Κονατέ: Ο νέος… Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ (pics)

Η μεταγραφή του 22χρονου σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που υπάρχουν και την επιστροφή του Ολλανδού στόπερ με τον οποίο συγκρίνεται ήδη, αναμένεται να προσδώσουν άλλη ποιότητα στο κέντρο άμυνας της ομάδας.

Με στόχο να ηγηθεί στην άμυνα της Λίβερπουλ σε βάθος χρόνου μεταγράφηκε και τυπικά την Παρασκευή (28/5) στους Κόκκινους ο Ιμπραχίμα Κονατέ. Ο σύλλογος του λιμανιού δαπάνησε αρκετά λεφτά για την ενίσχυσή του σε αυτή τη θέση, καθώς κατέβαλε τη ρήτρα των 40 εκατομμυρίων στη Λειψία για να τον κάνει δικό της.

Ο νεαρός άσος αποκτήθηκε από τους Άγγλους έπειτα και τα… πάνδεινα που πέρασαν τη σεζόν που μας έφυγε!

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τους Φαν Ντάικ, Γκόμεζ και Μάτιπ να ταλαιπωρούνται από σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, με τον Ολλανδό φυσικά να είναι αυτός που έλειψε περισσότερο.

Ο έμπειρος τεχνικός… έπαθε και έμαθε και πρόσθεσε μια ακόμη λύση στο κέντρο της άμυνας με την απόκτηση του 22χρονου, προκειμένου μεταξύ άλλων να μην χαραμίζει τους Φαμπίνιο και Χέντερσον σε αυτή τη θέση.

Προφανώς, ο Γάλλος στόπερ αναμένεται να πάρει θέση βασικού δίπλα στον Ολλανδό (όταν επιστρέψει στο 100% του), με τον οποίο συγκρίνεται από την παρουσία του στη Λειψία.

«Είναι ψηλός, γρήγορος, με καλή τεχνική. Θυμίζει λίγο από Φαν Ντάικ» σημειώνει ο ρεπόρτερ Γκίντο Σάφερ, ο οποίος κάλυπτε τον γερμανικό σύλλογο τη σεζόν που μας πέρασε.

Αν και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα λόγω των τραυματισμών του, με μόλις 14 συμμετοχές στην περσινή Bundesliga, τα προτερήματά του ήταν αρκετά ώστε να κάνει τη Λίβερπουλ να βγάλει από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια!

Μεταγραφή Κλοπ

Η συγκεκριμένη κίνηση με βάσει και της περσινής προσφοράς του Κονατέ μπορεί να μοιάζει ακριβή, όμως ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει ότι παίκτες με τα χαρακτηριστικά του κοστίζουν… χρυσάφι!

Ο Γάλλος είναι δυνατός, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και γρήγορος για τη θέση του, κάτι το οποίο έχει επισημάνει και το The Athletic που τον έφερνε στην πρώτη τριάδα στην θέση του στο Big-5 των πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

«Τα φυσικά του χαρακτηριστικά είναι πολύ εντυπωσιακά. Είναι γρήγορος, πολύ δυνατός και κυριαρχεί στον αέρα. Τον θαυμάζω για πολύ καιρό, από τότε που γνώρισα για πρώτη φορά τις δυνατότητές του όταν ήταν στη Σοσό», τόνισε ο Γερμανός προπονητής με δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της αγγλικής ομάδας.

Παράλληλα δεν στάθηκε μόνο στα όσα μπορεί να προσφέρει άμεσα, αλλά και στις δυνατότητες εξέλιξης που έχει!

«Πρόκειται για ένα αγόρι 22 ετών που έχει περιθώριο να βελτιωθεί τρομερά, λόγω των τεράστιων δυνατοτήτων του. Ξέρω ότι είναι κάτι που είναι πρόθυμος να δουλέψει μαζί μας προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερος παίκτης».

Μέσα σε όλα αυτά ειδική μνεία πρέπει να γίνει και η ικανότητά του να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω. Μπορεί να την κατεβάσει και να την προωθήσει με την ίδια ευκολία, ενώ είναι μεταξύ των κορυφαίων στη θέση του σε πετυχημένες τρίπλες!

Τα προηγμένα στατιστικά επιβεβαιώνουν τα «θέλω» της μεταγραφή του

Τα προτερήματά του έρχονται και «κουμπώνουν» πάνω στα «θέλω» του Κλοπ για στόπερ που ξέρει και μπάλα. Την τελευταία σεζόν μέτρησε 86.4% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες του! Παράλληλα είχε 2.85 «progressive»* μεταβιβάσεις κατά μέσο όρο!

Ακόμη στην καταμέτρηση των προσπαθειών που έχουν να κάνουν με το «κουβάλημα» της μπάλας στο μισό της αντίπαλης ομάδας για πάνω από πέντε μέτρα είχε πάνω από 200 ανά παιχνίδι!

Τέλος, η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι φαίνεται και από το γεγονός πως κερδίζει τρεις στις τέσσερις εναέριες μονομαχίες του.

Μάλιστα αν λάβουμε υπόψιν μας και την προπέρσινη σεζόν σε αυτό το κομμάτι, τότε ήταν ο δεύτερος καλύτερος σε όλη την Ευρώπη με 78% πίσω μόνο από τον Μπρούνο Άλβες που είχε 81%.

Στόχος το δίδυμο Φαν Ντάικ-Κονατέ

Απώτερος στόχος του Γιούργκεν Κλοπ φυσικά είναι η δημιουργία του διδύμου Φαν Ντάικ-Κονατέ στο κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ.

Μπορεί η απουσία του Ολλανδού να ήταν εμφανής και να στοίχισε στην ομάδα του πολύ μέσα στη σεζόν, όμως με την επιστροφή του και την απόκτηση του Γάλλου ο Γερμανός προετοιμάζει ήδη στο μυαλό του το παρόν και το μέλλον στα μετόπισθεν.

Με τον 29χρονο ηγέτη του στην πιο παραγωγική του ηλικία και τον 22χρονο να έρχεται με φόρα και με δίψα για να μάθει δίπλα σε έναν εκ των κορυφαίων τότε όχι μόνο ο έμπειρος τεχνικός, αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι για τα όσα έρχονται στην αμυντική γραμμή των Κόκκινων!

Ιμπραΐμα Κονατέ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

*οι πάσες που βρίσκουν συμπαίκτη τους στα 10 μέτρα, μετά το 40% της δικής τους περιοχής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.