Παρί Σεν Ζερμέν: Λεφτά για όλους αλλά όχι για τον Εμπαπέ

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εντυπωσιάσει με τις μέχρι τώρα μεταγραφικές της κινήσεις αλλά φαίνεται πως έχει παραμελήσει ένα δικό της παιδί. Ένα παιδί που πρέπει να "ντύσει" με περισσότερο χρυσάφι. Έχει αφήσει στον "αέρα" τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή στη γη. Ίσως όμως το κάνει και επίτηδες. Γράφει, ο Νίκος Λούρδας

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έχει πιάσει “κόκκινο”. Πολλοί μεγάλοι παίκτες ακούγονται για αρκετές ομάδες ενώ άλλοι βρίσκονται στην αγορά ως ελεύθεροι ψάχνοντας έναν νέο σταθμό για τη καριέρα τους. Εάν ο παίκτης ανήκε ή ανήκει σε πρωτοκλασάτο σύλλογο ή έκανε καλό Euro ή γενικότερα μια παραγωγική σεζόν, τότε σίγουρα θα βιώσει κάτι που αρκετοί έχουν περάσει. Θα ξυπνήσει μια ημέρα το πρωί και θα δει το όνομα του να αναγράφεται σε μια γαλλική ιστοσελίδα ή σε μια εφημερίδα του Παρισιού. Και ο λόγος είναι προφανής. Ενδιαφέρεται η Παρί Σεν Ζερμέν.

Είναι εντυπωσιακός πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο αυτή η ομάδα ελίσσεται στην αγορά πετώντας άφθονο χρήμα στο τραπέζι. Μπορεί να πάρει κυριολεκτικά όποιον θέλει και όποτε θέλει. Αποτελεί ίσως τον πυρήνα της υπεραξίας που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο και κάνει κάθε χρόνο τα πάντα για να την υπηρετήσει. Και από τη στιγμή που η UEFA σφυρίζει αδιάφορα, ο Άραβας παίζει το δικό του παιχνίδι. Έχει θέσει τους δικούς του όρους. Παίζει στο γήπεδο του.

Βέβαια, ακόμα και σε αυτή τη συνθήκη, υπάρχουν και όρια. Το Financial Fair Play είναι “τυφλό” σε πολλές περιπτώσεις αλλά όταν τα πράγματα φτάσουν στο μηδέν θα αντιδράσει… λογικά. Και από το μηδέν, η Παρί δεν είναι μακριά. Ήδη έχει κάνει κινήσεις φαντασμαγορικές. Έχει δώσει λεφτά. Πολλά λεφτά. Και είμαστε ακόμα στα μέσα του Ιουλίου. Αλλά κυρίως, ακόμα δεν έχει τελειώσει το θέμα του καλοκαιριού. Ακόμα, είναι στον αέρα ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στη γη. Ένα δικό της παιδί. Ένα παιδί που πρέπει να το “ντύσει” με περισσότερο χρυσάφι. Αλλά εκεί που έφτασε, το διαθέτει;

Εάν τα “μαγαζιά” ήταν ελεύθερα και αγόραζαν όσο ήθελαν τότε προφανώς και ο Εμπαπέ θα έπαιρνε το μισό Παρίσι σε χρήματα. Αλλά μην τα ισοπεδώσουμε και όλα. Είπαμε προηγουμένως πως το FFP δεν θα ανεχτεί τα πάντα. Θα μπει κάπου ένα φρένο. Η Παρί έχει ξοδέψει μέχρι τώρα σε μεταγραφές, ανανεώσεις και μισθούς περισσότερα από 250 εκατομμύρια. Πήρε τον Χακίμι με 60μυρια από την Ίντερ, έδωσε άλλα 16 στη Πόρτο για τον Περέιρα, και φυσικά υπέγραψε τεράστια συμβόλαια με τους Ράμος, Βαινάλντουμ, Ντοναρούμα ενώ ανανέωσε τόσο τον Νεϊμάρ όσο και τον Βεράτι. Την ίδια ώρα, τα έσοδα της σε αυτόν τον τομέα είναι μηδενικά. Δεν έχει βάλει στα ταμεία της, ούτε φράγκο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αφίξεις στο Παρίσι δεν έχουν τελειώσει. Μπορεί ξαφνικά να δούμε κανέναν Ρολάντο ή Μέσι να πηγαίνει στη Παρί. Με αυτούς, όλα είναι πιθανά. Το θέμα όμως είναι να μην υπάρξει μια συγκεκριμένη αναχώρηση. Εκεί είναι που θέλει προσοχή τώρα. Ο Εμπαπέ μεγαλούργησε στη συγκεκριμένη ομάδα και αποτελεί το παρόν και το μέλλον της. Εάν φύγει, η Παρί θα έχει πραγματικό πρόβλημα.

Έτσι όπως έχει γίνει όμως η κατάσταση, αλήθεια υπάρχουν λεφτά για αυτόν; Μήπως τον ξεχάσανε; Ο μικρός δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί να υπογράψει συμβόλαιο μικρότερο από τους προαναφερθέντες νέους του συμπαίκτες. Θέλει σίγουρα το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Και στη τελική αυτός το αξίζει.

Το Euro έχει τελειώσει. Ο Εμπαπέ κάνει τις διακοπές του και η ανανέωση του μοιάζει να έχει παγώσει. Από τη Παρί λένε πως περιμένουν απάντηση από τον ίδιο αλλά η πλευρά του τηρεί σιγή ιχθύος. Ίσως όμως αυτή να είναι η απάντηση. Ίσως ο ίδιος δεν έχει ικανοποιηθεί από τη προσφορά των Γάλλων και κοιτάει άλλα λιμάνια. Ίσως θεωρεί (και δικαίως) πως η ομάδα του, έδωσε βάση σε άλλες περιπτώσεις και δεν κοίταξε από την αρχή αυτόν. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2022. Μπορεί οι “μνηστήρες” να μην είναι πολλοί και δυνατοί οικονομικά αλλά μην τους ξεγράφουμε. Και έτσι όπως έχει εξελιχθεί αυτό το καλοκαίρι για τη Παρί, δεν μοιάζει καθόλου να απίθανο να θέλει να τον πουλήσει για να “καλύψει” τις νέες τις αγορές. Μπορεί το συμφωνητικό τους να λήγει του χρόνου αλλά σίγουρα θα πιάσει κανένα 150αρι για πλάκα. Και αν τελικά τον δώσει, τότε “κλείνει και το στόμα” του FFP. Σε κάθε περίπτωση, εάν η Παρί αφήσει αυτό το “διαμάντι” να φύγει θα έχει αυτοκτονήσει. Και δρόμος επιστροφής μάλλον δεν θα υπάρχει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.