Πορτογαλία – Γκάνα 3-2: Θρίλερ, θέαμα και.. ιστορία μέσα σε μισή ώρα! (hls)

Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς στο τελευταίο ημίωρο η Πορτογαλία νίκησε 3-2 την Γκάνα. Τα γκολ των Ιβήρων οι Ρονάλντο, Ζοάο Φέλιξ, Λεάο και της αφρικανικής ομάδας οι Αγιού και Μπουκαρί

Η Πορτογαλία με ένα αμιγώς επιθετικό σχήμα, προσπάθησε να σφίξει, από την αρχή, τον κλοιό στους Γκανέζους και στα πρώτα 15-20 λεπτά ως ένα σημείο τα κατάφερε δίχως όμως να αξιοποιήσει αυτή την υπεροχή της. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν και σταδιακά, όσο η ομάδα από τον κόλπο της Γουινέας κατάφερε να «σουλουπώσει» την άμυνά της, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο… «θολά» για τους Ίβηρες
Πιο χλιαρή η πίεση του φαβορί στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ένα ακόμα ματς, δηλαδή, σε αυτό το Μουντιάλ όπου τα «αστέρα» όσο περνούσε η ώρα στη ροή του μάτς… τρεμόσβηναν!
Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε και η Γκάνα να κερδίσει μέτρα στo γήπεδο και με ηγέτη τον μεσοεπιθετικό του Άγιαξ, Κούμπους έδειξε σφιγμό απειλώντας με 1-2 επικίνδυνα σουτ..
Για να φτάσουμε στο 65ο λεπτό όταν τα πάντα άλλαξαν καθώς βρέθηκε η λύση για να «ξυπνήσουν»… άπαντες!
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος γράφοντας ιστορία με ρεκόρ δύσκολο έως και απίθανο να καταρριφθεί καθώς σκόραρε σε 5ο μουντιάλ κάτι που δεν έκανε και ουδείς γνωρίζει εάν το κάνει κάποιος άλλος!


Κι όμως αυτό το γκολ πέραν της ιστορικής του σημασίας, αποτέλεσε το έναυσμα να μπει στο ματς και ο καλύτερος… παράγοντας στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερο, το ρίσκο!
Η Γκάνα βγήκε μπροστά και έφτασε στην ισοφάριση με τον Αγιού, στο 73’. Ο παίκτης σύμβολο σε αυτή την ομάδα αντικαταστάθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα από τον αδερφό του (!) Τζόρνταν, ο οποίος με τη σειρά του έγινε ο αντι-ήρωας της ομάδας και της… οικογένειάς του! Από δικά του λάθη στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε το εκ νέου προβάδισμα των Ιβήρων στο 78’ με γκολ του 23χρονου Ζοάο Φέλιξ, όπως και το 3ο τέρμα της Πορτογαλίας από τον Λεάο, έναν παίκτη που είχε ρίξει στο ματς ο Φερνάντο Σάντος τρία λεπτά νωρίτερα.
Σε αυτό το ξέφρενο τέμπο, η Γκάνα κατάφερε να μετατρέψει την τυπική διαδικασία σε θρίλερ μειώνοντας στο 90ο λεπτό με κεφαλιά του Μπουκαρί Η Πορτογαλία κράτησε τη νίκη παρότι στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ινάγκι προσπάθησε στην κυριολεξία να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς έκλεψε τη μπάλα από τον γκολκίπερ Ντιόγκο Κόστα αλλά στο τέλειωμα της προσπάθειάς του γλίστρησε με αποτέλεσμα το χλιαρό σουτ να αποκρουστεί προ της γραμμής από τους αμυντικούς των μετέπειτα νικητών του ματς!

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος) 4-3-1-2
Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Ντανίλο Περέϊρα, Ραφαέλ Γκερέϊρο, Οτάβιο (56’ Γουίλιαμ), Ρούμπεν Νέβες (77’ Λεάο), Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο (88’ Γκοντσάλο Ράμος), Ζοάο Φέλιξ (88’ Ζοάο Μάριο)

Γκάνα (Ότο Άντο) 5-3-2
Άτι Ζίγκι, Αμαρτέϊ, Ντζικού (92’ Σεμένιο), Σαλισού, Σεϊντού (66’ Λάμπλέϊ), Μπάμπα, Πάρτεϊ, Κούμπους (77’ Μπουκαρί), Αμπντούλ Σαμέντ, Αγιού (77’ Τζ. Αγιού), Ινιάκι Γουίλιαμς

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Πορτογαλία – Γκάνα 3-2 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα “,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMi8xMS8yNC8xOC8xOF80Ml82MzdmYjU4MjBjYjQ1LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M47S”,”uploadDate”:”2022-11-24T18:23:40.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cokq2e1l3yk9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”expires”:”2022-12-30T22:00:00.000Z”,”regionsAllowed”:”GR”}


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.