Κατάρ: Ιστορική στιγμή για τη χώρα

Ο προπονητής του Κατάρ, Φέλιξ Σάντσεθ, μιλάει για μια "ιστορική στιγμή" για τους διοργανωτές που θα δώσουν τον πρώτο τους αγώνα σε Παγκόσμιο Κύπελλο την Κυριακή απέναντι στο Εκουαδόρ (20/11, 16.00).

Το Κατάρ, που βρίσκεται στην 50η θέση στον κόσμο, βρίσκεται στον όμιλο Α με Εκουαδόρ, Σενεγάλη και Ολλανδία. “Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Μια ιστορική στιγμή, μια στιγμή ευτυχίας για εμάς”, δήλωσε ο Ισπανός επικεφαλής “Είναι μια εξαιρετική μέρα όπως καμία άλλη. Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια σε αυτή τη χώρα. Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχουμε επενδύσει τόσα πολλά. “Ελπίζω να είναι ένα υπέροχο πάρτι όπου μπορούμε να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο και ελπίζω όλοι από όλες τις χώρες στον κόσμο, μαζί, να απολαύσουν αυτήν την εμπειρία. Είμαι χαρούμενος που είμαι αυτός που ξεκινάει αυτόν τον διαγωνισμό.”

Ο Σάντσεθ είπε ότι το να παίζεις στο σπίτι σου μπροστά σε φιλάθλους θα κάνει την περίσταση «ακόμη πιο ξεχωριστή» και η ομάδα του ελπίζει να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε χώρες που έχουν υψηλότερη βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη. “Έχουμε πολύ κίνητρο για να λάβουμε μέρος. Περιμέναμε τόσο καιρό να φτάσει αυτή η στιγμή”

Η μόνη διοργανώτρια χώρα που απέτυχε να προκριθεί από την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (είτε φάση ομίλων είτε νοκ άουτ) είναι η Νότια Αφρική το 2010. Κάθε διοργανώτρια χώρα έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα. Οι γηπεδούχοι του τουρνουά δεν έχουν χάσει ποτέ το πρώτο τους παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας το 2002). Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία είναι οι μόνες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο που επέλεξαν μια ομάδα από παίκτες αποκλειστικά εγχώριους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.