Δανία – Μαγεία! Οι απίθανοι “Βίκινγκς” και το μοναδικό τους ποδοσφαιρικό ρεκόρ

Η Δανία έχει χαζέψει… κόσμο με όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και ήδη "τσεκάρει" το εισιτήριο της για τη γιορτή του ποδοσφαίρου που θα γίνει στη μικρή χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Έξι παιχνίδια, έξι νίκες! Είκοσι δύο γκολ ενεργητικό, μηδέν τέρματα παθητικό! Η Δανία έχει χαζέψει… κόσμο με όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και ετοιμάζεται να “τσεκάρει” πρόωρα το εισιτήριο της για τη γιορτή του ποδοσφαίρου που θα γίνει στη μικρή χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Όσα έχουν πετύχει οι απίθανοι Δανοί σε όμιλο με την Σκωτία, το Ισραήλ, την Αυστρία, τα νησιά Φερόε και την Μολδαβία… ζαλίζουν! Βέβαια οι “Βίκινγκς” είχαν δείξει τη δυναμική τους και στο πρόσφατο Euro, όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ωστόσο η εντυπωσιακή τους παρουσία στα προκριματικά του Μουντιάλ προκαλεί θαυμασμό!

Η μικρή Σκανδιναβική χώρα των 5.850.000 κατοίκων είναι το μοναδικό εθνικό συγκρότημα στην Ευρώπη που δεν έχει δεχθεί γκολ και έχει πετύχει παράλληλα το απόλυτο των νικών.

Το ταξίδι των Δανών άρχισε στις 25 Μαρτίου 2021στο Τελ Αβίβ, όπου επικράτησαν 2-0 του Ισραήλ. Λίγες μέρες αργότερα συνέτριψαν στο Χέρνινγκ με 8-0 την Δανία, ενώ στις 31 του ίδιου μήνα διέλυσαν την Αυστρία στη Βιέννη με 4-0.

Μετά το Euro, οι Δανοί συνέχισαν από εκεί που είχαν… σταματήσει με άλλο ένα 3/3. Νίκη με 2-0 επί της Σκωτίας στην Κοπεγχάγη, επικράτηση επί των νησιών Φερόε στο Τόρσαβν με 1-0 και… συντριβή του Ισραήλ στη Δανία με 5-0.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν έτυχε, αλλά… πέτυχε! Γιατί η εντυπωσιακή πορεία της Δανίας έχει την υπογραφή του 49χρονου άλλοτε προπονητή της Λίνγκμπι, της Νόρντζελαντ και της Μάιντς.

Ο Χιούλμαντ είναι… υπεύθυνος γι΄αυτό το μικρό ποδοσφαιρικό “θαύμα”, οι Δανοί πίνουν νερό στο όνομα τους και οι παίκτες του ετοιμάζονται για… νέες εκπλήξεις στο κοντινό μέλλον. Γιατί μαζί του έχουν πιστέψει ότι όλα είναι πιθανά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.