Μπλάτερ: “Δεν ξέρω αν είναι άγγελοι ή διάβολοι”

Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ πήρε αποστάσεις από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, λέγοντας ότι δεν τα επέλεξε αυτός για τη θέση αυτή και δεν μπορεί να πει αν είναι άγγελοι ή διάβολοι.

 Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ πήρε αποστάσεις από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, λέγοντας ότι δεν τα επέλεξε αυτός για τη θέση αυτή και δεν μπορεί να πει αν είναι άγγελοι ή διάβολοι.

Ο Μπλάτερ που βρίσκεται στην προεδρία της διεθνούς ομοσπονδίας από το 1998 και στις προσεχείς εκλογές της 1ης Ιουνίου, στη Ζυρίχη, θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία, προέβη σε αυτό το σχόλιο μετά από σχετική καταγγελία του Ντέιβιντ Τράισμαν, πρώην προέδρου της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα απεύθυνε κατηγορίες κατά τεσσάρων μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και συγκεκριμένα των Τζακ Γουόρνερ, Ρικάρντο Τεϊξέιρα, Νίκολας Λεόζ και Ουαραουί Μακουντί, οι οποίοι του ζήτησαν ανταλλάγματα προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της Αγγλίας για το Μουντιάλ 2018.

«Είμαι ο πρόεδρος κι έχω τη δική μου συνείδηση, μπορώ να απαντήσω μόνο για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να δίνω απαντήσεις για τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής. Δεν εξελέγησαν από το ίδιο κογκρέσο με μένα, ήλθαν από κάποιο άλλο, έτσι δεν μπορώ να πω αν είναι άγγελοι ή διάβολοι», είπε ο Μπλάτερ. Δύο άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, οι Αμος Αντάμου και Ρέιναλντ Τεμαριί, τέθηκαν στο περιθώριο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του Δεκεμβρίου για το Μουντιάλ, με την κατηγορία ότι θέλησαν να ανταλλάξουν την ψήφο τους με χρήματα που προσποιήθηκαν ότι θα τους έδιναν δύο ρεπόρτερ της εφημερίδας «Sunday Times».

«Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε στοιχεία. Πρέπει να μας δοθούν αποδείξεις και θα δράσουμε άμεσα εναντίον εκείνων που παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας και τους κανονισμούς. Μηδενική ανοχή θα είναι ένα από τα συνθήματα του κογκρέσου. Θ΄ αγωνιστώ για να καθαρίσει η FIFA, αλλά μόνο όταν έχουμε αποδείξεις», είπε ο Μπλάτερ.

Ο Τράισμαν παρέδωσε στοιχεία την Τρίτη σε βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή, που ερευνά τους λόγους για τους οποίους η Αγγλία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το Μουντιάλ 2018, το οποίο τελικά ανατέθηκε στη Ρωσία. Η διοργάνωση του 2022 ανατέθηκε στο Κατάρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.