Το Νovasports.gr παρουσιάζει τη Μάλτα!

Το Novasports.gr σας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Μάλτα, την οποίο δύσκολα θα διάλεγε ένας Έλληνας για τις διακοπές του...

Αποστολή στη Μάλτα, Αποστόλης Λάμπος

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με τη Μάλτα, το Νovasports.gr σας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεσογειακό αυτό νησί, το οποίο δύσκολα θα διάλεγε ένας Έλληνας για τις διακοπές του, ωστόσο έχει τη δική του γοητεία.

Παρακαλώ όχι πολλά γκολ!
Στην άκρως τουριστική Μάλτα οι ντόπιοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η εθνική ομάδα της χώρας τους δίνει επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Οι πιο πολλοί βλέπουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως “αστείο” και ελάχιστα ασχολούνται με αυτό την ώρα που εμείς καιγόμαστε για τη νίκη.

Ο ταξιτζής που μας μετέφερε από τη Βαλέτα στο Σεντ Τζούλιανς μας έλεγε χαρακτηριστικά, “παρακαλώ μη μας βάλετε πολλά γκολ σήμερα” γελώντας. Για τη Μάλτα βλέπετε είναι επιτυχία και μόνο να σκοράρει οπότε κάθε Μαλτέζος έχοντας το γνώθι σαυτόν δεν περιμένει και πολλά από την εθνική του ομάδα η οποία βρίσκεται στην 156η θέση της παγκόσμιας κατάταξης την ώρα που η δική μας εθνική είναι στη 10η.

Κι αν ο απλός κόσμος και ο… πανάκριβος ταξιτζής δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το παιχνίδι, ο Μπούτιγκιεκ (προπονητής της Μάλτα) ζητάει από τους παίκτες του να κάνουν δύσκολη της ζωή της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στον τίτλο της “Malta Indipendent”. Ενώ ααναφορά υπάρχει και στον Φερνάντο Σάντος για τον οποίο λένε ότι θέλει τη νίκη με κάθε κόστος.

Όπως τη νίκη ήρθαν να ζητήσουν και αρκετοί Έλληνες αλλά και Κύπροιο φίλαθλοι που θα βρεθούν στο πλευρό της εθνικής μας το βράδυ. Στον πεζόδρομο της “Paceville” στο Σεντ Τζούλιανς τα συνθήματα υπέρ της εθνικής Ελλάδος ήταν πολλά, ενώ φίλοι του ΑΠΟΕΛ σε μια κεντρική πλατεία είχαν κρεμάσει πανό της ομάδας τους αλλά και μια μεγάλη ελληνική σημαία.

Οικοδομικός οργασμός!
Η Μάλτα είναι μια πολύ μικρή χώρα που ανεξαρτητοποιήθηκε το 1964 από την Αγγλία. τις πρώτες δεκαετίς προσπάθησε να ορθοποδήσει ενώ πλέον γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός και μια βόλτα στους δρόμους φανερώνει τον οικοδομικό οργασμό που επικρατεί.

Ανακατασκευές κτιρίων (κυρίως χώρων εστίασης και διασκέδασης) αλλά και κατασκευές νέων μεγάλων ξενοδοχείων δείχνουν μια προσπάθεια για εκσυγχρονισμό. Η Μάλτα ζει σε ρυθμούς 80’s για να μην πούμε πιο παλιά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα κίτρινα λεωφορεία με πάνω από 40 χρόνια ύπαρξης αποτελούν την ατραξιόν του νησιού.

Ανθίζει το στοίχημα στη Μάλτα!
Πολλοί ξένοι και κυρίως Σκανδιναβοί έρχονται στη Μάλτα για μόνιμη εγκατάσταση έχοντας ως χαρακτηρσιτική ασχολία το (νόμιμο) στοίχημα. Συνομιλώντας με έναν Σουηδό που εργάζεται για μια τέτοια εταιρεία μάθαμε ότι βασικός μισθός στη χώρα είναι από 1600 ευρώ και πάνω, ενώ ένας κανονικός μισθός κυμαίνεται από 2 μέχρι 3 χιλιάδες ευρώ.

Ο ίδιος πάντως όταν έμαθε ότι είμαστε από την Ελλάδα αρχικά γέλασε και εν συνεχεία μας εξήγησε ότι έχουν πρόβλημα με το ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με την football league καθώς αναγκάζονται να κλειδώνουν τα ματς στο ημίχρονο γιατί συχνά πυκνά παρατηρούνται περίεργα πονταρίσματα…

Φτηνό ποτό
Όπως αναφέραμε πιο πάνω οι Μαλτέζοι ετοιμάζονται πυτρετωδώς για το καλοκαίρι όταν και θα υποδεχτούν κοντά στο ένα εκατομμύριο τουρίστες κυρίως από την Ιταλία και την Ισπανία. Πέρα από τα γραφικά λιμανάκια, το κάστρο και τα μεσαιωνικά κτίρια που υπάρχουν στο νησί, οι ντόπιοι ποντάρουν πολύ και στην διασκέδαση.

Ιδιαίτερα το Σεντ Τζούλιανς είναι ένας μικρός παράδεισος για τουρίστες που δεν αναζητούν την ποιότητα αλλά τη διασκέδαση. Έτσι μπορεί κανείς να βρει προσφορές σε κάθε μαγαζί για υπερβολικά φτηνά ποτά και φτηνό φαγητό με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όπως ελάχιστα είναι και τα καλά εστιατόρια. Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι η κουζίνα τους κλείνει το μεσημέρι στις 2 η ώρα…

Ιστιοπλοΐα ναι, παραλίες όχι
Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται τη Μάλτα για πραγματικές καλοκαιρινές διακοπές και όχι για κρεπάλες, το κάνουν με ιστιοπλοϊκό. Δεκάδες είναι τα ιστιοπλοϊκά που έρχονται ακόμα και τώρα Μάρτιο μήνα στη Μάλτα και μπορεί κανείς να δει πολλά στις μαρίνες του νησιού.

Ωστόσο το καλοκαίρι που η ανάγκη για θάλασσα είναι μεγάλη οι μαρίνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ορδές των ιστιοπλοϊκών που καταφτάνουν. Στο γεγονός αυτό συντελεί ότι η Μάλτα δε φημίζεται και για τις παραλίες που διαθέτει. Πάντως τα νερά είναι καθαρά και οι όσοι έρχονται με ιστιοπλοϊκά μπορούν να χαρούν τη θάλασσα της Μάλτας έστω και λίγο πιο ανοιχτά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.