«Αδιάφορη» μόνο μία

Η πρωτιά, αλλά και το ένα από τα δύο «εισιτήρια» του 3ου ομίλου για τους «16» του Μουντιάλ παίζονται την τελευταία αγωνιστική.

Η πρωτιά, αλλά και το ένα από τα δύο «εισιτήρια» του 3ου ομίλου για τους «16» του Μουντιάλ παίζονται την τελευταία αγωνιστική. Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Νιγηρία (19:00 ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ HD) και θέλει τον βαθμό για να τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ, ενώ στο άλλο ματς το Ιράν θέλει νίκη επί της Βοσνίας (ΝΕΡΙΤ Sports) που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης σε συνδυασμό με ήττα των Αφρικανών.

Νιγηρία – Αργεντινή, 19:00, Πόρτο Αλέγκρε
Η πρώτη θέση του 6ου ομίλου κρίνεται στο παιχνίδι του «Μπέιρα Ρίο», όπου η Αργεντινή παίζει για δύο αποτελέσματα, ενώ η Νιγηρία θέλει μόνο τη νίκη για να πάει και να μείνει αυτή στην κορυφή. Η ισοπαλία, ωστόσο, εξασφαλίζει και στους Αφρικανούς την πρόκριση… έστω και με το δεύτερο εισιτήριο.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει πάρει από το χέρι την Αργεντινή και την οδηγεί στο μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά, με την «μπιανκοσελέστε» να μετρά «2 στα 2». Στην πρεμιέρα νίκησε 2-1 τη Βοσνία δύσκολα, ενώ ακόμη πιο ζόρικη ήταν η επικράτηση με 1-0 επί του Ιράν χάρη σε γκολ του «Λίο» στο φινάλε. Ο Σαμπέγια δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές, ο ηγέτης της ομάδας θα είναι βασικός, αλλά πιθανότατα θα μπουν 1-2 νέα πρόσωπα στην επίθεση.

Μέχρι και καμία αλλαγή ενδέχεται να μην πραγματοποιήσει με τη σειρά του ο Στέφεν Κέσι. Ο τεχνικός της Νιγηρίας είδε την ομάδα του μετά τη «λευκή» ισοπαλία με το Ιράν να νικά 1-0 τη Βοσνία και να θέλει πλέον έναν βαθμό για να πανηγυρίσει μια ιστορική πρόκριση.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 6 φορές, με την Αργετινή νε μετρά 4 νίκες έναντι 1 των αφρικανών και με ένα ματς να έχει λήξει ισόπαλο.

Βοσνία – Ιράν, 19:00, Σαλβαντόρ
Στο ματς του Σαλαβαντόρ αντίθετα, βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει μόνο το Ιράν που… φλερτάρει με την πρόκριση στους «16». Οι Ασιάτες θέλουν νίκη επί της Βοσνίας και ήττα της Νιγηρίας απ’ την Αργεντινή. Στην ισοβαθμία, βέβαια, θα παίξουν ρόλο τα συνολικά γκολ, με το Ιράν να έχει το πάνω χέρι στις περισσότερες των πιθανών περιπτώσεων.

Οι Ιρανοί έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία τόσο στο 0-0 με το Νιγηρία, όσο και στο παιχνίδι με την Αργεντινή που έχασαν στις καθυστερήσεις. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η ομαδικότητα και το πάθος, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο απέναντι σε μία απογοητευμένη αντίπαλο.

Η Βοσνία ήταν πολύ καλή με την Αργεντινή, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι και την ήττα από τη Νιγηρία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Μπορεί να… αδικήθηκε από τη διαιτησία, αλλά δεν έπεισε με την εμφάνισή της ότι αξίζει περισσότερο από τις άλλες ομάδες την πρόκριση. Η πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο δε συνοδεύτηκε με μια μεγάλη επιτυχία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι Βαλκάνιοι δε θα επιδιώξουν και την «παρθενική» τους νίκη.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Αργεντινή 6 3-1
2. Νιγηρία   4 1-0
3. Ιράν      1 0-1
4. Βοσνία    0 1-3


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.