Χάμπερ ο Έλληνας!

Το novasports.gr συνάντησε τον Τζάστιν Χάμπερ στα αποδυτήρια του Τα Κάλι λίγα λεπτά μετά την αναμέτρηση της Μάλτας με την Ελλάδα και σας μεταφέρει την ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Το novasports.gr συνάντησε τον Τζάστιν Χάμπερ στα αποδυτήρια του Τα Κάλι λίγα λεπτά μετά την αναμέτρηση της Μάλτας με την Ελλάδα και σας μεταφέρει την ενδιαφέρουσα συνομιλία. Η πιο τραγική φιγούρα του αγώνα μίλησε για την άσχημη ζωή στην Βουδαπέστη, για το Ελληνικό όνειρο, για τον “δήμιο” αλλά φίλο του Βασίλη Τοροσίδη και θυμήθηκε ωραίες στιγμές από την περίοδο που αγωνίστηκε στη χώρα μας.

Νοσταλγός της Ελλάδας!

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη NOVA λίγες μέρες πριν τον αγώνα της Μάλτας στην Ελλάδα το 2007, ο Τζάστιν Χάμπερ δεν έκρυβε τη χαρά του για το γεγονός ότι βρισκόταν στην Ελλάδα. Μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την τότε ομάδα του το Χαϊδάρι και σε ηλικία 25 ετών έκανε όνειρα να αγωνιστεί στην Superleague.

Πλέον, στα 29 του, ο Τζάστιν Χάμπερ αγωνίζεται στην Φερεντσβάρος και είναι ένας από τους ελάχιστους Μαλτέζους διεθνείς που δεν είναι αναγκασμένος να δουλεύει τα πρωινά πριν την προπόνηση. Ωστόσο μιλώντας στο novasports.gr ο Τζάστιν Χάμπερ δεν κρύβει το νέο του όνειρο που είναι η επιστροφή του στην Ελλάδα ακόμα κι αν δεν είναι σε ομάδα της Superleague.

“Φίλε (πάντα στα Ελληνικά), η Βουδαπέστη είναι πολύ όμορφη πόλη, αλλά ο κόσμος είναι αρνητικός. Σκέφτενται πάντα αρνητικά και δεν έχει καθόλου θετικό τρόπο ζωής. Ενώ εσείς οι Έλληνες είστε πάντα με το χαμόγελο. Ακόμα και ένα ευρώ να έχετε στην τσέπη είστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι.

Γνωρίζω ότι υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά φίλε πίστεψε με εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα. Τί νόημα έχει όταν είσαι πάντα κλειστός στον εαυτό σου και κλεισμένος στο σπίτι σου. Εσείς οι Έλληνες θα την βρείτε την άκρη με τον χαρακτήρα σας. Εγώ που
είμαι από τη Μάλτα μοιάζω πιο πολύ με εσάς. Είμαστε Μεσογειακοί λαοί και το αίμα μας βράζει. Δεν μπορώ να συνηθίσω στην Βουδαπέστη…

Στην Ελλάδα είχα κάνει πολλούς φίλους, με τους οποίους στον ελεύθερο χρόνο βγαίναμε έξω, μαγειρεύαμε, μαζευόμασταν σε σπίτια, πηγαίναμε για παϊδάκια (το είπε στα ελληνικά αυτό) και γενικά περνούσα πάρα πολύ ωραία.

Το Χαϊδάρι ήταν ένα εξαιρετικό σωματείο και οι άνθρωποι του με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ. Εκείνη τη χρονιά είχα βελτιωθεί πολύ και σαν τερματοφύλακας και είχαμε κάνει και κάποιες επιτυχίες. Ακόμα διαβάζω τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαι υποστηρικτής της εθνικής Ελλάδος.

Στην Ελλάδα θα ερχόμουν να παίξω σε οποιαδήποτε ομάδα, όχι μόνο στην Αθήνα. Ακόμα και στη Λάρισα ή την Κρήτη ή οπουδήποτε θα μπορούσα να παίξω”.

Η πιο τραγική φιγούρα του Τα Κάλι!

Το συμβόλαιο του Χάμπερ τελειώνει φέτος και η διοίκηση της Φερεντσβάρος επιθυμεί να του το ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια. Το γεγονός όμως ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι μεγάλες, αλλά και ο τρόπος ζωής στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, κάνουν επιφυλακτικό τον Χάμπερ στο να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Γι’ αυτό τον λόγο όταν επισκεφτήκαμε τον Χάμπερ στα αποδυτήρια του Τα Κάλι, λίγη ώρα μετά το παιχνίδι με την Ελλάδα αντικρύσαμε ίσως την πιο τραγική φιγούρα της αναμέτρησης. Βουρκωμένος ο Χάμπερ δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που λίγο νωρίτερα είχε συμβεί στον αγωνιστικό χώρο και ψελίζοντας μας είπε:

“Φίλε δεν το πιστεύω. Είμαι πολύ απογοητευμένος. Αν είχε μείνει το 0-0 θα είχε προκαλέσει αίσθηση στην Ευρώπη και πολλά βλέμματα μπορεί να στρέφονταν πάνω μας. Μπορεί να με έβλεπε κάποιος κι από την Ελλάδα φίλε… Νομίζω είχα πολύ καλή απόδοση αλλά το γκολ του Τοροσίδη σχεδόν τα έσβησε όλα. Όπως το 2007 φίλε. Ο Βασίλης είχε κερδίσει το πέναλτι που μας στέρησε την ισοπαλία…Ακριβώς όπως τότε.”

Εγώ κι ο Τόρο!

Παρά το γεγονός πάντως ότι ο Τοροσίδης του έχει στερήσει δύο μεγάλα αποτελέσματα και έχει σβήσει δύο εξαιρετικές του εμφανίσεις, ο Τζάστιν Χάμπερ έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον “δήμιο της Μάλτας” και για τη φιλία που είχαν αναπτύξει στην Ελλάδα.

“Ο Βασίλης είχε κερδίσει τότε το πέναλτι και μετά από εκείνο το ματς είχαμε μιλήσει μια-δυο φορές στο τηλέφωνο. Μία μέρα τυχαία τον είδα και σε μια τράπεζα στο Χαϊδάρι και κανονίσαμε να πάμε για φραπέ γλυκό με γάλα (κι αυτό στα ελληνικά το είπε!) στον Πειραιά. Έκτοτε είχαμε πάει κι άλλες φορές… Φίλε μου λείπει ο φραπές γλυκός με γάλα…!”

Στο ματς του Σαββάτου λίγο έλειψε ο Χάμπερ να κλέψει τη δόξα από τον Τοροσίδη, όταν σε μια φάση εκτινάχθηκε στο Γ της εστίας του για να διώξει σε κόρνερ κεφαλιά του δεξιού μπακ της εθνικής. Αμέσως ο Τοροσίδης έσπευσε να δώσει το χέρι του στον Τζάστιν Χάμπερ… Στο 94′ όμως ο παρολίγον ήρωας Χάμπερ, μαζί με τους υπόλοιπους δέκα συμπαίκτες, όλοι στη μεγάλη περιοχή της Μάλτας, πεσμένοι στο χόρτο τραβούσαν τα μαλλιά τους, ανήμποροι να πιστέψουν τί είχε συμβεί δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Και αυτό είναι το ποδόσφαιρο…!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.