Όταν η Νόριτς κέρδισε την Μπάγερν (video)

Σήμερα δεν θα φαινόταν πολύ πιθανό η Νόριτς να κερδίσει την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, πριν από 20 χρόνια όμως ήταν η πραγματικότητα!

Σήμερα δεν θα φαινόταν πολύ πιθανό η Νόριτς να κερδίσει τη Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, πριν από 20 χρόνια όμως ήταν η πραγματικότητα!

Στις 20 Οκτωβρίου του 1993, οι Βαυαροί υποδέχτηκαν τα «καναρίνια» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1993-94.

Οι γηπεδούχοι με τον Έριχ Ρίμπεκ στον πάγκο και παίκτες όπως ο Λόταρ Ματέους, Κρίστιαν Τσίγκε, Κρίστιαν Νέρλινγκερ, Μέμετ Σολ και Όλαφ Τον ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στα «καναρίνια», που έπαιζαν για πρώτη -και μοναδική μέχρι σήμερα- φορά στην Ευρώπη.

Ωστόσο τα «μωρά» του Μάικ Γουόκερ κατέπληξαν τη Γηραιά Ήπειρο.

Στο 12′ άνοιξαν το σκορ με ένα εκπληκτικό βολέ από τον Τζέρεμι Γκος, το οποίο ψηφίστηκε αργότερα ως το σημαντικότερο γκολ στην ιστορία του συλλόγου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι έχασαν στο 26′ με τραυματισμό τον Μαρκ Ρόμπινς, πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετέπειτα του Πανιωνίου.

Τρία λεπτά αργότερα έκαναν το 0-2 με τον Μπάουεν και παρ’ όλο που η Μπάγερν κατάφερε να μειώσει στο 41′ με τον Νέρλινγκερ, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν αυτή που θεωρείται μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους.

Μάλιστα ολοκλήρωσαν την έκπληξη παίρνοντας και την πρόκριση με το 1-1 του «Κάροου Ρόουντ», πριν αποκλειστούν από τη μετέπειτα νικήτρια του θεσμού Ίντερ.

Δείτε στο βίντεο τι έγινε πριν από 20 χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.