Μάντσεστερ Γ. – Λιντς 5-1: Πάρτι με Πογκμπά και Φερνάντες! (hls)

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε τη Λιντς στο «Ολντ Τράφορντ» με τέσσερις ασίστ Πογκμπά και χατ - τρικ Φερνάντες!

Ο Βαράν είχε την τιμητική του πριν από την έναρξη του ματς στο κατάμεστο – για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020 – «Θέατρο των Ονείρων», όμως στο χορτάρι τη διαφορά την έκαναν ο Γάλλος και ο Πορτογάλος, που υποχρέωσαν την ομάδα του Μπιέλσα σε δεύτερη σερί βαριά ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» μετά το περσινό 6-2.

Ο Πογκμπά έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γιουνάιτεντ με τέσσερις ασίστ σε ματς Πρέμιερ Λιγκ και ο έβδομος συνολικά. Χαρακτηριστικά, πέρσι όλη τη χρονιά είχε μοιράσει μόλις τρεις ασίστ!

Όσο για τον Φερνάντες, έγινε ο πρώτος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» με χατ – τρικ σε πρεμιέρα μετά τον Λου Μακάρι το 1977-78.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε δυνατά και είχε τελικές στο πρώτο δεκάλεπτο με ΜακΤόμινεϊ και Γκρίνγουντ, ενώ στο 12′ ο Πογκμπά έχασε τεράστια ευκαιρία αστοχώντας μόνος του από καλή θέση.

H Λιντς από την πλευρά της απάντησε στο 16′ με ωραίο σουτ του Κλιχ που ανάγκασε τον Ντε Χέα σε επέμβαση, ενώ στο 26′ ο Μπάμφορντ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Mε τη συμπλήρωση του ημιώρου, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Πογκμπά έβγαλε τετ-α-τετ τον Φερνάντες και αυτός δεν αστόχησε παρά την προσπάθεια του Μελιέ. Ακολούθησαν και άλλες καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με Γκρίνγουντ και Σο.

Η Λιντς απάντησε άμεσα με την έναρξη του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 49′, όταν ο ακραίος μπακ – χαφ Έιλινγκ βρέθηκε έξω από την περιοχή και με μία άπιαστη οβίδα νίκησε τον Ντε Χέα. Οι φίλοι της πανηγύρισαν έξαλλα στις εξέδρες, όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν ότι θα έβλεπαν ένα …εφιαλτικό δεκάλεπτο. O Σόλσκιερ άλλαξε τακτική με «διαμάντι» στη μεσαία γραμμή, κάτι που μπέρδεψε τη Λιντς και έδωσε χώρους σε Πογκμπά και Φερνάντες, οι οποίοι έκαναν πάρτι!

Αρχικά στο 52′ ο Πογκμπά έβγαλε δεύτερη ασίστ στην αντεπίθεση για τον Γκρίνγουντ που εκτέλεσε τον Μελιέ!

Δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ξανά στην περιοχή και ο Φερνάντες με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 3-1 έπειτα από νέα ασίστ του Γάλλου μέσου!

To πάρτι συνεχίστηκε στο 60ό λεπτό με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Λίντελοφ για τον Φερνάντες και απ’ ευθείας σουτ του Πορτογάλου για το χατ-τρικ!

Οκτώ λεπτά αργότερα, άλλος ένας πολύ καλός συνδυασμός των γηπεδούχων, ο Πογκμπά έκανε άλλη μία ασίστ και ο Φρεντ ήταν αυτός που έγραψε το 5-1!

Ο Σόλσκιερ, με το σκορ ήδη ευρύ είχε την ευχέρεια να ρίξει στο ματς στο 75′ και το νέο απόκτημα Σάντσο που αποθεώθηκε από το «Ολντ Τράφορντ», σε ένα απόγευμα – όνειρο για τη Γιουνάιτεντ και εφιάλτη για την ομάδα του Μπιέλσα…

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Σόλσκιερ): Ντε Χέα – Ουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο – ΜακΤόμινεϊ (69′ Μάτιτς), Φρεντ – Πογκμπά (75′ Μαρσιάλ), Φερνάντες, Τζέιμς (75′ Σάντσο) – Γκρίνγουντ.
ΛΙΝΤΣ (Μπιέλσα): Μελιέ – Στράουκ, Κοχ, Κούπερ – Έιλινγκ, Ντάλας, Κλιχ, Ραφίνια – Ροντρίγκο (46′ Φίρπο), Χάρισον (69′ Κόστα) – Μπάμφορντ (77′ Μπάμφορντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.