Γαλλία – Πολωνία 3-1: Allez για.. τελικό! (vid)

Με ηγέτη τον Κιλιάν Μπαπέ και… υπαρχηγό τον Ολιβιέ Ζιρού, η Γαλλία έκανε "πάρτι" απέναντι στον Πολωνία, κέρδισε άνετα με 3-1 και προκρίθηκε με… στιλ στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Με ηγέτη τον Κιλιάν Μπαπέ και… υπαρχηγό τον Ολιβιέ Ζιρού, η Γαλλία έκανε “πάρτι” απέναντι στον Πολωνία, κέρδισε άνετα με 3-1 και προκρίθηκε με… στιλ στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Δύο γκολ σημείωσε ο Μπαπέ, ένα ο Ζιρού, επιβλητικοί οι Γάλλοι απέναντι στους φοβικούς Πολωνούς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους δυνατούς αντιπάλους τους.

Τρι… γκολόρ!

Ένα αδύναμο σουτ του Μπαπέ στο 11ο λεπτ’ό δεν ανησύχησε τον Τσέζνι, ενώ οι Γάλλοι απείλησαν τους Πολωνούς με μακρινό δυνατό σουτ του Τσουαμενί στο 13ο λεπτό.

Mετά από ατομική προσπάθεια στο 17ο λεπτό, ο Ντεμπελέ έκανε το δυνατό σουτ και ο Τσέζνι μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι Γάλλοι έχασαν ευκαιρία στο 20ο λεπτό με τον Γκριζμάν και οι Πολωνοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 21′ με μακρινό σουτ του Λεβαντόφσκι.

Ο Τσέζνι μάζεψε τη μπάλα στο 22ο λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Κουντέ, ενώ οι Γάλλοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 29ο λεπτό για να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκριζμάν έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Ντεμπελέ και ο τελευταίος έβγαλε σέντρα στον Ζιρού, ο οποίος κατάφερε σε κενή εστία να χάσει το… άχαστο!

Ο Μπαπέ στο 35′ έκανε εντυπωσιακό προσπάθεια και το σουτ για να στείλει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της Πολωνίας.

Στο 38ο λεπτό, η Πολωνία έχασε τριπλή ευκαιρία για να σκοράρει με τον Λιορίς να διώχνει τη μπάλα στο σουτ του Ζιελίνσκι και τον Βαράν πάνω στη γραμμή να απομακρύνει!

Οι Γάλλοι επέμειναν, πίεσαν τους Πολωνούς και ο Ζιρού στο 44′ άνοιξε το σκορ. Ο Μπαπέ έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Ζιρού και ο Γάλλος επιθετικός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, παραβιάζοντας την εστία των Πολωνών. Μάλιστα ο Ζιρού με αυτό το γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Γαλλίας.

Οι Πολωνοί έψαξαν άμεση απάντηση και στο 45ο λεπτό απείλησαν με σουτ του Καμίνσκι.

Οι Γάλλοι διατήρησαν τον υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι τους και στο δεύτερο μέρος, αναζητώντας τον τρόπο για να “κλειδώσουν” νωρίς την πρόκριση. Στο 56′ το σουτ του Μπαπέ στην κόντρα επίθεση ανησύχησε τους Πολωνούς. Ο Ζιρού στο 66′ έκανε την κοντινή προβολή μετά από σέντρα που έγινε από τη δεξιά πτέρυγα και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία των Πολωνών.

Στο 71′ η κεφαλιά του Γκλικ μετά από εκτέλεση φάουλ ήταν άστοχη, ενώ στο 74ο λεπτό ο Κιλιάν Μπαπέ έκανε το 2-0. Ο Γάλλος σούπερ σταρ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Πολωνίας και με ένα δυνατό σουτ σημείωσε το τέταρτο γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Mετά από ατομική προσπάθεια του Μπαπέ, ο Ερναντέζ έκανε το απειλητικό σουτ μέσα από την περιοχή στο 82ο λεπτό, ενώ ο Μπαπέ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα πρόκρισης στο 91ο λεπτό. Το αστέρι των “τρικολόρ” έριξε έναν… κεραυνό μέσα από την περιοχή των Πολωνών και έκανε το 3-0, γνωρίζοντας την αποθέωση στη Ντόχα από τους θεατές.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Πολωνοί κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Ουπαμεκανό στην περιοχή. Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και με… διπλή προσπάθεια (δόθηκε επανάληψη μετά το πρώτο χαμένο) διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 99ο λεπτό.

Γαλλία – Πολωνία 3-1

Διαιτητής Βαλενζουέλα (Βενεζουέλα)

Γήπεδο: Αλ Τουμάνα (Ντόχα)

Σκόρερ: 44′ Ζιρού, 74′ και 91′ Μπαπέ – 99′ Λεβαντόφσκι

Γαλλία (Ντεσάν): Λιορίς, Ερναντέζ, Ουπαμεκάνο, Βαράν, Κουντέ (92′ Ντισασί), Ραμπιό, Τσουαμενί (66′ Φοφανά), Μπαπέ, Γκριζμάν, Ντεμπελέ (76′ Κομάν), Ζιρού (76′ Τουράμ)

Πολωνία (Μιχνίεβιτς): Τσέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (86′ Μπέντναρεκ), Μπερεζίνσκι, Κριχόβιακ (71′ Μπιέλικ), Καμίνσκι (71′ Ζαλέφσκι), Ζιελίνσκι, Σιμάνσκι (64′ Μίλικ), Φρανκόφσκι (87′ Γκροζίτσκι), Λεβαντόφσκι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.