Σαμαράς: «Όλα ήταν καθαρά στο μυαλό μου»

Με καθαρό μυαλό και χωρίς να αισθανθεί κάτι ιδιαίτερο πήγε στην εκτέλεση του πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού και την πρόκριση της Εθνικής μας ο Γιώργος Σαμαράς.

Με καθαρό μυαλό και χωρίς να αισθανθεί κάτι ιδιαίτερο πήγε στην εκτέλεση του πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού και την πρόκριση της Εθνικής μας ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Ελληνας επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA για τη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του (τουλάχιστον με τη φανέλα της εθνικής), το εύστοχο πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, το οποίο έστειλε την εθνική Ελλάδας στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο διεθνής επιθετικός ρωτήθηκε για το πώς κατόρθωσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή. «Τι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή; Τίποτα απολύτως» ήταν η αφοπλιστική απάντησή του. «Απλά πήρα τη μπάλα και την τοποθέτησα στο σημείο του πέναλτι. Ημουν εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και προσπάθησα να στείλω τη μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές στις προπονήσεις και κάποιες φορές σε αγώνες. Ολα ήταν καθαρά στο μυαλό μου και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να τα εφαρμόσω» πρόσθεσε ο “χρυσός” σκόρερ της ελληνικής ομάδας.

Ο Σαμαράς τόνισε επίσης ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του συνέχισαν να πιστεύουν στη νίκη-πρόκριση, ακόμη κι όταν ο χρόνος για το κρίσιμο γκολ λιγόστευε δραματικά. «Οπως ξέρουμε όλοι, πολλά παιχνίδια κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχει συμβεί σε πολύ μεγάλα ματς, μερικές φορές και με δύο γκολ να σημειώνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίζεις την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή» υπογράμμισε ο 29χρονος άσος, ενώ παράλληλα έσπευσε να αντικρούσει τον ισχυρισμό ότι η εθνική παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο: «Δεν νομίζω ότι παίξαμε αμυντικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάσαμε τον πρώτο αγώνα μας (σ.σ. με την Κολομβία) 3-0, αλλά προσπαθήσαμε να επιτεθούμε, ενώ απέναντι στην Ιαπωνία δεν είχαμε άλλη εναλλακτική εκτός από το να αμυνθούμε, αφού είχαμε αποβολή. Ακόμη και τότε όμως, προσπαθήσαμε να “χτυπήσουμε” στις αντεπιθέσεις».

Για το χθεσινό ματς ο Γιώργος Σαμαράς είπε ότι «… σε γενικές γραμμές ελέγξαμε το παιχνίδι. Η άμυνά μας έκανε καταπληκτική δουλειά και σκοράραμε στα κατάλληλα σημεία. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουμε “τελειώσει” το παιχνίδι όσο ήταν στο 1-0, αλλά “σημαδέψαμε” τρεις φορές τα δοκάρια».

Αναφορικά τέλος με την αναμέτρηση της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα, στη φάση των “16”, ο Ελληνας επιθετικός τόνισε: «Ξέρουμε κάποιους παίκτες της Κόστα Ρίκα, αυτούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Επίσης, παρακολουθήσαμε τα παιχνίδια της με την Ουρουγουάη και την Ιταλία. Τώρα πρέπει να τους μελετήσουμε, ειδικά τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες τους. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.