Θίο Γουόλκοτ: Υπερεκτιμημένο, αιώνιο ταλέντο (pics – vid)

Σαν σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2008, ο Θίο Γουόλκοτ, έγινε ο νεότερος παίκτης που σημείωσε χατ-τρικ με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας.

Ο 19χρονος βρήκε τα πρώτα του διεθνή γκολ καθώς η αχαλίνωτη ομάδα του Ιταλού Φάμπιο Καπέλο εξέπληξε την Κροατία με τη νίκη 4-1 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κατά τη διάρκεια μιας αξέχαστης βραδιάς στο Ζάγκρεμπ, ο επιθετικός της Άρσεναλ, σημείωσε το πρώτο χατ τρικ της Αγγλίας από τότε που ο Μάικλ Όουεν πέτυχε τρία γκολ εναντίον της Γερμανίας στο 5-1 στο Μόναχο το 2001.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φάμπιο Καπέλο είχε πει για τον Γουόλκοτ: «Είναι νέος και τόσο επικίνδυνος για τους αμυντικούς. Είναι ένας από τους σημαντικότερους νέους παίκτες στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να συγκρατηθεί»

Για την ιστορία, ο Γουόλκοτ έδωσε προβάδισμα στα “Τρία Λιοντάρια” προτού φύγει το ημίχρονο, πριν συμπληρωθεί μια ώρα στο ματς διπλασίασε τα τέρματα των Άγγων, ο Γουέιν Ρούνεϊ πρόσθεσε ένα τρίτο και, αφού η Κροατία, έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρόμπερτ Κόβατς, ο επιθετικός της Άρσεναλ έβαλε ένα ακόμα δέκα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης για το τελικό 1-4.

Ο Γουόλκοτ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στην Γερμανία από τον Σουηδό προπονητή Σβεν-Γκόραν Έρικσον, μια απόφαση που ξάφνιασε αρκετούς, έμεινε όμως εκτός της ομάδας του Φάμπιο Καπέλο το 2010 για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Όταν ανακοινώθηκε η αποστολή χωρίς τον Γουόλκοτ, ο Λιονέλ Μέσι είχε δηλώσει πως ο νεαρός της Άρσεναλ θα μπορούσε να κάνει την διαφορά στους αγώνες κόντρα στην Γερμανία και την Αλγερία. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Καπέλο είχε παραδεχτεί το λάθος του και μετάνιωσε που δεν τον πήρε μαζί του στο μουντιάλ.

Στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα μπορούσε να εμφανιστεί ήταν της Βραζιλίας το 2014. Ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην διοργάνωση, ενώ έμεινε εκτός από το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον Ρόι Χόντσον να θεωρεί πως δεν ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί. Η τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2016 απέναντι στην Ισπανία και το τελευταίο του γκολ πανηγύρισε κόντρα στην Εσθονία τον Οκτώβριο του 2015 για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην νίκη της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ (2-0). Συνολικά μέτρησε 47 εμφανίσεις με 8 γκολ.

Δύο χρόνια νωρίτερα, Μάιος 2006, είχε γράψει ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος σκόρερ της χώρας σε μια φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ουγγαρία (3-1) στο Ολντ Τράφορντ. Συστήθηκε ως αλλαγή του Μάικλ Όουεν στο 65ο λεπτό, και σε ηλικία 17 ετών και 75 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ που είχε πετύχει το πρώτο του γκολ με την Εθνική σε ηλικία 17 και 111 ημερών. Να σημειωθεί πως όταν ο Γουόλκοτ έβαλε το παρθενικό του γκολ με την Αγγλία, ακόμα δεν είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Άρσεναλ ερχόμενος από την Σαουθάμπτον.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο 31χρονος πλέον Θίο Γουόλκοτ παραχωρήθηκε δανεικός από την Έβερτον στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του το 2005. Μέτρησε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον Αυστριακό μάνατζερ των “άγιων”, Ραλφ Χάσενχούτλ, να του δίνει την ευκαιρία και να υπογράφει κλειστό συμβόλαιο δύο ετών και να ξαναγίνεται μόνιμος κάτοικος St. Mairy’s. Ένα σπουδαίο ταλέντο που εντέλει δεν έκανε την καριέρα που οι Βρετανοί ονειρευόντουσαν όταν συστήθηκε για πρώτη φορά στο νησί. Μάλλον κάποιοι βιάστηκαν να τον μεγαλώσουν…όπως γράφει και στην αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2011. Οι προσδοκίες ήταν τεράστιες, όμως δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.