Αουγκούστο: «Εξελίχθηκα στον ΠΑΟΚ»

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Ναντ παραχώρησε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο οποίος μίλησε για τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αποτελεί παρελθόν και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ναντ. Ο Βραζιλιάνος κόστισε έξι εκατομμύρια στους Γάλλους και έτσι η Ναντ έκανε μια από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της.

Μάλιστα ο 26χρονος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως «καναρίνι» και εξήγησε τους λόγους της επιλογής της Ναντ, αλλά και τους «ασπρόμαυρους».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Γιατί αποφάσισες να ενταχθείς στην Ναντ: Γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός σύλλογος στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου και για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή. Από τη στιγμή που έγινε η πρόταση και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, τηλεφώνησα στον Αντρέι Τζιρότο (σ.σ πρώην παίκτης της Ναντ και νυν στην Αλ Τααβόν) για να μάθω. Μου είπε ότι ήταν οικογενειακό κλαμπ και με υποδέχτηκαν πολύ καλά ο σύλλογος και οι παίκτες.

Γιατί λες ότι η Ναντ ήταν η καλύτερη επιλογή: Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, είναι πιο κλειστή αγορά και πιο κλειστό πρωτάθλημα. Εδώ, είναι πολύ πιο ανοιχτό, επομένως είναι πιο ενδιαφέρον. Στην Ελλάδα δεν είχα πολύ χρόνο να παρακολουθήσω το γαλλικό πρωτάθλημα αλλά απ’ ό,τι είδα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ απαιτητικό σε φυσικό επίπεδο, παίζουν δυνατά οι ομάδες και μου αρέσει πολύ…

Πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα το γαλλικό πρωτάθλημα: Θα έλεγα ότι τα δυνατά μου σημεία είναι η επιθετικότητα, η ικανότητα να ξεφεύγω από το μαρκάρισμα αλλά και να σουτάρω έξω από την περιοχή. Μου αρέσει επίσης να εκτελώ στημένες φάσεις, προπονούμαι ακόμη, αν και δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω συχνά στην Ελλάδα. Θα βοηθήσω την Ναντ σε οποιαδήποτε θέση αποφασίσει ο προπονητής να με αφήσει να παίξω. Στην Ελλάδα εξελίχθηκα στις θέσεις 6, 8 και 10 οπότε θα μπορέσω να προσαρμοστώ. Μετά, αν με ρωτήσετε για την πραγματική μου θέση, θα έλεγα ότι είναι στο 6 ή στο 8.

Θεωρείς την Ναντ ως εφαλτήριο στην καριέρα σου:Όχι όχι, έρχομαι εδώ για να παίξω για την Ναντ. Το μέλλον, θα το δούμε αργότερα. Εκεί επικεντρώνομαι μόνο. Είδα ότι η περσινή χρονιά ήταν περίπλοκη και θέλω η Νάντ να βρει το μέρος που θα έπρεπε να είναι δικό της.

Τα δύο πρώτα σου χρόνια στον ΠΑΟΚ ήταν λίγο περίπλοκα. Κοιτάζοντας πίσω, πώς το αναλύεις: Θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικό. Όταν έρχεσαι από τη Νότια Αμερική, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστείς γιατί δεν είναι καθόλου το ίδιο παιχνίδι, θα έλεγα ότι μου πήρε 1.5 χρόνο για να προσαρμοστώ. Μετά όλα πήγαν πολύ καλά.

Αισθάνεσαι κάποια πίεση δεδομένου πως είσαι μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Ναντ: Με τίποτα. Δεν έχω πίεση. Το βλέπω περισσότερο ως καμάρι. Επιπλέον, ευχαριστώ την Ναντ για τη δουλειά που έχει γίνει για να με έχουν στο δυναμικό. Όλα αυτά με ενθαρρύνουν να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Ποιες ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις από το «Μποζουάρ» την περασμένη Κυριακή: Ήταν πολύ καλοί οι οπαδοί μας. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Νομίζω ότι οι οπαδοί της Ναντ εκπληρώνουν πολύ καλά τον ρόλο τους ως 12ος παίκτης. Μόνο μια φορά ήταν αρκετή για να ξέρω ότι μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς.

Σκοπεύεις να μάθεις γαλλικά: Έφτασα μόλις το περασμένο Σάββατο! Χρειάζομαι χρόνο να οργανωθώ, πρέπει να βρω σπίτι, αλλά μόλις διευθετηθούν όλες αυτές οι λεπτομέρειες, φυσικά θα μάθω γαλλικά. Επιπλέον, είναι μια όμορφη γλώσσα και είναι σημαντικό για μένα να μάθω τη γλώσσα της χώρας στην οποία παίζουμε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.