Γιασίν Μπόνο όπως λέμε… Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Ο τερματοφύλακας του Μαρόκου, ο Γιασίν Μπόνο, χρειάζεται μόνο μία ακόμη από τις ήδη θρυλικές εμφανίσεις του στο Κατάρ, για να ωθήσει τους «Atlas Lions» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν έχει καμία σχέση με τον θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αλλά υπάρχει μία απίστευτη σύνδεση των δύο τερματοφυλάκων. Η τελευταία ομάδα που έφτασε σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ σε πέντε αγώνες, ήταν η Ιταλία που είχε τον Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια το 2006, και επικράτησε 2-0, 1-1, 2 -0, 1-0, 3-0, εναντίον της Γκάνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τσεχίας, της Αυστραλίας και της Ουκρανίας αντίστοιχα.

Γνωστό ότι τελικά αναδείχτηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Κάπως τρομακτικό είναι το γεγονός ότι η Ιταλία συνάντησε τη Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν στο Βερολίνο, πριν από 16 χρόνια, έχοντας δεχτεί μόνο ένα αυτογκόλ στον δρόμο της για τον τελικό (Ο Κριστιάν Τζακάρντο εναντίον των ΗΠΑ). Εν τω μεταξύ, το Μαρόκο, που είναι ήδη το πρώτο αραβικό και το πρώτο αφρικανικό έθνος που συμμετέχει σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει δεχτεί επίσης ένα αυτογκόλ, όταν νικήθηκε από τον συμπαίκτη του Ναγιέφ Αγκέρντ εναντίον του Καναδά.

Αυτός λοιπόν ο Μαροκινός «γίγαντας», γεννήθηκε στην πραγματικότητα όχι μόνο σε διαφορετική χώρα, αλλά σε άλλη ήπειρο (Μόντρεαλ, Καναδάς). Αν υπάρχει ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό για αυτόν τον 31χρονο, – που έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο κοντά σε ένα parking σούπερ μάρκετ στην Καζαμπλάνκα, όπου αυτός και οι φίλοι του έσερναν τεράστια δοχεία σκουπιδιών για να φτιάξουν γκολπόστ – είναι η έντονη ταπεινοφροσύνη του.
«Άνθισε» στην Ισπανία, αλλά ο Μπόνο είναι στην καρδιά, ένα αγόρι από την Καζαμπλάνκα . Αν το Μαρόκο νικήσει τη Γαλλία στον ημιτελικό, τότε οποιοσδήποτε μαροκινός δρόμος χωρίς όνομα, θα ονομαστεί από εδώ και στο εξής: Yassine “Bono” Bounou.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.