Η «καταιγίδα» Covid19 χτύπησε την Football league

Η ξαφνική…υγειονομική καταιγίδα που ξέσπασε, έφερε αλλαγές στα πάντα. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Ο Δημήτρης Μαχαίρας και ο Νίκος Κατσικοκέρης, μιλούν για τα προβλήματα των μικρότερων κατηγοριών, τον οικονομικό αντίκτυπο και πόσο τους έχει επηρεάσει η διακοπή αυτή.

Η πανδημία του κορωνοϊού, «πάγωσε» τα πάντα. Καταστήματα, μικρά ή μεγάλα, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, ελεύθερους επιχειρηματίες. 
Ολοι, κάτι χάσαμε λίγο έως πολύ μέσα σε αυτή την ξαφνική «καταιγίδα», κάποιοι επλήγησαν περισσότερο κάποιοι λιγότερο. 
Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε ν΄αποτελεί εξαίρεση.

Ο ιός ανάγκασε τους αθλητές όλων των αθλημάτων να κλειστούν στο σπίτι, όπως όλοι.
Τα προβλήματα φυσικά για όλους, ουσιαστικά, ξεκινούν από την στιγμή που δεν μπορούν ν΄εργαστούν, είτε εξαιτίας αναστολής εργασίας, είτε στην περίπτωση του αθλητισμού, δεν γίνεται να διεξαχθούν αγώνες για τον φόβο την διασποράς του ιού. 

Δεν λαμβάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, συμβόλαια εκατομμυρίων ή έστω πολλών χιλιάδων ευρώ. Συμβόλαια τα οποία θα μπορούσαν να τους προσφέρουν την άνεση, να μην εργαστούν κατά την διάρκεια της καραντίνας και να ξεκουραστούν. 
Αρκετοί ποδοσφαιριστές, ζουν καθαρά και μόνο από το ποδόσφαιρο και η διακοπή αυτή τους έκανε ζημιά. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλους τους αθλητές που βρίσκονται σε παρόμοια οικονομική κατηγορία, μέσω του αθλητισμού βγάζουν τα προς το ζην.

 Η αγωνία του τι θα σου ξημερώσει, πως θα μπορέσεις ν΄αντεπεξέλθεις οικονομικά στις υποχρεώσεις σου, το καθημερινό φαγητό…Σίγουρα σε αρκετούς που επηρέασε η κρίση αυτή του covid19, η προηγούμενη πρόταση τους βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. 

Μιλήσαμε με δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα τους football league, τον Νίκο Κατσικοκέρη, του ΟΦ Ιεράπετρας που είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ και τον Εργοτέλη μεταξύ άλλων και τον Δημήτρη Μαχαίρα που βρίσκεται στο Αιγάλεω, και έχει αγωνιστεί ακόμη σε Λεβαδειακό και ΟΦΗ. Οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές μίλησαν σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει η διακοπή στους ποδοσφαιριστές, τα προβλήματα που έχουν προκύψει και πόσο καιρό θα χρειαστούν ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην δράση.  
Οι ομάδες, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές απέχουν από τις υποχρεώσεις τους, αρκετό καιρό και όπως είναι απόλυτα λογικό αυτό έχει επηρεάσει και τους ποδοσφαιριστές.

Δημήτρης Μαχαίρας:  Σίγουρα όλο αυτό που περνάει όλος ο κόσμος έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το ποδόσφαιρο γιατί η δική μας η δουλειά αν καθίσουμε πάνω από 1,5 μήνα χωρίς προπόνηση στο γήπεδο είναι δύσκολο να επανέλθουμε σε αγωνιστικό ρυθμό και θα μπορεί να έχουμε και επιπτώσεις στο σώμα μας με κάποιο τραυματισμό.
 

Νίκος Κατσικοκέρης: Σίγουρα μας έχει επηρεάσει πολύ αυτό διότι απέχουμε από κάτι που πρώτα αγαπάμε παρά πολύ κ ήταν η δεύτερη ζωή μας ! Αγωνιστικά μας έχει φέρει σε μια κατάσταση πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Δεν είναι ούτε ρομπότ. Δεν γίνεται ξαφνικά να ξεκινήσουν προπονήσεις και σε λίγες μέρες να είναι έτοιμοι για ν΄αγωνιστούν. 
 

-ΔΜ: Άποψη μου πως για να επανέλθουμε ξανά σε αγωνιστικό ρυθμό πρέπει να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία τουλάχιστον 15-20 μερών και αυτό είναι χρονοβόρο γιατί σε λίγες μέρες μπαίνουμε ήδη στο μεταβατικό στάδιο…
-ΝΚ: Θα χρειαστεί ένα διάστημα 20-25 ημερών σίγουρα που να φτάσει ξανά ο οργανισμός σε επίπεδα φούλ αγωνιστικής περιόδου

– Έχετε κάποια ενημέρωση σχετικά με το πότε θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην δράση;
 

-ΔΜ: Δεν γνωρίζω κάτι περιμένουμε λογικά υπουργικές αποφάσεις και νομίζω πως το δύσκολο κομμάτι είναι ποιος θα πάρει την ευθύνη για όλους αυτούς που συμμετέχουν σε αυτό τον κλάδο και νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει , οπότε αναμένουμε!
-ΝΚ: Η ενημέρωση νομίζω ότι είναι σε όλους από τους ειδικούς και τους αρμόδιους που βλέπουμε στην τηλεόραση για το τι μας ξημερώνει αύριο. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ακόμα.

Η απόφαση που πάρθηκε αρχικά ήταν να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στην Σούπερ Λιγκ με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες κατηγορίες να βρίσκονται σε αναμονή. Όπως όλα δείχνουν εκτός της πρώτης κατηγορίας, οι υπόλοιπες συμφωνούν να υπάρξει οριστική διακοπή.
 

-ΔΜ: Συμφωνώ στο να μην παιχτεί κανένας αγώνας έτσι ώστε όλοι οι συμπαίκτες μου και φίλοι μου και γνωστοί μου και άγνωστοι να είναι όλοι καλά στην υγεία τους και να βρουν μια φόρμουλα έτσι ώστε την νέα χρονιά να κυλήσουν τα πράγματα πιο ομαλά και συν της άλλης να κερδίσουμε χρόνο από αυτήν την κατάσταση…
-ΝΚ: Προσωπικά συμφωνώ να αναβληθούν όλα τα πρωταθλήματα και να γίνει μια αναμενόμενη αναδιάρθρωση η οποία θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο κ μετά κ για όλες τις ομάδες ! 

Η αναγκαστική αυτή διακοπή, εξαιτίας της «υγειονομικής καταιγίδας» είχε όπως είναι λογικό, οικονομικό αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές. 

-ΔΜ: Προφανώς και έχει , όπως και ο κάθε πολίτης και ο κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη έχει υποστεί συνέπειες από αυτό το lockdown. Ετσι και εμείς έχουμε πληγεί, άλλοι περισσότερο , άλλοι λιγότερο… Μετά από ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα , ένα παράδειγμα είναι και αυτό της Αμερικής , ίσως και εμείς σαν χώρα αν δεν είχαμε σε σωστό χρονικό σημείο τα μέτρα πιστεύω θα είχαμε περισσότερα θύματα… οπότε προέχει η ΥΓΕΙΑ και μετά τα ΧΡΗΜΑΤΑ όσο και αν αυτό ακούγεται κάπως σε κάποιους…
-ΝΚ Εννοείτε πως έχει οικονομικό αντίκτυπο γιατί υπάρχουν και κατηγορίες που είναι ερασιτεχνικές και οι συνάδελφοι μας δεν έχουν κάπου εγγυημένα τα χρήματα τους όποτε είναι στον αέρα και στην καλοσύνη του κάθε προέδρου αν θα πληρώσει ή όχι ! Για τους επαγγελματίες υπάρχει ένα συν διότι τα χρήματα είναι στο συμβόλαιο που και πάλι όμως με τα δεδομένα που έχουν γίνει και ακούγονται ίσως υπάρχουν κάποιες μειώσεις.

Τα πράγματα όπως τα αφήνει η μετά-καραντίνα εποχή, είναι δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες.
 

-ΔΜ: Εντάξει μπορεί να μην έχουμε τα τεράστια συμβόλαια όπως οι υπόλοιπες χώρες , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνέπειες δεν είναι δυσανάλογες… το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι παίρνει κάποιος ποδοσφαιριστής χαμηλό συμβόλαιο, αλλά το ότι δεν παίρνει αυτά που συμφωνεί, χωρίς να θέλω να πω περαιτέρω πράγματα , απλά κάποια στιγμή πρέπει οι ποδοσφαιριστές να παίρνουν τα χρήματά που έχουν δουλέψει. 
-ΝΚ: Η ζωή γενικά του κάθε ποδοσφαιριστή εξαιρουμένου της Ά εθνικής είναι αρκετά δύσκολη. Τα συμβόλαια είναι χαμηλά και οι ανάγκες πολλές στην εποχή μας ! Νομίζω ότι είναι χρήματα επιβίωσης παρά χρήματα μιας άνετης ζωής. 

Σε τι βαθμό σας έχει επηρεάσει; 
 

-ΔΜ: Όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο , άλλον περισσότερο άλλον λιγότερο , το σίγουρο είναι ότι όλοι είμαστε επηρεασμένοι πάρα πολύ από όλη αυτή την κατάσταση και περισσότερο παίζει τεράστιο ρόλο η ψυχολογία του καθενός στην συγκεκριμένη στιγμή…. πάντως θα πω ότι πάνω από όλα προέχει η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ!
-ΝΚ Πιστεύω αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει όλους μας σε μεγάλο βαθμό, άλλους περισσότερο άλλους λιγότερο αλλά δεν έχει αφήσει κάποιον ανεπηρέαστο. 

Πρόσφατα πάρθηκε η απόφαση για αναστολή λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης. Οι ποδοσφαιριστές δηλαδή δεν μπορούν να καταθέσουν προσφυγή κάτι που καταδίκασε ο ΠΣΑΠ.
 

-ΔΜ: Εντάξει εδώ συμφωνώ με τον ΠΣΑΠ 100% γιατί είναι δεδουλευμένα χρόνου ή και χρόνων οπότε , νομίζω πως πρέπει να γίνει παρέμβαση της Κυβέρνησης και να σταματήσει κάποια στιγμή η εκμετάλλευση ακόμη και σε αυτό
-ΝΚ: Ο ΠΣΑΠ είναι το όργανο μας είναι φωνή μας , γνωρίζει καλύτερα απ´ολους τι συμφέρει και τι πρέπει να έχει ο ποδοσφαιριστής για αυτό κ σεβόμαστε και υποστηρίζουμε κάθε απόφαση του !

Με μια φωνή, ενωμένοι οι ποδοσφαιριστές δίνουν το μήνυμα τους. 
 

-ΔΜ: Αυτό που θέλω να πω πρώτα από όλα είναι να έχουν ΥΓΕΙΑ όλοι και να προστατεύουν όσο μπορούν τον εαυτό τους και συνάμα όλους εμάς που ανήκουμε σε ομαδικό άθλημα. Επιτέλους να βρεθεί μια λύση ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στο ποδόσφαιρο, γιατί αυτό που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια δεν βγαίνει κάπου… άποψη μου ας αυξήσουν τις ομάδες στην Ά εθνική και στην Β´εθνική και ας πάρουν λιγότερα , επιτέλους να υπάρχει ισοκατανομή των χρημάτων… Βλέπουμε στις άλλες χώρες έχουν 20 ως 24 ομάδες και όμως υπάρχει βιωσιμότητα , εδώ γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό;;;; Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. 
-ΝΚ: Να πάρουν σωστές αποφάσεις για το μέλλον πρώτα για την υγεία του ποδοσφαιριστή και μετά για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες βλέποντας την σωστή κατεύθυνση κ όχι αυτή που θα συμφέρει τους λίγους.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.