Κύπρος-Λετονία 1-1: “Λύγισε” στο 85′

Ισόπαλη 1-1 τελείωσε η αναμέτρηση μεταξύ της Κύπρου και της Λετονίας.

Σε φιλικό προετοιμασίας, η Κύπρος υποδέχθηκε στο «ΑΕΚ Αρένα» την Λετονία. Μετά από μια απογοητευτική πορεία στα προκριματικά του Euro 2024, το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια θέλησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με αφετηρία το παιχνίδι με το κράτος της Βαλτικής. Παρά το γκολ του Πίττα στο 33′, η Κύπρος δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και με γκολ του Τσιγκάνικς στο 85′ ήρθε ισόπαλη 1-1.

Το ματς

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, η Λετονία απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση. Στο 24′, η Κύπρος έκανε τη πρώτη καλή φάση του αγώνα, όταν το σουτ του Λοΐζου πέρασε άουτ. Στο 33′ η Κύπρος άνοιξε το σκορ. Ο Λοΐζου έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ιωάννη Πίττα να “πετάγεται” πριν η μπάλα βγει εκτός ορίων και να τη στέλνει στα δίχτυα του Μάτρεβιτς. Στο 38′ οι Λετονοί απείλησαν με τον Γάουνζεμνς, αλλά το διαγώνιο σουτ τ0ου θα περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μολ. Στο 44′ η Λετονία κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μολ ανέτρεψε τον Τσίγκανικς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκουτκόβσκις, που ηττήθηκε από τον τερματοφύλακα της Κύπρου, που μπλόκαρε τη μπάλα. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κύπρος μπήκε καλύτερα, χωρίς να απειλήσει. Στο 62′ έχουμε μεγάλη ευκαιρία για τη Λετονία. Ο Ουλντρίκις έκανε εξαιρετική μπαλιά για τον Γκουτκόβσκις, όμως ο Μολ έδιωξε την μπάλα, η οποία κατέληξε ξανά στον Ουλντρίκις που σούταρε άουτ. Λίγα λεπτά μετά, ο γκολκίπερ της Κύπρου θα αποκρούσει εντυπωσιακά τη κεφαλιά του Ουλντρίκις. Στο 85′ η Λετονία έφτασε στην ισοφάριση. Ο Τσιγκάνικς έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και με δυνατό σουτ κέρδισε τον Μολ.

Κύπρος (Κετσπάγια): Μολ, Καρώ, Γκόγκιτς, Λαίφης, Χ. Κυριάκου (77′ Κυπριανού), Κορέια, Κούσουλος, Ντ. Σπόλιαριτς (62′ Κυπριανού), Χαραλάμπους, Λοίζου (62′ Γαβριήλ), Πίττας (62′ Ρ. Σωτηρίου)

Λετονία (Νικολάτο): Μάτρεβιτς, Μπαλόντις (46′ Γιαγκοντίνσκις), Ντούμπρα, Γιουρκόβσκις, Γάουνζεμνς (46′ Σαβαλνίεκς), Έμσις (77′ Ζελένκοβκς), Σαβελιέβς (63′ Ζουζίνς), Τσιγκάνικς, Ικαούνιεκς, Ουλντρίκις (77′ Ντασκέβιτς), Γκουτκόβσκις (77′ Ρέγκζα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.