Ο Μέσι και όλοι τους!

Στην «Αρένα» του Σάο Πάολο η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Ελβετία στον έβδομο αγώνα της φάσης των «16» του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την προκριθείσα ομάδα να βρίσκει στα προημιτελικά Βέλγιο ή Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στην «Αρένα» του Σάο Πάολο η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Ελβετία στον έβδομο αγώνα της φάσης των «16» του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την προκριθείσα ομάδα να βρίσκει στα προημιτελικά Βέλγιο ή Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το παιχνίδι της 5ης Ιουλίου στην Μπραζίλια είναι πρωτεύον στόχος των δύο ομάδων, σ΄ ένα ζευγάρι που έχει φαβορί και μάλιστα ισχυρό. Η Αργεντινή, χωρίς να εντυπωσιάσει, δεν συνάντησε σοβαρές δυσκολίες πρόκρισης από τον έκτο Όμιλο του Μουντιάλ. Πέρασε με τρεις νίκες και εννέα πόντους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Νιγηρία, με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και το Ιράν ν΄ αποκλείονται από τη συνέχεια.

Για να προσδιοριστεί πιο σωστά το «δεν συνάντησε δυσκολίες», η «αλμπιτσελέστε» πέτυχε το απόλυτο των νικών μεν αλλά χρειάστηκε τέσσερα από τα έξι γκολ της να μπουν από τον Λιονέλ Μέσι ένα εκ των οποίων στις καθυστερήσεις με το Ιράν, που έκρινε και τη νίκη με 1-0 υπέρ των Νοτιομερικάνων. Και οι τρεις νίκες ήρθαν μ΄ ένα γκολ διαφορά, με τον προπονητή Αλεχάντρο Σαμπέγια να δέχεται σκληρή κριτική από τον Τύπο της χώρας για την τακτική της Αργεντινής στους Ομίλους.

Στον πέμπτο Όμιλο η Ελβετία έφτασε τους έξι βαθμούς, άφησε εκτός συνέχειας το Εκουαδόρ και την Ονδούρα και προκρίθηκε ως δεύτερη από το γκρουπ πίσω από την Ελβετία των επτά πόντων. Η επαγγελματική επικράτηση επί της Ονδούρας, με 3-0, και το γκολ του Σεφέροβιτς στις καθυστερήσεις με το Εκουαδόρ (2-1) κάλυψαν το ντροπιαστικό 5-2 της ομάδας του Ότμαρ Χίτσφελντ από τους «τρικολόρ». Πλήγμα για τους «Σβάισερ Νάτι» αποτελεί, στο παιχνίδι αυτό, ο τραυματισμός του Στιβ φον Μπέργκεν της Γιουνγκ Μπόις.

Είναι και το μείζον πρόβλημα που έχει ν΄ αντιμετωπίσει ο Γερμανός τεχνικός της ευρωπαϊκής ομάδας, με τον Σαρ να θεωρείται ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του δίπλα στον Τζουρού. Για την ομάδα της Νοτίου Αμερικής ο Σέρχιο Αγκουέρο χάνει τη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα που έχει να λύσει ο Αργεντινός προπονητής είναι η αφλογιστία του Γκονζάλο Χιγκουαΐν ο οποίος δεν έχει σκοράρει ακόμη στο τουρνουά. Τη θέση του Αγκουέρο στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Εζεκίελ Λαβέτσι, ενώ για τους Ελβετούς η τετράδα των Ντρμιτς με τους Ξάκα, Σακιρί, Μεχμέντι να τον «στηρίζουν» δεν θ΄ αλλάξει.

Έξι φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες με την Αργεντινή να έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, με γκολ 14-3 υπέρ της. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γιόνας Έρικσον από τη Σουηδία, ένας εκ των καλύτερων της διοργάνωσης αλλά και σε θεωρητικό επίπεδο. Μετά από δύο προκρίσεις σερί στους «16», στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές της σε Μουντιάλ (το 1994 και το 2006, ενώ το 2010 το «ταξίδι» της σταμάτησε στη φάση των Ομίλων), η Ελβετία έχει το δύσκολο έργο να περάσει την Αργεντινή, να πυροδοτήσει τη βόμβα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να περάσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά μετά το 1954. Το ζήτημα είναι, άλλωστε, πόσο μπορεί να τραβήξει ο Μέσι ολόκληρη την Αργεντινή!

Οι πιθανές ενδεκάδες

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια / 4-3-3): Ρομέρο – Ρόχο, Φερνάντες, Γκαράι, Ζαμπαλέτα – Ντι Μαρία, Μαστσεράνο, Γκάγκο – Λαβέτσι, Χιγκουαΐν, Μέσι.
Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ / 4-2-3-1): Μπενάλιο – Ροντρίγκες, Τζουρού, Σαρ, Λιχτστάινερ – Ινλέρ, Μπεχράμι – Μεχμέντι, Σακιρί, Ξάκα – Ντρμιτς.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.