Αναμένεται η «απάντηση» του Ζλάταν

Ένας εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας από το σπίτι του! Ο Ρονάλντο έχει κάνει το πρώτο βήμα για το Μουντιάλ του 2014.

Ένας εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας από το σπίτι του! Ο Ρονάλντο έχει κάνει το πρώτο βήμα για το Μουντιάλ του 2014. Μπορεί ο Σουηδός σούπερ σταρ να καλύψει το χαμένο έδαφος;

Στην προσωποκεντρική εποχή που διανύουμε (και) στο ποδόσφαιρο, το σπουδαιότερο ζευγάρι μπαράζ για την ευρωπαϊκή ζώνη περικλείει και τη μεγάλη μονομαχία δύο κορυφαίων παικτών. Κριστιάνο Ρονάλντο ή Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι το μεγάλο ερώτημα που συνοδεύει ποια εκ των Πορτογαλίας ή Σουηδίας θα μπορέσει να περάσει τη διαδικασία και να βρεθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2014.

Την πρώτη «μάχη» την κέρδισε ο Ίβηρας σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης: Σκόραρε με καταπληκτικό γκολ το τελικό 1-0 στο 82΄ και με τον μεγάλο αντίπαλό του εξαφανισμένο από τον Πέπε, πήρε το προβάδισμα για το πολυπόθητο εισιτήριο. Η ρεβάνς της «Friends Arena» της Στοκχόλμης είναι οριακή, μια και το 1-0 των Πορτογάλων είναι σκορ που ανατρέπεται. Το ζήτημα είναι αν οι γηπεδούχοι μπορούν!

Η ομάδα του Έρικ Χάμρεν έλειψε από το Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική και δεύτερη συνεχόμενη απουσία θα είναι τεράστιο πλήγμα για το ποδοσφαιρικό γόητρο των Σκανδιναβών. Η Πορτογαλία, από την άλλη, πάει για τέταρτο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο εφόσον περάσει τους Σουηδούς. Και ο Πάουλο Μπέντο και ο ομολόγός του Χάμρεν ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, σκεπτόμενοι ακόμη και τις πιθανότητες να οδηγηθεί η διαδικασία πρόκρισης στα πέναλτι!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, μετά την ολοκλήρωση της καριέρας με την Εθνική ομάδα του πρώην στόπερ του Ολυμπιακού Όλαφ Μέλμπεργκ, τη χρησιμοποίηση δύο «30άρηδων» στα στόπερ. Ο Χάμρεν εμπιστεύεται τον Περ Νίλσον (31 ετών) και τον πρώην κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού Μίκαελ Άντονσον (32 ετών). Δραματικές αλλαγές δεν αναμένονται, με τους δύο προπονητές να μην αντιμετωπίζουν και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Υπάρχει θλίψη αλλά και συσπείρωση στους φιλοξενούμενους, μετά το θάνατο του ποδοσφαιριστή της τρίτης κατηγορίας της χώρας, Άλεξ Μάρκες, που έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή (17/11) μέσα στο γήπεδο κατά την αναμέτρηση του συλλόγου του Τουριζένσε με την Καραπινεϊρένσε. Ο 20χρονος εκλιπών ήταν μέλος των ακαδημιών της Πόρτο και η εξέλιξη αυτή έχει επηρεάσει τα μέλη της πορτογαλικής αποστολής!

Διαιτητής: Χάουαρντ Ουέμπ (Αγγλία)

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σουηδία (Έρικ Χάμρεν / 4-4-1-1): Ίσακσον – Λούστιγκ, Άντονσον, Νίλσον, Όλσον – Λάρσον, Κάλστρομ, Ράσμους Ελμ, Κατσανίκλιτς – Ελμάντερ – Ιμπραχίμοβιτς.
Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο / 4-3-3): Πατρίσιο – Κοεντράο, Πέπε, Άλβες, Περέιρα – Μεϊρέλες, Βελόσο, Μουτίνιο – Ρονάλντο, Πόστιγκα, Νάνι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.