Το επίσημο τραγούδι των Αργεντίνων!

Με διάθεση να πικάρουν τους Βραζιλιάνους το σύνθημα των Αργεντινών ξεκινάει ρωτώντας πως νιώθουν "που έχουν τον μπαμπά στο σπίτι". Ακούστε το σύνθημα που κυριαρχεί στο Μουντιάλ.

.”Brasil, decime que se siente tener en casa a tu papa // Te juro que aunque pasen los anos, nunca nos vamos a olvidar. // Que el Diego te gambeteo, que Cani te vacuno, que estas llorando desde Italia hasta hoy // A Messi lo vas a ver, la Copa nos va a traer, Maradona es mas grande que Pele”.


Αυτοί είναι οι πρωτότυποι στίχοι του επίσημου τραγουδιού των φίλων της Αργεντινής στο παγκόσμιο κύπελλο. Με διάθεση να πικάρουν τους Βραζιλιάνους το σύνθημα ξεκινάει ρωτώντας πως νιώθουν “που έχουν τον μπαμπά στο σπίτι.” (το αφεντικό σε ελεύθερη μετάφραση)! Συνεχίζει με μια αναφορά στο τελευταίο ματς μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας σε παγκόσμιο κύπελλο, τον Ιούνιο του 1990 στο Ντέλε Άλπι του Τορίνου της Ιταλίας. Τότε η “αλμπισελέστε” είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Κανίγια από ασίστ του Μαραντόνα. Το σύνθημα περιέχει και Μέσι και την τωρινή κούπα που ορέγονται τόσο οι Αργεντίνοι, αλλά και για φινάλε την κλασική σύγκριση μεταξύ Μαραντόνα και Πελέ. Οι στίχοι είναι έμπνευση του νεαρού Αργεντίνου Νάτσο Χαράτσα ο οποίος πάτησε πάνω στην κλασική μελωδία των Creedence Clearwater Revival, “Bad Moon Rising”. Μην ψάχνετε άδικα ομοιότητες με το δικό μας πανηγυρτζίδικο και εντελώς ρηχό “Στη Βραζιλία ήρθα.”. Στο video θα δείτε τους Αργεντίνους να τραγουδούν τον ύμνο στις πόλεις της Βραζιλίας και να γίνεται ωραία πλάκα με τους άσπονδους γείτονες!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.