Τσέλσι: Τα προ Αμπράμοβιτς “ανώριμα” χρόνια

Παίκτες της Τσέλσι πλήρωσαν πρόστιμα μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε ξενοδοχείο γεμάτο Αμερικανούς τουρίστες που θρηνούσαν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη μόλις 24 ώρες μετά τις επιθέσεις και περιελάμβανε απογύμνωση, βρισιές και εμετούς στο ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου, το οποίο ήταν γεμάτο με Αμερικανούς που είχαν αποκλειστεί από ακυρώσεις πτήσεων. Τα “κακά παιδιά” περιλάμβανε τους αστέρες της Αγγλίας Under 21, Φρανκ Λάμπαρντ, Τζόντι Μόρις, Τζον Τέρι και Φρανκ Σινκλέρ, μαζί τους ήταν και ο Ισλανδός, Έϊντουρ Γκούντγιονσεν.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Τσέλσι εκείνο το βράδυ (12/9/01) εναντίον της βουλγαρικής Λέφσκι Σόφιας είχε μόλις αναβληθεί ως ένδειξη σεβασμού για τα θύματα των επιθέσεων. Ο διευθυντής στο ξενοδοχείου, δήλωσε: “Προκάλεσαν πολύ θόρυβο και χτύπησαν πράγματα στο μπαρ και αναστάτωσαν τους πάντες. Ήταν πραγματικά μεθυσμένοι” Ο διευθύνων σύμβουλος της Τσέλσι, Κόλιν Χάτσινσον, καταδίκασε τη συμπεριφορά των παικτών ως «εντελώς εκτός λειτουργίας» και τους έκοψε τον μισθό δύο εβδομάδων.

Τα χρήματα, περισσότερα από 100.000, δόθηκαν στο ταμείο που βοηθά τις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφής στην Αμερική. Ο Χάτσινσον τόνισε επίσης ότι κανένας από τους τέσσερις παίκτες της Τσέλσι δεν είχε σκοπό να προσβάλει ή να κακομεταχειριστεί οποιοδήποτε μέλος του κοινού, το λιγότερο από όλους τους Αμερικανούς που επηρεάστηκαν από τα γεγονότα στην πατρίδα τους.

Ο προπονητής των μπλε, Κλαούντιο Ρανιέρι, συνάντησε τους ποδοσφαιριστές κάνοντας τους σχετικές παρατηρήσεις. «Κανονικά δεν θα ασχοληθούμε με πειθαρχικά θέματα την προηγούμενη μέρα ενός σημαντικού παιχνιδιού, αλλά λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το κάναμε. «Στη συνάντηση με τους παίκτες, τους υπενθυμίσαμε ξανά τις ευθύνες τους. Ήταν κατηγορηματικοί ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκοπό να προσβάλλουν άτομα και είπαν ότι σίγουρα δεν κακοποίησαν κανέναν. Όπως όλοι στον σύλλογο, έχουν πληγωθεί και συγκινηθεί από ό, τι έχει συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο κανένας άλλος. “Η συμπεριφορά τους ήταν εντελώς εκτός λειτουργίας, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση οι παίκτες να βγουν να προσβάλουν ή να κακοποιήσουν οποιονδήποτε”.

Εν τω μεταξύ ο Λάμπαρντ που είχε υπογράψει στην Τσέλσι λίγους μήνες νωρίτερα (14/6) από την Γουεστ Χαμ, ύστερα από 15 χρόνια μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να παίξει ποδόσφαιρο στο MLS και την Νέα Υόρκη Εξέφρασε τη μετάνοιά του για το περιστατικό, επισκέφτηκε το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου για να τιμήσει. «Δεν θέλησα κατηγορηματικά να προσβάλω κανέναν ή να συμπεριφερθώ άσχημα μπροστά στους Αμερικανούς και αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να το πω», είπε στην εφημερίδα Daily Mail «Είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα και την τραγωδία. Ήμουν αφελής και νεαρό αγόρι εκείνη την εποχή. Ήμουν έξω μια μέρα που δεν έπρεπε. Σίγουρα δεν θα το έκανα σήμερα.

Για την ιστορία ο αγώνα απέναντι στη Λέφσκι διεξήχθη δύο εβδομάδες αργότερα, 27 Σεπτεμβρίου 2001, με την Τσέλσι να κερδίζει 0-2 με γκολ των Τέρι και Γκουντγιόνσεν. Στον επόμενο γύρο η ομάδα του Ρανιέρι αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με συνολικό σκορ 3-1. Στην Πρέμιερ Λιγκ είχε τερματίσει στην 6η θέση, ενώ ήταν φιναλίστ του FA CUP. Δύο χρόνια αργότερα, ανέλαβε ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.