ΑΖ-Άγιαξ 0-2: Eύκολα και απλά στον τελικό (hls)

Με δύο γκολ στην αρχή και στο τέλος της αναμέτρησης, ο Άγιαξ επιβλήθηκε 2-0 της ΑΖ ατο Στάδιο "AFAS"και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, όπου θα αντιμετωπίσει την PSV.

Το γρήγορο γκολ από τον Μπέρχαουζ (σκόραρε απέναντι στην παλιά του ομάδα) στο 11ο λεπτό, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Άμστερνταμ να ελέγξει τον ρυθμό κια με καλή ανασταλτική λειτουργία δεν απειλήθηκε καθόλου. Ο Παυλίδης τροφοδοτήθηκε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να φανεί, ενώ ο άλλος Έλληνας της ομάδας, ο Χατζηδιάκος, δέχτηκε κίτρινη κάρτα πολύ νωρίς, στο 27ο λεπτό και ο Πασκάλ Γιάνσεν, τον έκανε αλλαγή στο 58ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά η ΑΖ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο, αλλά σε μία γρήγορη αντεπίθεση, συνδυάστηκαν δύο αλλαγές του Τεν Χαγ, με τον Ταλιαφίκο να στεντράρει και τον Κλάασεν προ κενής εστίας να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Για 27η φορά ο Άγιαξ φτάνει σε τελικό Κυπέλλου και μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις η 3η ομάδα που φτάνει σε τελικό, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στη διοργάνωση. Kέρδισε κατά σειρά, Μπάρεντρεχτ (4-0), , Εξέλσιορ Μάασλουις (9-0) και τη Βιτέσε (5-0). Επίσης ο Τεν Χαγ, έγινε ο 5ος προπονητής στην ιστορία του Άγιαξ που οδηγεί την ομάδα σε τελικό τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώασεις. Προηγήθηκαν οι Χίντινκ (πέντε), Χάπελ (τέσσερις), Μίχελς (τέσσερις) και Άντβοκατ (τέσσερις). Η τέταρτη φορά του Άντβοκατ ήταν ο τελικός που δεν εγινε μεταξύ της Φέγενορντ και της Ουτρέχτης τη σεζόν 2019/2020.                                                  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.