Χωρίς «κασιρόλα» στα γήπεδα

Η «κασιρόλα» είναι η ...βουβουζέλα του Μουντιάλ 2014, αλλά ευτυχώς για την ακοή των φιλάθλων και την...ψυχική υγεία των τηλεθεατών, η είσοδός της στα γήπεδα του Μουντιάλ είναι απαγορευμένη.

Η «κασιρόλα» είναι η …βουβουζέλα του Μουντιάλ 2014, αλλά ευτυχώς για την ακοή των φιλάθλων και την…ψυχική υγεία των τηλεθεατών, η είσοδός της στα γήπεδα του Μουντιάλ είναι απαγορευμένη.

Το εν λόγω κρουστό, δημιουργήθηκε ειδικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, από τον γνωστό ντόπιο μουσικό Καρλίνιος Μπράουν (φωτό). Είναι ουσιαστικά  ένα κλειστό πλαστικό καλάθι, σε σχήμα…χειροβομβίδας, το  οποίο περιέχει μικρά πλαστικά κομμάτια και βγάζει ήχο όταν το κουνάς.

Παρ’ όλο όμως που η ΦΙΦΑ ενέκρινε την ανάδειξή του ως επίσημο μουσικό όργανο της διοργάνωσης, διαθέτοντάς το μάλιστα στα επίσημα σημεία πώλησης προϊόντων του Μουντιάλ, οι διοργανωτές απαγόρευσαν την είσοδό του στα γήπεδα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Όχι τόσο για να αποφύγουν ηχορρύπανση παρόμοια με αυτή που προκάλεσαν οι χιλιάδες βουβουζέλες των Νοτιοαφρικανών του 2010, αλλά γιατί σε περίπτωση επεισοδίων, η …εκτόξευση της «κασιρόλα» από την κερκίδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.