Θα ξεπεράσει τον εαυτό της…

Η Μπαρτσελόνα σκοράρει κατά ριπάς, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ εδώ και 606 αγωνιστικά λεπτά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει βαλθεί να ξεπεράσει… τον εαυτό της. Η Μπαρτσελόνα δείχνει έτοιμη να σπάσει όλα τα κοντέρ. Βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και γεμίζει με γκολ τις αντίπαλες εστίες, ανεξάρτητα από διοργανώσεις και αντιπάλους, την ώρα που η δική της εστία παραμένει απαραβίαστη τα τελευταία 606 αγωνιστικά λεπτά.

Σ’ αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται τα έξι τελευταία παιχνίδια της “Μπάρτσα” -σε τρεις διοργανώσεις- που έχει κρατήσει το “μηδέν” στην άμυνα, αλλά και τα τελευταία 66 λεπτά του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, που έληξε 3-1 υπέρ των πρωταθλητών Ισπανίας. Ο τελευταίος παίκτης που κατάφερε να νικήσει τον Βίκτορ Βαλδές (ή τον Σέρχιο Πίντο) ήταν ο Νίλμαρ στο 24′ της προαναφερόμενης αναμέτρησης κι ενώ οι Καταλανοί στα ίδια ακριβώς λεπτά έχουν πετύχει 28 τέρματα.

Οι αριθμοί της Μπαρτσελόνα μοιάζουν τρομακτικοί για τους αντίπαλους και άκρως ενθαρρυντικοί για την ίδια που κυνηγάει το ρεκόρ καλύτερης επίθεσης στη σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις), το οποίο κατέχει η Ρεάλ Μαδρίτης του Τζον Τόσακ από το 1989/90. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα και μόνο, η “Μπάρτσα” έχει πετύχει 46 γκολ σε 15 αγωνιστικές. Ο σχετικός μέσος όρος είναι 3,06 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ δεν έχει σκοράρει μόνο στο ματς με τη Χέρκουλες.

Το… κερασάκι στην τούρτα είναι η πληρότητα στο σκοράρισμα που παρουσιάζει η ομάδα του Γκουαρντιόλα. Είναι ασύλληπτος αριθμός το 18, όταν τόσοι είναι οι παίκτες που έχουν πετύχει τα ως τώρα γκολ της “Μπάρτσα” και στις τρεις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα έχουν σκοράρει 13 ποδοσφαιριστές, τους οποίους πλαισιώνουν οι Μάξουελ, Μιλίτο, Νολίτο που σκόραραν στο Κύπελλο και οι Βάθκες, Φοντάς, οι οποίοι πέτυχαν τα δύο γκολ στη νίκη με 2-0 επί της Ρούμπιν Καζάν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.