Αργεντινή – Κροατία : Το τρίτο ραντεβού (vids)

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν αντιμέτωπες σε νοκ-άουτ αγώνα Αργεντινή και Κροατία. Σε αγώνες ομίλων οι δύο ομάδες μετρούν από μια νίκη.

To τρίτο τους ραντεβού είναι και το πιο κρίσιμο στην ιστορία. Και τις δυο προηγούμενες φορές που βρέθηκαν αντίπαλες σε Παγκόσμιο κύπελλο η Κροατία κατέληξε να τα πηγαίνει καλύτερα από την Αργεντινή.

Ένα σπουδαίο δεκάρι θα φτάσει και πάλι σε τελικό είτε μιλάμε για τον Λιονέλ Μέσι είτε μιλάμε φυσικά για τον σπουδαίο Λούκα Μόντριτς. Το σίγουρο πως και για τους δύο είναι πιθανότατα το τελευταίο Παγκόσμιο κύπελλο.

Ας απολαύσουμε την μάχη τους λοιπόν καθώς είναι μάλλον και η τελευταία τους σε αυτό το επίπεδο.

Παγκόσμιο Κύπελλο 1998
Αργεντινή – Κροατία 1-0

Στο Παρκ Λεσκίρ του Μπορντό κρίθηκε η πρώτη θέση του ογδόου ομίλου του Παγκοσμίου κυπέλλου. Τόσο η Αργεντινή όσο και η Κροατία είχαν κάνει το δύο στα δύο.

Ισόπαλο το ματς μέχρι να φύγει ο Μαουρίτσιο Πινέδα στην πλάτη της άμυνας και να νικήσει τον Ντράζεν Λάντιτς για το 1-0 στο 36ο λεπτό.

Η Αλμπισελέστε τερμάτισε πρώτη και έφτασε μέχρι τους οκτώ όπου αποκλείστηκε από τους Ολλανδούς με 2-1, με το γκολ του Μπέρκαμπ.

Η Κροατία πήγε πιο μακριά αλλά όπως σε όλα τα μεγάλα ματς της σε Παγκόσμιο κύπελλο έχασε στον ημιτελικό, από την Γαλλία με 2-1 και τερμάτισε τρίτη επικρατώντας των Ολλανδών στον μικρό τελικό.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018
Αργεντινή – Κροατία 0-3

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ για την δεύτερη αγωνστική του τέταρτου ομίλου οι Κροάτες έστησαν πάρτυ απέναντι στην Αργεντινή του Μέσι.

Ο Γουίλι Καμπαγέρο έκανε δώρο το πρώτο γκολ στον Ρέμπιτς (53′), ο Μόντριτς πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ για το 2-0 (80′) και με την ομάδα απογοητευμένη ο Ράκιτιτς έκανε άνετα το 3-0 (90+1).

Οι Κροάτες τερμάτισαν πρώτοι και οι Αργεντινοί δεύτεροι. Οι Κροάτες έφτασαν στον τελικό όπου έχασαν φυσικά από τους Γάλλους ενώ οι Αργεντινοί αποκλείστηκαν στην φάση των 16 επίσης από τους Γάλλους.

Άρα και οι δύο ομάδες έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τους τρικολόρ αν φυσικά αυτοί καταφέρουν να λυγίσουν το αδάμαστο Μαρόκο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.