Ολυμπιακός: Πέδρο μου, Πάμπλο μου!

Οι δύο προπονητές γνωρίζονται πολύ καλά και ο τελικός δεν χωράει εκπλήξεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου εν όψει του τελικού κυπέλλου Ελλάδας στον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (12/05, 21.00, MC Novasports.gr). “Ο Πέδρο γνωρίζει τον Πάμπλο και ο Πάμπλο γνωρίζει τον Πέδρο”, ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός, προσθέτοντας πως στον μεγάλο τελικό δεν έχουν χώρο εκπλήξεις από τους δύο προπονητές. Η αλήθεια είναι πως μετά από τέσσερις αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν και κατάληξη στα τρία πιθανά αποτελέσματα, λίγα έχουν μείνει κρυφά για τους διεκδικητές του 79ου κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει “σκανάρει” τον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στην πρώτη φετινή μονομαχία των δύο ομάδων στις 13 Ιανουαρίου για την εξ αναβολης έκτη αγωνιστική της Super League στο γήπεδο της Τούμπας, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Ραφίνια στα άκρα. Εμβιλά και Καμαρά ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ μεσοεπιθετικά ξεκίνησαν οι Βαλμπουενά, Φορτούνης και Βρουσάι, πίσω από τον Ελ Αραμπί. Το γκολ των Πειραιωτών πέτυχε ο Ουσεϊνού Μπα στο 77′ ισοφαρίζοντας εκείνο του Ίνγκασον. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν λειτούργησε από την πλευρά του Μαρτίνς η συνύπαρξη Βαλμπουενά και Φορτούνη στο αρχικό σχήμα.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν εκ νέου για το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής και ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 3-0. Σ’ εκείνο το ματς οι “ερυθρόλευκοι” παρατάχθηκαν με 4-3-3 και ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας. Ο Μπουχαλάκης μπήκε στην εξίσωση, στέλνοντας τον Βαλμπουενά εκτός, όπως και ο Μπρούμα αντί του Βρουσάι. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακός να πετυχαίνει γκολ με Ελ Αραμπί (50′), Καμαρά (77′) και Βρουσάι (89′).

Στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της Super League, ο Ολυμπιακός συνάντησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, λίγες μέρες μετά τη μαθηματική επιβεβαίωση της κατάκτησης του 46ου πρωταθλήματος Ελλάδας. Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 3-4-3. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τριάδα στην άμυνα απαρτίστηκε από τους Χολέμπας, Σωκράτη και Παπαδόπουλο, φουλ μπακ έπαιξαν οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ, εσωτερικά χαφ ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, ενώ επιθετικό ρόλο είχαν οι Μασούρας, Μπρούμα και Ελ Αραμπί. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυναμικά το ματς και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τον Μπρούμα, ωστόσο στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν “άδειοι” πνευματικά και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με δύο γκολ του Ζίβκοβιτς (49′, 63′). 

Ακριβώς ίδιο προφίλ είχε ο Ολυμπιακός στο ματς των playoffs πριν τη φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Μαρτίνς δεν άλλαξε το 3-4-3 και η μόνη διαφορά σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας ήταν η αντικατάσταση του Αβραάμ με τον Παπασταθόπουλο. Όπως και στο ματς της Τούμπας οι Πειραιώτες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αλλαγή στόπερ. Στη Θεσσαλονίκη αποχώρησε ο Αβραάμ και τη θέση του πήρε ο Καμαρά, για να οπισθοχωρήσει ο Εμβιλά στην άμυνα. Στο Φάληρο ο τραυματισμός του Σωκράτη, ανάγκασε τον Μαρτίνς στην ίδια ακριβώς τακτική κίνηση. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 με σκόρερ τον Μασούρα στο 31ο λεπτό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.