Αυτός ήταν Ημι-Τελικός!

Το novasports.gr παρακολούθησε τον ημιτελικό του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό Βόλου και εξηγεί γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και ο τελικός της διοργάνωσης!

Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου σεβάστηκαν στο έπακρο τον θεσμό του κυπέλλου, αλλά πάνω απ’ όλα σεβάστηκαν την ιστορία τους και κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια τους στο γήπεδο του Περιστερίου. Φυσικά γνωρίζαμε το γεγονός ότι και οι δύο μπορούν να παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, καθώς είναι δύο ομάδες καλά δουλεμένες και με σχέδιο στο παιχνίδι τους.

Ο Μόνχε, ο Μπρέσκα και το… φαβορί
Το ρεπορτάζ συνήθως βγαίνει από τον ηττημένο, έτσι ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό Βόλου μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο χειρότερος της φετινής σεζόν, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου. Το αν φταίει η αλλαγή προπονητή και ίσως φιλοσοφίας αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Η ομάδα πάντως στο στήσιμο της δεν είχε αλλαγές σε σχέση με τις ενδεκάδες του Σάκη Τσιώλη.

Ωστόσο αν υπολογίσει κανείς την απουσία του Μόνχε, την κακή μέρα του Μπρέσκα αλλά και τον ρόλο του φαβορί που είχε δοθεί στους Βολιώτες πριν την αναμέτρηση, μπορεί να  συμπεράνει την δημιουργία πίεσης που όσο κυλούσε η ώρα μεγάλωνε για τον εξαιρετικό πλην άπειρο Ολυμπιακό Βόλου. Και ξαφνικά ο απο μηχανής θεός Σανκαρέ μετέφερε την πίεση στον Ατρόμητο του Δώνη.

Ατρόμητος για Κύπελλο!
Οι Περιστεριώτες έπιασαν για ένα ημίχρονο πολύ υψηλά στάνταρ απόδωσης παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων. Αν ήταν λίγο πιο προσεχτικοί στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια, τότε θα είχαν κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Το γκολ του Σαγκανόφσκι “ψηνόταν” από το πρώτο λεπτό και τη μεγάλη ευκαιρία του Νεμπεγλέρα, για να ακολουθήσουν άλλες δύο πριν το 1-0.

Επί μία ώρα οι παίκτες του Δώνη ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στην τακτική του προπονητή τους, την ώρα που οι παίκτες του Κατσαβάκη δεν μπορούσαν να βρουν τους αυτοματισμούς τους. Στο διάστημα αυτό ο Ατρόμητος είχε αρκετές ευκαιρίες για το 2-0 συμπεριλαμβανομένου και του δοκαριού του Σφακιανάκη, στο οποίο απάντησε ο Μαρτίν.

Στο 61′ ο Ανρί Καμαρά με μια κούρσα που θα ζήλευε… κι ο Δώνης έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον 36χρονο έφηβο Κώστα Νεμπεγλέρα. Το 2-0 με το πρώτο του φετινό γκολ είναι γεγονός, αν και όπως παραδέχτηκε θα τον γέμιζε περισσότερο αν είχε συνοδευτεί με καθαρή νίκη.

Τα κλειδιά της αναμέτρησης!
– Ο MVP Ανρί Καμαρά που μπορεί να μη σκόραρε ούτε χθες, αλλά έκανε τα πάντα. Δύο ασίστ, δημιουργία ευκαιριών και βοήθεια στην άμυνα στο πλευρό του Νάστου.
– Ο Σανκαρέ που πέτυχε το γκολ-ανάσα για την ομάδα του, αλλά που παράλληλα τα πήγε περίφημα κόντρα στον Αναστασάκο.
– Ο Γιάννης Σκόνδρας που αρπάζει τις ευκαιρίες του Δώνη από τα μαλλιά. Σε αυτόν οφείλεται εν μέρει η εξουδετέρωση του Μπρέσκα, αλλά και του Ούμπιντες. Δένει στην τετράδα των Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νάστου.
– Ο Κώστας Νεμπεγλέρας, τον οποίο ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να τον σκεφτεί μιας και έχει ανάγκη από αμυντικά χαφ. Αμέτρητα χιλιόμετρα, αμέτρητη εμπειρία, αμέτρητος επαγγελματισμός. Σίγουρα είναι 36; Εξαιρετικοί και οι Σφακιανάκης, Σαρμιέντο στο πλευρό του.

Το αλατοπίπερο στα αποδυτήρια!
Ένας μεγάλος ημιτελικός δε θα μπορούσε να στερείται έντασης. Έτσι, εκτός από τον αγωνιστικό χώρο ένταση (εντός ορίων) είχαμε και στα αποδυτήρια. Όταν ο Γιώργος Δώνης πήγε να δώσει το χέρι του στον Αχιλλέα Μπέο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου είπε: “Στο Βόλο θα σου ρίξω τέσσερα…”, προκαλώντας τις αντιδράσεις παικτών και διοικητικών του Ατρόμητου.

Εν συνεχεία τα πνεύματα ηρέμησαν με τον Γιώργο Δώνη να λέει: “Έχει κάνει φάουλ ο Σανκαρέ στο γκολ…” και κάποιους παίκτες να μονολογούν, “εμείς φταίμε που δεν τελειώσαμε την πρόκριση από σήμερα…”… Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους διαιτητές ο Γιώργος Δώνης είπε: “εσείς πάτε πίσω το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα…”, ενώ ο Γιώργος Σπανός αρκέστηκε στο “θα πανηγυρίσω στην πρόκριση στο Βόλο…”.

Αφού η ένταση πέρασε, ο Αχιλλέας Μπέος που είχε ανάψει το φυτίλι, θέλησε και να το σβήσει λέγοντας “Εγώ και ο Ατρόμητος να περάσει, θα χαρώ… Σας περιμένω στο Βόλο για να σας φιλοξενήσω όμορφα και να περάσουμε ωραία. Με το Γιώργο (σ.σ. Σπανό) δεν έχω απολύτως τίποτα.”

Θα προκριθούν… κι οι δύο!
Στη συνέχεια στις δηλώσεις και οι δύο πλευρές φάνηκαν αισιόδοξες για την έκβαση του δεύτερου ημιτελικού, με τον Γιώργο Σπανό να μη θέλει να δώσει συνέχεια στην ένταση τονίζοντας μεταξύ άλλων “Δε με ενδιαφέρει τί λέει η άλλη πλευρά, σήμερα ξυπνήσαμε από τον λίθαργο και θα πάμε στο Βόλο για την πρόκριση.” Με τη σειρά του ο Αχιλλέας Μπέος είδε τον “Χειρότερο φετινό Ολυμπιακό Βόλου” που όμως για το παιχνίδι του Βόλου  τόνισε “σαφώς και είμαι αισιόδοξος, έχουμε πολύ καλή ομάδα και με τη στήριξη 15.000 φιλάθλων μας θα πάρουμε την πρόκριση.”

Προβληματάκι με Μπαζίνσκι
Ένα πρόβλημα στον ώμο κληρονόμησε ο Μπαζίνσκι και σήμερα θα εξακριβωθεί η κατάσταση του αλλά και το κατά πόσο θα είναι έτοιμος να ενισχύσει την ομάδα του για τον “τελικό” πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της ομάδας ΔΙΑΣ στο μακελειό της Τρίτης στου Ρέντη.

Εξαιρετικός ο αγωνιστικός χώρος
Παρά το γεγονός ότι στο Περιστέρι έβρεχε πολύ αρκετές ώρες πριν το παιχνίδι, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να έχει βαρύνει. Είχε γίνει ιδιαίτερα γρήγορος κάτι που βοήθησε και στο ρυθμό του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.