Αυτές είναι οι 10 πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα

Το novasports.gr σας παρουσιάζει δέκα αποτυχημένες κινήσεις που έγιναν στη σύγχρονη εποχή των "μπλαουγκράνα". Κάποιοι είναι και… δικοί μας, γρήγορα θα τους θυμηθείτε!

Στη μετά – Μέσι εποχή όλα είναι δύσκολα στη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί προσπαθούν να ισορροπήσουν σε ένα τεντωμένο σκοινί με μοναδικό “εφόδιο” ένα καλάμι που έχει πάνω του τα βάρη των χρεών, του Financial Fair Play και της αίγλης ενός μεγάλου συλλόγου. Κι όμως, μεταγραφές έγιναν με τον Φεράν Τόρες να είναι ο πρώτος και τον Χάαλαντ ενδεχομένως να ακολουθήσει το καλοκαίρι. Μεταγραφές. Ζόρικη κατάσταση. Από αυτές έχει… καεί η Μπαρτσελόνα και το novasports.gr σας παρουσιάζει δέκα αποτυχημένες κινήσεις που έγιναν στη σύγχρονη εποχή των “μπλαουγκράνα”. Κάποιοι είναι και… δικοί μας, γρήγορα θα τους θυμηθείτε!

Kεϊρίσον

Στη Βραζιλία βιάστηκαν να τον “βαφτίσουν” διάδοχο του Ροναλντίνιο. Κάτι τα… κολπάκια του στο γρασίδι, ήταν και η εμφανίσεις του με την Κοριτίμπα σε μικρή ηλικία και… έδεσε το γλυκό. Η Μπαρτσελόνα έβγαλε από τα ταμεία της 16 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Παλμέιρας, ωστόσο ο Κεϊρίσον δεν… ακούμπηκε μπάλα στη Βαρκελώνη και στη δύση της καριέρας του βρέθηκε να τρώει “πόρτα” ακόμα και από την ταϊλανδέζικη Μπούριραμ Γιουνάιτεντ.

Εμανουέλ Πετί

Άλλη μια πανάκριβη μεταγραφή των “μπλαουγκράνα”, η οποία κόστισε 14 εκ. ευρώ. Ο Πετί αποκτήθηκε ως μελλοντικός ηγέτης της Μπάρτσα, ωστόσο η παρουσία του στην Καταλονία ξεχάστηκε αρκετά γρήγορα. Ο Γάλλος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, δεν ταίριαξε στα πλάνα του Σέρα Φερέρ και στο φινάλε έγινε… ανέκδοτο.

Ιμπραΐμ Αφελάι

Ενδεχομένως να τον θυμάστε από το πέρασμα του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε ως σούπερ ταλέντο από την PSV, όμως ο Αφελάι δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες των Καταλανών. Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμού, δεν μπόρεσε να βρει θέση στην ενδεκάδα και αποχώρησε με λίγες συμμετοχές και μικρή προσφορά.

Αρντά Τουράν

Χρειάστηκε να βγουν πάνω από 40 εκ. ευρώ από τα ταμεία της Μπαρτσελόνα για να αποκτηθεί ο Τούρκος από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Και ποιος δεν θα τα έδινε εκείνη την περίοδο, βλέποντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Τουράν με τους “ροχιμπλάνκος”. Ωστόσο ο Αρντά Τουράν δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος της φανέλας, δεν ανέλαβε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο και έμεινε ως μια από τις ακριβότερες… απογοητεύσεις της Μπαρτσελόνα.

Εμάνουελ Αμουνίκε

Έκανε απίθανα πράγματα στο Μουντιάλ του 1994, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και η Μπαρτσελόνα δεν ήθελε και πολύ για να τον αποκτήσει από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο Νιγηριανός εξτρέμ δεν “έπιασε” στη Βαρκελώνη και μέτρησε μόλις 26 συμμετοχές στα χρόνια παρουσίας του στο σύλλογο της Καταλονίας.

Ντράγκαν Τσίριτς

Από τα μέρη μας και την ΑΕΚ είχε περάσει και ο Σέρβος που είχε αποκτηθεί από τη Μπαρτσελόνα ως ένα σούπερ ταλέντο, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει την ποιότητα του στο γήπεδο. Μια διετία με λίγα παιχνίδια στην Καταλονία πέρασε ο Ντράγκαν Τσίριτς, κλείνοντας την καριέρα του στην Παρτίζαν.

Ρόναλντ ντε Μπούρ

Οι Καταλανοί τον είχαν αποκτήσει “πακέτο” με τον δίδυμο αδερφό του, Φρανκ, ωστόσο ο Ρόναλντ δεν μπόρεσε να δείξει το ταλέντο του στο “Καμπ Νόου”. Έμεινε μόλις μια σεζόν, προτού η καριέρα του πάρει την κατιούσα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.