Μπαρτομέου: Ένας “ηττημένος” νικητής

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου κατάφερε να κερδίσει τη "μάχη" παραμονής του Λιονέλ Μέσι, ωστόσο είναι ο μοναδικός που βγήκε χαμένος από αυτή την υπόθεση. 

Η αγωνία των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, αλλά και της διοίκησης έλαβε τέλος. Το μεγάλο “αστέρι” των “μπλαουγκράνα” Λιονελ Μέσι θα παραμείνει στο σύλλογο μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του με την ομάδα. Η συμφωνία των δύο πλευρών τελειώνει  το καλοκαίρι του 2021, έτσι ο παίκτης είναι αναγκασμένος να μείνει στο κλαμπ μέχρι τότε. Μπορεί πρόεδρος του συλλόγου, να κέρδισε σε πρώτη φάση τη “μάχη” με τον Αργεντίνο, όμως μέσα από τη συνέντευξη του στη “Goal”, ο Μέσι “πληγώνει” με το χειρότερο τρόπο τον Μπαρτομέου. 

Το “αφεντικό” του ισπανικού κλαμπ χρησιμοποίησε κάθε δυνατό τρόπο, για να κρατήσει τον παίκτη στο “Καμπ Νου”. Η “σαπουνόπερα” άρχισε όταν ο Μέσι αποφάσισε να ανακοινώσει στη “Μπάρτσα”, ότι θέλει να φύγει, προκειμένου να βρει μια νέα πρόκληση. “Είπα στο κλαμπ, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, ότι ήθελα να φύγω. Του το έλεγα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πίστεψα ότι ήταν καιρός να κάνω αυτό το βήμα. Το χρειαζόμουν και ο σύλλογος το είχε ανάγκη επίσης και θα ήταν καλό για όλους””. 

Τα μέσα σε παγκόσμιο επίπεδο παρακολουθούσαν όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης Μέσι και ενημέρωναν συνεχώς το κόσμο. Όταν η ισπανική λίγκα κοινοποίησε με ανακοίνωση, ότι ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα δε μπορεί να φύγει, γιατί υπάρχει τόσο το συμβόλαιο του που τον δεσμεύει μέχρι την επόμενη χρονιά.  Όσο και η τεράστια ρήτρα αποδέσμευσης, που αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ποσό που μπορεί να καλύψει μόνο η ελίτ των ποδοσφαιρικών ομάδων. “Μου έλεγε διαρκώς: ‘’ Θα μιλήσουμε, όχι τώρα’’, το ένα, το άλλο, αλλά τίποτα. Ο πρόεδρος δεν μου έδωσε την παραμικρή ιδέα για αυτά που πραγματικά μπορούσε να κάνει”. 

Ο Αργεντινός δε φανταζόταν ποτέ ότι η επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, θα γινόταν καλοτραβηγμένο σίριαλ με εκείνον πρωταγωνιστή. Υπάρχουν σημεία στη εφ’ όλης συνέντευξη του που υπογραμμίζει ότι ήθελε ένα καινούριο project και τονίζει ότι στη Μπαρτσελόνα δεν υπήρχε σχέδιο τα τελευταία χρόνια. Επομένως η κατάσταση και η εικόνα του μεγάλου συλλόγου έφτασε σε αυτό το σημείο από τα λάθη της διοίκησης. “Ότι ήθελα ένα project με στόχο τη νίκη και τους τίτλους, για να συνεχίσω να επεκτείνω τον μύθο της Μπαρτσελόνα στο κορυφαίο επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο project εδώ και καιρό, αδιαφορούν και καλύπτουν απλά τρύπες όσο περνάει ο καιρός. Όπως είπα και πριν, πάντα σκεφτόμουν το καλό της οικογένειάς μου και του συλλόγου”.

Άλλο ένα σημείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Μπαρτομέου δεν τήρησε το λόγο του απέναντι στον Μέσι, σχετικά με την επιθυμία του να φύγει από το κλαμπ που αγαπάει. “Σκεφτόμουν αυτή την απόφαση εδώ και πολύ καιρό. Το είπα στον πρόεδρο και, λοιπόν, εκείνος μου έλεγε πάντα ότι στο τέλος της σεζόν θα μπορούσα να αποφασίσω αν θέλω να φύγω ή αν θέλω να μείνω και τελικά αθέτησε τον λόγο του”.

Αυτή δεν είναι η τελευταία “θύελλα” που έχει να αντιμετωπίσει ο Μπαρτομέου, πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν αρκετές μεταγραφές στη Μπαρτσελόνα και να καλύψει τα κενά της. Οι περισσότεροι από τους βασικούς παίκτες της ομάδας αποχωρούν σταδιακά από τη Βαρκελώνη, με προορισμό άλλα κλαμπ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία των “μπλαουγκράνα” και χωρίς να υπάρχει βασικό σχέδιο για την επερχόμενη χρονιά, αλλά ούτε και το κατάλληλο ρόστερ.  Η Μπαρτσελόνα θα πέσει στην μάχη του πρωταθλήματος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Με τους φιλάθλους και τους ιθύνοντες να επιθυμούν μια ομαλή χρονιά με τίτλους και να μην θρηνήσουν για ακόμα μια σεζόν τα κομμάτια των “μπλαουγκράνα”.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.