Ελβετία – Ελλάδα 2-1: Ο Τσούμπερ “σταμάτησε” το “γαλανόλευκο” σερί (vids)

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ πρωταγωνίστησε στο φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με την Ελβετία, στο οποίο η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 2-1 στην Βασιλεία.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ πρωταγωνίστησε στο φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με την Ελβετία, στο οποίο η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 2-1 στην Βασιλεία. Ο Τσούμπερ πέτυχε γκολ και μοίρασε ασίστ για τους Ελβετούς, ενώ σκόρερ της “Γαλανόλευκης” ήταν ο Παυλίδης.

Το αήττητο σερί δέκα αγώνων σταμάτησε για την Ελλάδα στην Ελβετία, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε 2-1 από τους Ελβετούς με προβληματική εικόνα στις “εκκινήσεις” των δύο ημιχρόνων στην άμυνα. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ είδε τις επιθετικές αρετές της “γαλανόλευκης” στο φιλικό ματς, αλλά και αρκετά κενά στα μετόπισθεν ενόψει των επίσημων αγώνων με το Κόσοβο και τη Σουηδία.

“Μούδιασμα” στην εκκίνηση

Τη “μουδιασμένη” εκκίνηση της Ελλάδας εκμεταλλεύτηκαν οι Ελβετοί, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Τσούμπερ. Μετά από σέντρα του Βίντμερ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ πήρε τη μπάλα και έκανε με άνεση το 1-0.

Στο 19′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Βίντμερ, ο οποίος αστόχησε σε ένα απίθανο τετ α τετ (και πάλι κακή αμυντική αντίδραση της Ελλάδας), ενώ στο 25′, μετά από λάθος που έγινε από τους αμυντικούς της Ελβετίας, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παυλίδης έκανε το δυνατό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία της Ελβετίας, ενώ στο 31′ απείλησε και ο Μαυροπάνος με δυνατό σουτ.

Στο 33ο λεπτό ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για την “Γαλανόλευκη”. Ο Μπακασέτας έδωσε έτοιμο γκολ στον Παυλίδη και ο επιθετικός της Άλκμααρ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το πλασέ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ελβετίας.

Η Εθνική ομάδα απέκτησε πόντους ψυχολογίας, πίεσε την Ελβετία και έχασε ευκαιρίες με τον Παυλίδη στο 35′ και τον Μπακασέτα στο 38ο λεπτό, ενώ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτό το διάστημα από τους Ελβετούς.

Το ίδιο… λάθος!

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους μοιάζουν με… replay της εκκίνησης του αγώνα, καθώς η Ελλάδα δέχθηκε και πάλι ένα γρήγορο γκολ με… παιδική αντίδραση στα μετόπισθεν.

Στο 51′ η Ελβετία βγήκε σε κόντρα επίθεση και ο Τσούμπερ έδωσε μισό… γκολ στον Βάργκας, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα στο 57ο λεπτό με σουτ του Τσούμπερ και σημαντική επέμβαση του Βλαχοδήμου.

Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα στο 62ο λεπτό για να ισοφαρίσει, καθώς ο Παυλίδης πήρε υπέροχη πάσα από τον Μπακασέτα στον κενό χώρο, πέρασε τον τερματοφύλακα της Ελβετίας και έκανε το πλασέ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 83ο λεπτό, ο Δουβίκας βγήκε σε τετ α τετ, ωστόσο αντί να σουτάρει, έκανε την πάσα και οι Ελβετοί έκλεψαν τη μπάλα, ενώ στο 94′ ο Βλαχοδήμος έκανε απίθανη επέμβαση σε τακουνάκι του Τζεκίρι.

Ελβετία: Κόμπελ, Βίντμερ (46′ Γκαρσία), Ζακαρία, Φρόιλερ, Σεφέροβιτς (69′ Τζεκίρι), Ροντρίγκεζ (46′ Λοτόμπα), Τσούμπερ (64′ Φασνχαχτ), Σο (46′ Έμπισερ), Τσεμέρτ (46′ Βάργκας), Σερ, Τσέζιγκερ

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (78′ Σάλιακας), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (64′ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας (46′ Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46′ Σιώπης), Βρουσάι, Κούτρης, Μπακασέτας (64′ Μάνταλος), Παυλίδης (69′ Δουβίκας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.