Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-3: “Καρδιοχτύπησε”, αλλά επέστρεψε στον τελικό! (hls)

Σε ένα παιχνίδι που από... πάρτι εξελίχθηκε σε... θρίλερ, η Λίβερπουλ νίκησε 3-2 τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά ύστερα από 11 χρόνια.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκε 3-0 απέναντι σε μία Σίτι που έδειχνε σκιά του εαυτού της. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορούσε να ξεγράψει την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Οι “Πολίτες” αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχαν δύο γκολ με Γκρίλις (47′) και Σίλβα (90′), έκαναν… θρίλερ το παιχνίδι, όμως δεν μπόρεσαν να το στείλουν στην παράταση για να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Έτσι, η Λίβερπουλ επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης, ύστερα από 11 χρόνια, όταν και ηττήθηκε από την Τσέλσι και θα διεκδικήσει το 8ο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά από 16 χρόνια. Αντίπαλος της είτε η Τσέλσι, είτε η Κρίσταλ Πάλας.

“Πάρτι” πρόκρισης στο πρώτο ημίχρονο

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Λίβερπουλ το πρώτο 45λεπτο του ημιτελικού, καθώς “φιλοδώρησε” με τρία γκολ τη Μάντσεστερ Σίτι, όσα δηλαδή είχε πετύχει και προ τετραετίας στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Champions League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ “χτύπησε” πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τον… συνήθη, φετινό, τρόπο. Από κόρνερ, δηλαδή. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε από αριστερά, ο Κονατέ νίκησε στον αέρα τον Ακε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 19ο φετινό γκολ των “Reds” από κόρνερ.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τη Λίβερπουλ, καθώς στο 18′ ήρθε το 0-2 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μανέ. Ο Σενεγαλέζος πίεσε ψηλά και οδήγησε τον Στέφεν σε μία απίθανη “γκάφα”, διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

Την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι έδειχνε… άνευρη, δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και είχε αρκεστεί σε ρόλο θεατή. Οι παίκτες του Κλοπ, από την άλλη πλευρά, ήλεγχαν απόλυτα την κατάσταση, είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο και μπορεί να μην απειλούσαν την εστία του Στέφεν, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου πέτυχαν και τρίτο γκολ.

Οι “Reds” κυκλοφόρησαν φοβερά τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Τιάγκο έσκαψε για τον Μανέ και εκείνος με απίθανο σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 10ο γκολ του κόντρα στη Σίτι, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ, που σκοράρει δις σε ημιτελικό FA Cup, έπειτα από τον Ρόμπι Φάουλερ (1996, κόντρα στην Άστον Βίλα).

Αντίδραση και… θρίλερ

Η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι ήρθε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στην πρώτη επίθεση (47′) ο Ζεσούς “άδεισε” Φαμπίνιο μέσα στην περιοχή και έστρωσε τη μπάλα στον επερχόμενο Γκρίλις, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση μείωσε σε 1-3. Μάλιστα, μέχρι το 70′ η ομάδα του Γκουαρδιόλα θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Ζεσούς σε δύο περιπτώσεις (54′, 69′) νικήθηκε από τον Άλισον.

Το μεγαλύτερο κέρδος για τους “Πολίτες”, ωστόσο, ήταν πως είχαν αφήσει πίσω τους το κακό πρώτο ημίχρονο και κατά διαστήματα παρουσίαζαν το καλό πρόσωπο που μας έχουν συνηθίσει. Αντίθετα, η Λίβερπουλ με τις βάσεις που είχε βάλει στο πρώτο μέρος, είχε πιο παθητικό ρόλο στην επανάληψη και έψαχνε την ευκαιρία να “χτυπήσει” στην κόντρα. Μία από αυτές ήρθε στο 72ο λεπτό και πάλι από λάθος της άμυνας (Ζιτσένκο), όμως ο Σαλάχ δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει.

Στο τελευταίο τέταρτο η Λίβερπουλ ανέβασε ψηλά τις γραμμές της, αύξησε την πίεση στη μπάλα και κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την εστία του Άλισον. Ακόμη κι έτσι, πάντως, η Σίτι βρήκε τρόπο να κάνει… θρίλερ το παιχνίδι. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας ο Μάχρεζ πάτησε περιοχή από δεξιά και προσπάθησε να νικήσει τον Άλισον από δύσκολη γωνία, με τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος από κοντά μείωσε σε 2-3.

Στις καθυστερήσεις οι “Πολίτες” άγγιξαν δύο φορές την ισοφάριση, όμως ούτε ο Φερναντίνιο, ούτε ο Στέρλινγκ βρήκαν δίχτυα, με τη Λίβερπουλ να αντέχει στην πίεση (είχε ευκαιρία στο 94′ με τον Φιρμίνο για το 2-4) και να παίρνει εκείνη το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 14ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ.

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: 2-3

Διοργάνωση: Ημιτελικός FA Cup
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Γκολ: Γκρίλις (47′), Σίλβα (90′) – Κονατέ (9′), Μανέ (18′, 45′)
Κίτρινες: Ζεσούς (27′), Φερναντίνιο (57′) – Φαμπίνιο (37′), Κεϊτά (48′), Μανέ (61′)
Κόκκινη: –

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα/4-3-3): Στέφεν – Ζιτσένκο, Άκε, Στόουνς, Κανσέλο – Φόντεν, Φερναντίνιο, Σίλβα – Γκρίλις, Στέρλινγκ, Ζεσούς (83′ Μάχρεζ).
Στον πάγκο: Ροντρίγκο, Έντερσον, Γκουντογκάν, Λαπόρτ, Ντίας, Λαβια, Ντελάπ, Ντε Μπρόινε.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ/4-3-3): Άλισον – Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ – Τιάγκο (87′ Τζόουνς), Φαμπίνιο, Κεϊτά (73′ Χέντερσον) – Μανέ (85′ Ζότα), Ντίαζ (85 Φιρμίνο), Σαλάχ.
Στον πάγκο: Γκόμεζ, Τσιμίκας, Μάτιπ, Κέλεχερ, Μίλνερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.