Άρης-ΑΕΚ 1-1 (4-2 πεν.): Ο Κουέστα έπιασε δύο και ο Βερστράτε “σφράγισε” την πρόκριση! (videos)

Με πρωταγωνιστή τον Χουλιάν Κουέστα στη διαδικασία των πέναλτι ο Άρης προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 4-2 της ΑΕΚ στα πέναλτι. Νίκησε Βίντα και Πόνσε ο Ισπανός, ο Βερστράτε το κρίσιμο πέναλτι για τους "κίτρινους".

Μεγάλη βραδιά για τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” όπου στη διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε 4-2. Μοιραίοι για την ΑΕΚ ο Βίντα και ο Πόνσε που νικήθηκαν από τον Κουέστα, ενώ το νικητήριο πέναλτι έβαλε για τους γηπεδούχους ο Βερστράτε.

90λεπτο και παράταση τελείωσαν στο 1-1 με τα γκολ των Γκατσίνοβιτς στο 45+1′ και Μορόν στο 59′.

Άφησε εκτός διοργάνωσης την κάτοχο του τίτλου η ομάδα του Άκη Μάντζιου, με την ΑΕΚ πλέον να στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στο πρωτάθλημα.

Η υπεροχή της ΑΕΚ επιβραβεύθηκε στις καθυστερήσεις

Με την ΑΕΚ να ασκεί πίεση ψηλά και να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας στον Άρη κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στο “Βικελίδης”.

Η ΑΕΚ στο 12′, βρήκε γκολ με τον Βίντα, μετά από σέντρα του Γιόνσον και κεφαλιά του Μήτογλου, αλλά ακυρώθηκε ως off side μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR.

Τρία λεπτά μετά, ο Πινέδα ήταν έτοιμος να εκτέλεσει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Νταρίντα πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 23′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του Άρη. Από λάθος του Γιόνσον μέσα στην περιοχή, ο Σαβέριο πήρε τη μπάλα όμως το σουτ που έκανε σταμάτησε πάνω στον Αθανασιάδη.

Στο 26′ ήταν σειρά του Άρη να σκοράρει αλλά το γκολ να μην μετρήσει, καθώς ο Μορόν που νίκησε τον Αθανασιάδη εκκίνησε από θέσει off side.

Σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το γκολ ο Βίντα στο Α’ ημίχρονο.

H αμυντική γραμμή του Άρη είχε αρκετά προβλήματα, με τον Βίντα μέσα σε δύο λεπτά να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα. Στο 32′ ο Κροάτης είδε τον Κουέστα να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άρη.

Η επιβράβευση των προσπαθειών της ΑΕΚ ήρθε στο πρώτο λεπτό του εξτρά χρόνου. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, ο Γιόνσον σούταρε στα σώματα με τη μπάλα να στρώνεται στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 0-1!

Η στιγμή που ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σκοράρει και δίνει το προβάδισμα στην Ένωση.

Απάντησε με Μορόν ο Άρης και παράταση

Μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς κάτι το αξιόλογο, ο Άρης στο 55′ κέρδισε φάουλ κοντά στην περιοχή. Εκτελέστηκε μετά από τρία λεπτά λόγω εντάσεων εντός περιοχής και από τη σέντρα του Σουλεϊμάνοφ, ο Μορόν απέφυγε το μαρκάρισμα του Ρότα και με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στη συγκεκριμένη φάση η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Ισπανού επιθετικού πάνω στον διεθνή μπακ.

Γκολ που πανηγυριστήκε στο Nick Galis Hall

Για την ΑΕΚ η πρώτη τελική στο Β’ ημίχρονο ήρθε στο 68′ από την ατομική ενέργεια του Μάνταλου, ο οποίος σούταρε πάνω στον Κουέστα, στο 82′ ο Νόρντιν Άμραμπατ έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς το σουτ του Μαροκινού έφυγε πάνω από την εστία του Άρη, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκατσίνοβιτς σούταρε πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ.

Στο 84′ ο Φετφατζίδης έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πήλιου, με τον Νταμπάνοβιτς να αφήνει το ματς να συνεχιστεί.

Έπαιξαν για τα… πέναλτι

Το πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράτασης κύλησε χωρίς να συμβεί κάτι το αξιόλογο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία. Η ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό του Α’ ημιχρόνου ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Πόνσε, κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Ροζ, με τον Αργεντινό να ζητάει χέρι του Γάλλου αμυντικού, με τον Νταμπάνοβιτς να δείχνει πως ήταν το χέρι στήριξης.

Ο σχολιασμός της φάσης από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης απείλησε στο 113′ με το φάουλ του Νταρίντα, Αθανασιάδης έδιωξε με γροθιές, και ο Ροζ που σούταρε στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία, ενώ τρία λεπτά μετά ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε εναέρια μονομαχία του Βίντα με τον Ζαμόρα.

Πρόκριση με πρωταγωνιστή τον Κουέστα

Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες του Άρη αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, καθώς μόνο ο Φετφατζίδης αστόχησε από τους πέντε που εκτέλεσαν, ωστόσο δεν αποδείχθηκε μοιραίο γιατί ο Κουέστα έπιασε το πρώτο πέναλτι του Βίντα, αλλά και το τρίτο που εκτέλεσε ο Έκι Πόνσε. Το πέναλτι που σφράγισε την πρόκριση του Άρη στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε ο Βερστράτε κάνοντας το 4-2.

Φαμπιάνο και Μορόν σκόραραν στα πρώτα δύο πέναλτι, ο Φαν Βέερτ μείωσε σε 2-1, ο Φετφατζίδης έστειλε άουτ το τρίτο πέναλτι, αλλά και ο Κουέστα νίκησε τον Πόνσε που μπορούσε να ισοφαρίσει σε 2-2. Ακολούθησε το πέναλτι του Νταρίντα για το 3-1, ο Πινέδα μείωσε σε 3-2, αλλά ο Βερστράτε έκανε το 4-2 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Μάντζιου.

Ο Κουέστα έστειλε τον Άρη στα προημιτελικά!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38′ λ.τρ. Ροζ), Μοντόγια (105′ Φεράρι), Τζούρασεκ (90+1′ Βερστράτε), Ντουκουρέ (52′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.
ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (62′ Πήλιος), Βίντα, Μήτογλου, Ρότα (74′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (105′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Πόνσε).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.