Αυτές είναι οι χειρότερες εθνικές ομάδες στον κόσμο!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τους… χειρότερους των χειρότερων. Αυτούς που ακόμα και αν παίξουν φιλικό με τον εαυτό τους θα… χάσουν!

Έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι… χειρότερες εθνικές ομάδες στον κόσμο; Ναι, αυτές που δεν βλέπουν νίκη ούτε με… κυάλια και μετρούν ένα τσουβάλι γκολ στα δίχτυα τους σε αρκετά παιχνίδια. Το novasports.gr σας παρουσιάζει τους… χειρότερους των χειρότερων. Αυτούς που ακόμα και αν παίξουν φιλικό με τον εαυτό τους θα… χάσουν!

1) Σαν Μαρίνο

Τα πρωτεία σε αυτή την κατηγορία ανήκουν στο συμπαθέστατο Σαν Μαρίνο. Πρόκειται για το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, με έκταση μόλις 61,19 τ.χλμ. και 33.812 κατοίκους, ενώ η εθνική ομάδα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου… αγκομαχάει κάθε φορά που αγωνίζεται. Μια νίκη όλη κι όλη έχει πετύχει το Σαν Μαρίνο και αυτή σε ένα φιλικό παιχνίδι με το Λίχτενσταϊν το 2004, ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει – φιλικά – ούτε τη Σάντα Λουσία, ούτε τις Σεϋχέλες!

Βαρύτερη ήττα του είναι το 13-0 από τη Γερμανία (σ.σ. δεν τους λυπήθηκε) στις 6 Σεπτεμβρίου του 2006.

Το Σαν Μαρίνο βρίσκεται με το… σπαθί του στην τελευταία θέση της κατάταξης της FIFA (211), αλλά δικαίως παραπονιέται ότι αντιμετωπίζει πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους σε σχέση με τους… ανταγωνιστές του (θα τους μάθετε παρακάτω).

2) Ανγκουίλα

Η Ανγκουίλα είναι νησί και Βρετανικό υπερπόντιο έδαφος με έκταση 91 τ.χλμ. και πληθυσμό 15.780 κατοίκους, ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο. Απαντάμε προτού ρωτήσετε: “Που είναι αυτό το μέρος”. Βρίσκεται μια θέση πιο πάνω από το Σαν Μαρίνο στην Παγκόσμια Κατάταξη (210), ωστόσο έχει να καυχιέται ότι έχει πετύχει οκτώ νίκες στην ποδοσφαιρική της ιστορία. Οι τέσσερις από αυτές απέναντι στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, οι τρεις απέναντι στο Σεν Μαρτέν και μια κόντρα στην εθνική του Μοντσεράτ.

Το 15-0 από το Τρίνιντατ και Τομπάγκο τον Νοέμβριο του 2019 είναι η βαρύτερη ήττα της μικρής νησιωτικής χώρας, ενώ το εθνική… σύνθημα είναι “Δύναμη και καρτερία”. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω!

3) Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Στο νούμερο 209 του FIFA Ranking βρίσκεται άλλο ένα Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος στην Καραϊβική Θάλασσα, το οποίο… γειτονεύει με τον Ανγκουίλα. Μάλιστα τα δύο νησιά έχουν δώσει τις δικές τους ποδοσφαιρικές “μάχες” και έχουν την… κοντρίτσα τους. Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι έχουν πληθυσμό 28.054 κατοίκων και ελαφρώς μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιστορία σε σχέση με την Ανγκουίλα. Μάλιστα ο Αντρέ Βίλας Μπόας στα 21 του χρόνια ήταν… τεχνικός διευθυντής στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους για μια χρονιά (2000-01), προτού ενταχθεί στο προπονητικό τιμ της Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Το 2010, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι ηττήθηκαν με 17-0 από τη Δομινικανή Δημοκρατία και αυτή παραμένει η βαρύτερη ήττα τους, ωστόσο έχουν για “παράσημο” και μια νίκη με 6-0 επί της Ανγκουίλα το 1990!

4) Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι

Πρόκειται για τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Παρθένων Νήσεων στην Καραϊβική Θάλασσα, το οποίο αποτελεί κτήση των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν… αγοράσει τις νήσους το 1917 από τη Δανία!

Αρκετά πιο… προχωρημένη η ποδοσφαιρική κατάσταση στις Νήσους, καθώς διαθέτουν παίκτες και στο εξωτερικό (Γιβραλτάρ, ΗΠΑ, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία), μια εποχή είχαν και… Σομαλό προπονητή, ενώ έχουν σημειώσει νίκες σε όσες επίσημες διοργανώσεις έχουν συμμετάσχει (Προκριματικά Μουντιάλ, Κύπελλο Καραϊβικής, CONCACAF Nations League).

Οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι είχαν κερδίσει την Ανγκουίλα με 3-0 το 2019 και αυτή είναι η ευρύτερη νίκη στην ιστορία τους, ενώ βαρύτερη παραμένει το 14-1 από τη Σάντα Λουτσία (2001).

Fun Fact: Ένας από τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της πατρίδας του θρύλου του ΝΒΑ, Τιμ Ντάνκαν είναι ο… μπασκετμπολίστας, Κέβιν Σέπαρντ (έχει αγωνιστεί σε ομάδες του Ισραήλ, της Πολωνίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής και έχει πάρει μετάλλιο με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας του στο Centrobasket).

5) Σρι Λάνκα

Αλλάζουμε ήπειρο και μεταφερόμαστε στην Ασία για να “συναντήσουμε” τη Σρι Λάνκα, την πιο αδύναμη εθνική ομάδα στην Ασία.

Βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις εθνικές ομάδες που βλέπουν την… πλάτη της στην Παγκόσμια Κατάταξη, καθώς μετράει 48 νίκες και 43 ισοπαλίες στα 250 παιχνίδια που έχει δώσει (επίσημα και φιλικά), ενώ έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Νότιας Ασίας!

Η βαρύτερη ήττα στην ιστορία της Σρι Λάνκα είναι στο μακρινό 1964 από την Ανατολική Γερμανία με 12-1, ενώ στο παρελθόν έχει συντρίψει το Πακιστάν (7-1) και το Μπουτάν (6-0).

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να αγωνιστούν με την εθνική ομάδα της Σρι Λάνκα παίκτες που έχουν μεγαλώσει στο εξωτερικό, καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές με καταγωγή από τη χώρα οι οποίοι αγωνίζονται στην QPR, τη Σουόνσι, τη Δυναμό Δρέσδης, τη Μποαβίστα και τη Μπρισμπέιν Ρόαρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.