Ισλανδία-Δανία 0-3: Εύκολο βράδυ για τους Σκανδιναβούς (vids)

Σε απόσταση τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Αγγλία μείωσε τη διαφορά η Δανία, ύστερα από τρεις αγωνιστικές, στον δεύτερο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Νations League.

Οι Δανοί είχαν ένα εύκολο βράδυ στην έδρα της Ισλανδίας, καθώς με τα γκολ των Ράγκναρ Σίγκουρντσον (45′ αυτ.), Έρικσεν (46′), Σκοβ (60′) επικράτησαν με 3-0.

Αυτή η νίκη τους φέρνει τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αγγλία, η οποία κέρδισε με ανατροπή 2-1 το Βέλγιο.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έφτασε σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, χάρις στα γκολ των Ράσφορντ (39′ πεν.) και Μάουντ (65′), ενώ είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από το τέρμα του Λουκάκου (16′ πεν.).

Το ματς Ισλανδία-Δανία:

Δίχως φάσεις εκκίνησε η αναμέτρηση στην Ισλανδία, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Αξιοσημείωτο πως μόλις στο 12′ ο Φινμπόγκασον αντικαταστάθηκε από τον Μπόντβαρσον), καθώς αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση.

Στο 28′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά ο Μπόντβαρσον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σμάιχελ. Στο 34′ το σουτ του Έρικσεν για τη Δανία κατέληξε στην αγκαλιά του Χάλντερσον, ενώ η φάση του πρώτου μέρους έλαβε χώρα στο 45′.

Σε εκείνο το λεπτό οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι το αυτογκόλ του Ράγκναρ Σίγκουρντσον. Αυτό φυσικά ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Όπως τελειώσε το 45λεπτο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τη Δανία να σκοράρει το 2-0. «Εκτελεστής» του Χάλντερσον ήταν ο Κρίστιαν Έρικσεν στο 46′.

Οι Σκανδιναβοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με γκολ του Σκοβ στο 61′ έκαναν το 3-0.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Ισλανδία (Xάμρεν): Χάλντερσον, Πάλσον, Ίνγκασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον (73′ Έγιολφσον), Μάγκνουσον, Ρούναρ Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (46′ Άντερσον), Μπιάρνασον, Τρίστανσον (68′ Γκούντμουντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον (12′ λ.τρ. Μπόντβαρσον)

Δανία (Χιούλμαντ):Σμάιχελ, Σκοβ (79′ Μελ), Κρίστενσεν, Κιάερ, Βας, Χόιμπεργκ, Έρικσεν, Ντιλέινι, Πόουλσεν (66′ Όλσεν), Ντόλμπεργκ (79′ Σίστο), Μπρέθγουεϊτ (87′ Γιόργκενσεν)

Το ματς Αγγλία-Βέλγιο:

Στο 10′, ο Λουκάκου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Το σκορ άνοιξε για το Βέλγιο στο 16ο λεπτό ο στράικερ της Ίντερ, από την άσπρη βούλα.

Στο 24′ ο Κάλβερτ-Λιούιν προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο επιθετικός της Έβερτον ήρθε από τον Μάρκους Ράσφορντ στο 39ο λεπτό. Ο άσος της Μ. Γιουνάιτεντ έκανε το 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η Αγγλία ήταν αυτή που πίεζε, με τον Καλβερτ-Λιούιν να είναι ο πιο απειλητικός παίκτης του γηπέδου, χωρίς όμως να μετουσιώνει τις προσπάθειές του σε κάποιο γκολ.

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 65′, με τον Μέισον Μάουντ να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει στα δίχτυα του Μινιολέ για το 2-1.

Στο 72′, το Βέλγιο έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Καράσκο, αλλά ο άσος του Μαρτίνεθ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 82′ οι Άγγλοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσουν τη νίκη, αλλά από πλεονεκτική θέση ο Κέιν έστειλε την μπάλα άουτ!

Εν τέλει στο ματς δεν άλλαξε κάτι άλλο και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με ανατροπή!

Τα highlights της αναμέτρησης:

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79′ Τζέιμς), Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Ντάιερ, Τρίπιερ, Μάουντ (89′ Σάντσο), Ράις, Χέντερσον (65′ Φίλιπς), Κάλβερτ-Λιούιν (65′ Κέιν), Ράσφορντ

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Μινιολέ, Μπογιάτα, Ντενάιερ, Αλντερβάιλερ, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε (73′ Βερσχάρεν), Λουκάκου, Καράσκο (83′ Ντόκου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.