Μπέιλ: Αποχώρησε από τη Ρεάλ ως… leyenda!

Το τέλος που (δεν) ήταν ιδανικό, οι διαμάχες και η παρακαταθήκη που αφήνει. Ο Ουαλός ήταν... αλλού εδώ και καιρό, αλλά και πάλι αποχώρησε ως θρύλος της ομάδας.

Γκάρεθ Μπέιλ-Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας «γάμος» που χάρισε απερίγραπτες στιγμές χαράς και στις δύο πλευρές, όταν αποφάσισαν να πορευτούν από κοινού το 2013, για… 100 εκατομμύρια ευρώ! Τόσα κόστισε στους Μπλάνκος η μεταγραφή του από την Τότεναμ!

Και ναι μεν τα λεφτά που δαπανήθηκαν ήταν πολλά, ειδικά εννιά χρόνια πίσω, αλλά από εκείνη την στιγμή και έπειτα ήρθε η (κοινή) εκτόξευση…

Η κληρονομιά που αφήνει

19 τρόπαια, με τα πέντε εξ αυτών να είναι οι κατακτήσεις του Champions League. Αυτά πανηγύρισαν μαζί οι δύο πλευρές, με τον Ουαλό να είναι καταλυτικός σε κάποια και σε άλλα (όπως το φετινό) απλός… θεατής.

Όμως η συμβολή του και τα όσα πρόσφερε στους Μερένχες τον κατατάσσουν μέσα στους θρύλους του συλλόγου.

Ατομικά κατέγραψε 106 γκολ και 67 ασίστ, όντας ο Βρετανός με τα περισσότερα τέρματα στo κλαμπ. Παράλληλα είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Champions League σε γκολ στους τελικούς της Διοργάνωσης με τρία, όντας πίσω μόνο από τον άλλοτε συμπαίκτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει τέσσερα.

Όλα έχουν μείνει αξέχαστα στους φιλάθλους των Μπλάνκος, αλλά εκείνο που «κλέβει» τις εντυπώσεις είναι το απίθανο ψαλιδάκι του το 2018 κόντρα στη Λίβερπουλ, στον δρόμο για το τέταρτο Champions League του με την ομάδα.

Φυσικά για πολύ κόσμο αυτό είναι το δεύτερο ωραιότερό του, έχοντας στην κορυφή εκείνο απέναντι στην Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου του 2014.

Με τους Μπλαουγκράνα να λογίζονται (και να είναι) τότε υπερομάδα, ο Μπέιλ σκόραρε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση στο 85ο λεπτό.

Ο Ουαλός έκανε την πρώτη του επαφή με την μπάλα στο κέντρο και τη δεύτερη… έξω από την περιοχή των Μπλαουγκράνα, ξεπερνώντας με ένα απίστευτο σπριντ τον Μπάρτρα! Εν συνεχεία νίκησε τον Πίντο και έδωσε το Κύπελλο στη Ρεάλ,το μοναδικό που κατέκτησε μαζί της στην εννιαετή θητεία του στη Μαδρίτη.

Ένα τέρμα που περιγράφεται ως μυθικό και μια νίκη (χωρίς Κριστιάνο) που άρχισε να δείχνει ότι οι Μερένχες δε θα έβλεπαν άλλο την… πλάτη των αντιπάλων τους!

Η κόντρα εκτός γηπέδου

Με την πάροδο του χρόνου και από τις στιγμές απόλυτης ευφορίας που ζούσε ήρθε και η αγωνιστική πτώση. Αυτή άρχισε από το τη σεζόν 2019-20 και συνεχίστηκε με τους Μερένχες να αποφασίζουν να τον παραχωρήσουν δανεικό στην Τότεναμ την επόμενη περίοδο.

Εκεί έδειξε πως έβρισκε τα πατήματά του αλλά οι Πετεινοί δε θέλησαν να προχωρήσουν στην αγορά του, δείχνοντάς του τον δρόμο της επιστροφής στη Μαδρίτη.

Ο ίδιος δεν ήθελε να βρίσκεται στην ισπανική πρωτεύουσα και το αποδείκνυε με κάθε τρόπο, μιας και για εκείνον το γυαλί είχε… ραγίσει για τα καλά.

«Πατώντας» πάνω σε αυτό τα Μέσα της χώρας άρχισαν να δημοσιεύουν συνεχώς πράγματα εναντίον του. Από τον χρόνο του στα γήπεδα του γκολφ μέχρι και το αν οι τραυματισμοί που ισχυριζόταν ότι είχε ήταν όντως υπαρκτοί.

Ο Μπέιλ έδειχνε αυτοσυγκράτηση κάθε φορά που τον ρωτούσαν κάτι οι συμπατριώτες του (όταν έδινε το παρών στην εθνική του ομάδα).

Βέβαια κάποια στιγμή δεν άντεξε και με ανάρτησή του τον Μάρτιο τοποθετήθηκε για το ποιος είναι το «παράσιτο». Μια έκφραση την οποία είχε χρησιμοποιήσει η MARCA εναντίον του μετά την εντός έδρας συντριβή της Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα με 4-0.

Μεταξύ άλλων ο Ουαλός τόνιζε:

«Η Daily Mail έριξε λίγο φως σε αυτήν τη συκοφαντική, υποτιμητική και κερδοσκοπική δημοσιογραφία από τη Marca. Σε μία εποχή που ο κόσμος αφαιρεί τη ζωή του εξαιτίας των σκληρών και αδυσώπητων ΜΜΕ, θα ήθελα να ξέρω ποιος θα φέρει προ των ευθυνών τους αυτούς τους δημοσιογράφους και τα μέσα που τους επιτρέπουν να γράφουν τέτοια άρθρα;

Ευτυχώς, έχω αναπτύξει σκληρή πέτσα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άρθρα όπως αυτά δεν προκαλούν ζημιά και αναστατώνουν προσωπικά και επαγγελματικά όλους αυτούς που βρίσκονται στο στόχαστρο τέτοιων κακεντρεχών ιστοριών».

Πριν ολοκληρώσει σημειώνοντας πως όλοι γνωρίζουν ποιος είναι το πραγματικό «παράσιτο».

Το όνειρο που πραγματοποίησε και το μέλλον του

Με τον κύκλο του στη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει και επίσημα στο τέλος του πριν λίγες μέρες, άπαντες περιμένουν να δουν ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του.

Για την ώρα δεν έχει προκύψει κάτι, ενώ και ο ίδιος είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο κυριακάτικο (5/6) παιχνίδι της εθνικής Ουαλίας απέναντι στην Ουκρανία. Ένα ματς που όποια χώρα το κερδίσει θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022.

Αυτό είναι το επόμενο όνειρο που θέλει να πραγματοποιήσει ο Γκάρεθ Μπέιλ. Το πρώτο του το εκπλήρωσε και με το… παραπάνω!

«Ήρθα στην ομάδα πριν από εννιά χρόνια ως νεαρός άνδρας που ήθελε να εκπληρώσει το όνειρό του. Να φορέσει τη φανέλα με το λευκό χρώμα και το σήμα της Ρεάλ στο στήθος, να παίξει στο ”Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, να κερδίσει τίτλους και να είναι μέλος της ομάδας που κατακτά το ευρωπαϊκό. Κοιτάζοντας πίσω, μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και πολλά περισσότερα. Ήταν υπέροχη εμπειρία και δε θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν τιμή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά στον αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στους Μερένχες.

Και όντως αυτό έγινε και ακόμη περισσότερα, αποχωρώντας ως ένας… leyenda της ομάδας!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.