Παρί-Λιλ 0-1: Νίκη τίτλου! (hls)

Η Λιλ επικράτησε στο "Παρκ ντε Πρενς" ύστερα από 25 χρόνια και διεύρυνε τη διαφορά της από τους πρωταθλητές στους 3 βαθμούς, με τον Νεϊμάρ να αποβάλλεται.

Οι Παριζιάνοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν την κατοχή (62%) και προσπάθησαν κυρίως από την αριστερή πλευρά “σημαδεύοντας” τη δεξιά πτέρυγα της άμυνας των φιλοξενούμενων, στην οποία εξ ανάγκης και ελλείψει άλλων λύσεων αγωνίστηκε ο Τζαλό.

Στον αντίποδα η Λιλ αμύνθηκε χαμηλά, έδωσε μέτρα στην Παρί κι αναζητούσε transition παιχνίδι για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Ικονέ, Μπάμπα. 

Και κάπως έτσι βρήκε το γκολ στο 20′ (αφού πρώτα στο 15′ ο Εμπαπέ είχε νικηθεί από τον Μενιόν) μετά από περίφημη κίνηση του Ικονέ, με τον Ντέιβιντ να χρίζεται σκόρερ για 10η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν μόνο μία αξιόλογη στιγμή στο 28′ με τον Μενιόν να αρνείται το γκολ στον Κεν.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Παρι να έχει ανούσια κατοχή και τον Νεϊμάρ να απειλεί στο 61′ και στο 69′.

Την καλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος την είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Νάβας να νικάει στο τετ-α-τετ τον Μπουράκ Γιλμάζ.

Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, αφού στο 90′ αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Νεϊμάρ, Τζαλό.

Πλέον η Λιλ έχει 66 βαθμούς και προπορεύεται με το πέρας της 31ης αγωνιστικής, ενώ η Παρί έμεινε στους 63, με τη Μονακό να έπεται με 62.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-2-3-1): Νάβας, Κέρερ (64′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος (αρχ.), Κιμπεμπέ, Ντιαλό (64′ Μπάκερ), Παρέδες, Γκέιγ (71′ Ραφίνια), Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Κεν (64′ Ντράξλερ)

Προπονητής: Μαουρίσιο Ποτσετίνο

Λιλ (4-2-3-1): Μενιόν, Τζαλό, Φόντε (αρχ.), Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Σάντσες (73′ Γιλμάζ), Αντρέ, Σουμαρέ, Μπάμπα, Ικονέ (90+3′ Μπράνταριτς), Ντέιβιντ (35′ Γουεά)

Προπονητής: Κριστόφ Γκαλτιέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.