Ατλέτικο Μαδρίτης: “Μπετόν” η άμυνα, προβληματική η επίθεση

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τον Ντιέγκο Σιμεόνε είναι η επίθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Το “πρόβλημα” που καλείται να λύσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά την ολοκλήρωση τριών αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Ισπανίας είναι η επίθεση. Η πρεμιέρα για την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν εντυπωσιακή αφού κατάφερε να επικρατήσει με το βαρύ 6-1 επί της Γρανάδας. Έτσι ο κόσμος των “ροχιμπλάνχος” πίστεψε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων που ήταν το γκολ έχει αντιμετωπιστεί με την άφιξη του Λουίς Σουάρες. Η εμφάνιση του Ουρουγουανού ήταν εξαιρετική, κατάφερε να βάλει δύο γκολ, αλλά και να μοιράσει μια ασίστ στο πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα της Μαδρίτης.

Όμως στα επόμενα δύο παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν οι “ροχιμπλάνκος” κόντρα σε Ουέσκα (0-0) και Βιγιαρεάλ (0-0), κόλλησαν… Έτσι έχασαν πολύτιμους βαθμούς από την αρχή της ισπανικής Λίγκας. Αυτή η απώλεια ίσως έρχεται σε δεύτερη μοίρα για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος πρέπει να σκεφτεί μια λύση για να πάρουν επιτέλους “φωτιά” οι επιθετικοί του. 

Το μεταγραφικό “μπαμ”, με την απόκτηση του Λουίς Σουάρες από την Μπαρτσελόνα ήταν μια επιλογή του Αργεντινού τεχνικού, που η διοίκηση “έτρεξε” να υλοποιήσει. Ο “Τσόλο” ψάχνει τον τρόπο για να επιλύσει την προβληματική επίθεση του συλλόγου. Η μετακίνηση του Ουρουγουανού από το “Καμπ Νου” στο στάδιο “Μετροπολιτάνο” θα δώσει στον Ζοάο Φέλιξ τη δυνατότητα να πάρει “μαθήματα”, από ένα έμπειρο ποδοσφαιριστή. Την σεζόν 2019-20 ο 20χρονος πέτυχε 9 γκολ σε 36 ματς, αντίστοιχα ο Σουάρες βρήκε 21 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, στον ίδιο αριθμό αγώνων με τον Πορτογάλο.  

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες παίκτες στο ρόστερ του κλαμπ υπάρχει και ο Ντιέγκο Κόστα. Μπορεί η παραμονή του να ήταν αμφίβολη ωστόσο η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και η αποχώρηση του, προς το παρόν αναβάλλεται. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια και σκόραρε μόλις 5 φορές.   

Το όνομα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα 4-4-2. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει τον επιθετικογενή χαρακτήρα, όπως συνηθίζεται αλλά κυρίως αμυντικό. Αν παρακολουθήσει κάποιος προσεκτικά τον τρόπο που τοποθετεί ο προπονητής των “ροχιμπλάνκος” τους παίκτες, τότε θα διαπιστώσει συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Η άμυνα της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι με μια λέξη συμπαγής και δεν μπορεί να την διασπάσει κάποιος εύκολα. Οι αμυντικοί της έχουν την ικανότητα να οδηγούν σε λάθη τους επιθετικό της αντίπαλης ομάδας.

Αντίθετα η επίθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης δε λειτουργεί τόσο ορθά όσο η άμυνα. Μετά την αποχώρηση του Αντουάν Γκριεζμάν από το σύλλογο ο μέσος όρος των γκολ ανά παιχνίδι έπεσε από το 2.0, στο 1.4. Ο Γάλλος ήταν σημαντικός για το κλαμπ, αφού δημιουργούσε και έκανε τις ευκαιρίες του γκολ. Όταν μετακόμισε στη Βαρκελώνη για χάρη της Μπαρτσελόνα το πρόβλημα στον συγκεκριμένο αγωνιστικό τομέα έγινε πιο έντονο. Επιπλέον οι ποδοσφαιριστές του Σιμεόνε, όταν βρουν χώρους και περάσουν στην αντεπίθεση αντιμετωπίζουν συνήθως την υψωμένη σημαία των βοηθών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιθετικοί δεν τοποθετούν σωστά το σώμα τους και καταλήγουν να είναι εκτεθειμένοι.

Η απόκτηση του Λουίς Σουάρες αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για το ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει βάλει “στοίχημα” με τον εαυτό του να λύσει την προβληματική επίθεση της ομάδας του. Ο Ουρουγουανός έχει αυτό που θέλει, την καλή σχέση με τα δίχτυα, ενώ μπορεί να μοιράσει ασίστ στους συμπαίκτες. Στα παιχνίδια με Ουέσκα και Βιγιαρεάλ, ο Φέλιξ έκανε ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατέληξαν στα δίχτυα των αντιπάλων του. Οι προσπάθειες του δείχνουν ότι έχει τη διάθεση και το ταλέντο, όμως ακόμα του λείπει η τεχνική με τον 33χρονο δίπλα του τα γκολ θα έρθουν. Χρειάζεται χρόνος προκειμένου να αποκτήσουν χημεία μεταξύ τους. 

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την προσπάθειά του για τον επιθετικογενή χαρακτήρα, ενός απαιτητικού συστήματος όπως είναι το 4-4-2 με ένα και μόνο στόχο. Να αποδέιξει για μια ακόμα φορά την ποιότητα του. 

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.