Άτρωτη στο «φρούριο»

Τη 14η νίκη της σε 15 ματς Πρέμιερ Λιγκ, φέτος, στο «Ιτιχάντ» σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας άνετα με 4-1 της Σαουθάμπτον για την 33η αγωνιστική. Τραυματίστηκε σοβαρά ο Τζέι Ροντρίγκεζ των «άγιων».

Τη 14η νίκη της σε 15 ματς Πρέμιερ Λιγκ, φέτος, στο «Ιτιχάντ» σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας άνετα με 4-1 της Σαουθάμπτον για την 33η αγωνιστική. Τραυματίστηκε σοβαρά ο Τζέι Ροντρίγκεζ των «άγιων».

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έφτασε τους 70 βαθμούς σε 31 παιχνίδια και υπολείπεται, πλέον, μόνο της Λίβερπουλ η οποία πρωτοπορεί με 71 πόντους αλλά σε 32 αγώνες. Η Σαουθάμπτον έμεινε στους 48 (σε 33 αναμετρήσεις), έχοντας ως στόχο από εδώ και πέρα τη διατήρηση της όγδοης θέσης της Πρέμιερσιπ.

Οι «Άγιοι» μπορεί να έγιναν η πρώτη ομάδα που σκοράρει με πέναλτι στο «Ιτιχάντ» (ισοφάρισε, προσωρινά, σε 1-1) για το πρωτάθλημα από τη Γουλβς τον Οκτώβρη του 2011, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να της δώσει κάτι από το ματς. Στα άτυχα σημεία του ματς ο τραυματισμός του Τζέι Ροντρίγκεζ (έγινε αλλαγή στο 26΄), με τον Άγγλο παίκτη ν΄ αποχωρεί με σοβαρό τραυματισμό στο δεξί γόνατο και να τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τρία λεπτά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να «καθαρίσουν» το ματς. Στο 3΄ η Σίτι άνοιξε το σκορ με υπερβολικό πέναλτι που δόθηκε για μαρκάρισμα του Φόντε στον Ντζέκο. Ο Γιάγια Τουρέ άνοιξε το σκορ, ενώ η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της Μάντσεστερ ήρθε στο 35΄ με το δοκάρι του Βόσνιου επιθετικού. Στο 37΄ η Σαουθάμπτον ισοφάρισε με τον Λάμπερτ να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, με τον Ζαμπαλέτα ν΄ ανατρέπει εμφανώς τον Κορκ εντός περιοχής.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «άγιοι» δέχτηκαν κι άλλο αμφιλεγόμενο  γκολ, σε καίριο σημείο του ματς, με τον Νασρί να σκοράρει, τον ασίστμαν Σίλβα, όμως, να τον τροφοδοτεί από θέση οφσάιντ! Ο Ισπανός έγινε ο πρώτος σε ασίστ στην Πρέμιερ, με 39, από τον Αύγουστο του 2010 που ενσωματώθηκε στη Σίτι. Στο 45΄+4΄ ο Ντζέκο «καθάρισε» την μπουγάδα για τους επίδοξους πρωταθλητές, κάνοντας με κοντινή κεφαλιά το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε: Η Σαουθάμπτον έχασε, μόνο, μία ευκαιρία της προκοπής με τον Λαλάνα, η Σίτι είχε ένα δοκάρι στο 85΄ με τον Γιάγια Τουρέ κι ένα γκολ με τον Γιόβετιτς (ασίστ Νασρί) στο  81΄ όπου κι έκλεισε το σκορ, με τον Μαυροβούνιο να σκοράρει σε κενή εστία. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε βασικός ο γκολκίπερ Γκατσανίγκα, που έχει το χαμηλότερο ποσοστό αποκρούσεων στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι / 4-4-2): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Γιάγια Τουρέ, Φερναντίνιο (45΄ Γκαρθία), Νάβας, Σίλβα (77΄ Γιόβετιτς), Νασρί, Ντζέκο (65΄ Νεγκρέδο).
Σαουθάμπτον (Μαουρίτσιο Ποκετίνο / 4-4-2): Γκατσανίγκα, Τσέιμπερς, Φόντε, Λόβρεν, Σο, Κορκ (80΄ Ουανιάμα), Σναϊντερλίν, Λαλάνα, Ντέιβις (75΄ Γκάλαχερ), Ροντρίγκεζ (26΄ Ουόρντ-Πρόους), Λάμπερτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.