CONMEBOL: Πέρασε στην αντεπίθεση μετά τις δηλώσεις του Βενγκέρ

Τα όσα δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ σε συνέδριο Γερμανών προπονητών, τον περασμένο Μάιο, δεν έμειναν ασχολίαστα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής.

Η CONMEBOL χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως “ατυχείς”, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για προκαταλήψεις, σχετικά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Ο Βενγκέρ είχε τονίσει στο συγκεκριμένο συνέδριο: “Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει αφρικανική καταγωγή, αλλά εκπαιδεύτηκε στην Ευρώπη. Εάν είχε γεννηθεί στο Καμερούν, δε θα γινόταν αυτός ο παίκτης. Υπάρχει η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος. Και ο υπόλοιπος κόσμος, χρειάζεται βοήθεια, διαφορετικά θα χάσουμε πάρα πολύ ταλέντο”.

Από την πλευρά της, η CONMEBOL αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Η CONMEBOL απορρίπτει και καταδικάζει τα πολύ ατυχή λόγια του ανώτερου αξιωματούχου της FIFA, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην προεδρία του θεσμού. Ο Βενγκέρ εκτός από το ότι αποκαλύπτει μια ασυνήθιστη άγνοια για την πολύτιμη συμβολή των Αφρικανών παικτών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό, δείχνει μια απαξιωτική προκατάληψη που καθιστά… αόρατες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των αθλητικών ιδρυμάτων, που δε βρίσκονται στην Ευρώπη. Οι πιο κατακριτέες προκαταλήψεις είναι μεταμφιεσμένες σε βάσιμους και τεκμηριωμένους προβληματισμούς. Εμείς οι Νοτιοαμερικανοί γνωρίζουμε πολύ καλά και στην πρώτη γραμμή αυτού του είδους, τη στάση που πηγάζει από την πεποίθηση ότι ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει στην Ευρώπη. Το ταλέντο, το πνεύμα της θυσίας και η επιθυμία να διαπρέψουν Αφρικανοί και Νοτιοαμερικανοί παίκτες πρέπει να εκτιμώνται και να γίνονται σεβαστά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.