άλλη μια σεζόν αποτέλεσε ένας από τους κορυφαίους μέσους της Premier League!

Η εφετινή παρουσία του ναι μεν δεν ήταν όπως εκείνη του 2020-21 στην οποία είχε αξιομνημόνευτη πορεία, όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στην κατάκτηση του αγγλικού Κυπέλλου, αλλά και πάλι ήταν από τους καλύτερους στη θέση του.

Μέσα από αυτές του τις εμφανίσεις του και σε συνδυασμό πως το συμβόλαιό του με τις Αλεπούδες ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, τρεις από τους «Top» συλλόγους του Νησιού θέλουν να τον κάνουν δικό τους.

Ο λόγος για τις Άρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Κανονιέρηδες είναι εκείνοι που έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βάσει των όσων σημειώνονται στα ρεπορτάζ, αποτελεί και τη μεταγραφική τους προτεραιότητα.

Από την άλλη πλευρά οι Πετεινοί και οι Κόκκινοι Διάβολοι εμφανίζονται για την ώρα ως απλοί «μνηστήρες» και αξιολογούν την περίπτωση του 25χρονου.

Αν κάποιος πάντως καλύπτει περισσότερα τα «θέλω» του παίκτη αυτή είναι η Τότεναμ, μιας και τη σεζόν που μας έρχεται θα παίζει στο Champions League, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους δύο συλλόγους.

Iron Μan και ο πολυσύνθετος ρόλος του

Τι κάνει πολύτιμο τον Βέλγο στο γήπεδο; Αρχικά το γεγονός πως είναι πάντα διαθέσιμος! Κυριολεκτικά! Η φυσική του κατάσταση είναι τρομερή και σαν άλλος Iron Man δε λείπει ποτέ, όντας πάντα εκεί όταν και όπου τον χρειάζεσαι.

Αυτό δείχνουν και οι 156 συμμετοχές του σε 3μιση χρόνια με τη Λέστερ (αποκτήθηκε από τη Μονακό για 32 εκατομμύρια λίρες), έχοντας χάσει σε αυτό το διάστημα μόλις έξι παιχνίδια! Όταν οι περισσότεροι συμπαίκτες του έπεφταν σαν τις μύγες με προβλήματα τραυματισμών, εκείνος απλά δήλωνε συνέχεια παρών.

Παράλληλα ήταν ο κινητήριος μοχλός του Μπρένταν Ρότζερς στον χώρο του κέντρου και ο άνθρωπος που κουβαλούσε την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, αγωνιζόμενος το 56% των ματς ως 8άρι. Το υπόλοιπο 44% των 2.407 λεπτών που κατέγραψε συνολικά φέτος τον βρήκε 6αρι, με τον προπονητή του να τον υπολογίζει εκεί έχοντας ως στόχο να «ανοίγει» το παιχνίδι της ομάδας του.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που προτιμάει τις μακρινές μεταβιβάσεις ή όπως σημειώνουν τα προηγμένα στατιστικά το ποσοστό εκείνων που είναι πάνω από 10 μέτρα (progressive passing) αγγίζει το 75%. Σε συνδυασμό με το ότι οι 5.6 εξ αυτών ανά παιχνίδι ερχόταν στο αντίπαλο μισό, όντας πρώτος μεταξύ των συμπαικτών του στο να προωθεί την μπάλα κοντά ή μέσα στην περιοχή (2ος ήταν ο Χολ με 4.1) δείχνει το πόσο πολυσύνθετος ήταν ο ρόλος του.

Ο ίδιος τον έφερνε εις πέρας συνεχώς και με εξαιρετικό βαθμό, καθώς έκλεισε την εφετινή Premier League με διψήφιο αριθμό συνεισφοράς σε γκολ, έχοντας 6 τέρματα και 4 ασίστ.

Και αν φαίνονται λίγα, δεν είναι, μιας και γενικά η (υπόλοιπη) Λέστερ δεν έπιασε τα αναμενόμενα στάνταρ της, τερματίζοντας από την περσινή 5η στην 8η θέση!

Πουλάει ή δεν πουλάει, ιδού η απορία…

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη βλέπουν οι Αλεπούδες και σκέφτονται να τον κρατήσουν και την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του!

Αυτό έπραξαν το καλοκαίρι του 2021, καθώς παρά την απόλυτα επιτυχημένη πορεία τους αποφάσισαν να μην την εξαργυρώσουν σε πωλήσεις, κρατώντας τον βασικό κορμό τους.

Ο Μπρένταν Ρότζερς θα ήθελε να τον έχει στην ομάδα του και τη νέα σεζόν, ενώ από την στιγμή που δεν φτάνει επίσημη πρόταση στα χέρια της διοίκησης ενδεχομένως να γίνει πραγματικότητα (έστω και αν συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες) αυτό το σενάριο.

Από τη δική του πλευρά ο Τίλεμανς έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, η οποία θα βρίσκεται στο Νησί και ιδανικά θα συμμετέχει στο Champions League.

Θα έχουμε κάποια μεταγραφική ποδοσφαιρική κόντρα ή η Λέστερ θα ενδώσει και θα τον παραχωρήσει;

Εν αναμονή της απόφασής της λοιπόν, η οποία δεν αναμένεται να αργήσει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.