Παυλίδης: “Με ήθελαν τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες”

Αποκαλυπτικός ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης στο novasports.gr!

Ο διεθνής επιθετικός της Βίλεμ, Βαγγέλης Παυλίδης μίλησε αποκλειστικά στο instagram live του Novasports.gr και τους Αποστόλη Λάμπο και Γρηγόρη Παπαβασιλείου και αποκάλυψε το ενδιαφέρον τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων για την απόκτηση του! Ο νεαρός στράικερ αναφέρθηκε ακόμα στην ανανεωμένη Εθνική ομάδα, στα ποδοσφαιρικά του όνειρα και την πορεία του στην Ολλανδία, τη συνεργασία του με τον διάσημο ατζέντη Μίνο Ραϊόλα, αλλά και σε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία της διαδρομής του στο ποδόσφαιρο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Παυλίδης στο novasports.gr: 

Για τη διακοπή του ολλανδικού πρωταθλήματος: 

“Πήραν μια απόφαση εξαιτίας της Κυβέρνησης. Για άλλους θετικό, για άλλους αρνητικό. Όλοι ήθελαν να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα, αλλά από τη στιγμή που δεν γινόταν, πρέπει να το αποδεχθούμε. 

Βιάστηκαν, όμως επειδή οι Ολλανδοί συνδέονται με τους Βέλγους και έχουν κοντινή φιλοσοφία, εφόσον πήραν εκεί πρόωρη απόφαση και αυτοί αποφάσισαν την οριστική διακοπή. 

Κανένας δεν ήθελε να τελειώσει η σεζόν, γιατί όλοι θέλαμε να αγωνιστούμε και να μην καθόμαστε στα σπίτια μας. Δυστυχώς πήρε αυτή την απόφαση η ολλανδική ομοσπονδία. Είναι άδικο για τα παιδιά, όπως η Ντε Γκράαφσαπ να μην επιβραβευθούν και να μην διεκδικήσουν την άνοδο εξαιτίας του κορωνοϊού ή και για την Άλκμααρ που έκανε εξαιρετική σεζόν και δεν πήρε το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League”. 

Για το βήμα που έκανε στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία: 

“Ήταν μια απόφαση και δική μου και των γονιών μου και είναι κάτι που δέχθηκαν, αν και ήταν κάτι δύσκολο. Το ήθελα αρκετά και ήθελα να το προσπαθήσω. Πήρα την απόφαση, μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, ακολούθησε και ο αδερφός μου και ευτυχώς τα κατάφερε και αυτός και αγωνίζεται σε μεγαλύτερη ομάδα από εμένα”. 

Για τους “Μπέμπηδες”: 

“Ήταν η Ακαδημία που άρχισα στη Θεσσαλονίκη, ήμουν πολλά χρόνια εκεί και ήμασταν εκεί μαζί με τα αδέρφια Δεληγιαννίδη”. 

Για την περίοδο που ήταν στη Μπόχουμ:

“Όταν υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο, ήθελα να αγωνιστώ και να διακριθώ στη Μπόχουμ. Έπαιξα αρκετά νωρίς, όμως ήρθε ένας τραυματισμός, αποχώρησε ο Ολλανδός προπονητής που με είχε εμπιστευθεί και όταν γύρισα από τον τραυματισμό μου, είχαν αλλάξει το προπονητικό τιμ. Κοίταξα το καλό μου και επειδή ήμουν και 19 χρόνων, είπα ότι θέλω να πάω να πάρω παιχνίδια και να κοιτάξω την ατομική μου βελτίωση”. 

Για τον τραυματισμό του και πόσο τον επηρέασε:

“Εκείνη την περίοδο ήμουν άσχημα ψυχολογικά, όμως ευτυχώς είχα βοήθεια από την οικογένεια μου. Τότε ήμουν μαζί με τον Διαμαντάκο συμπαίκτης στη Μπόχουμ και ως εμπειρότερος, με βοήθησε αρκετά για το μέλλον μου και με καθοδήγησε. Μου είπε να πάω εκεί που θα βελτιωθώ και θα παίξω, γι’ αυτό πήγα στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ, καθώς ήξερα τον προπονητή και γνώριζα ότι θα έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Πρόλαβα και τον Παπασταθόπουλο και τον Καμπετσή στη Ντόρτμουντ”. 

Για την επαφή που είχε με τον Παπασταθόπουλο και τον Καμπετσή:

Με τον Σωκράτη δεν είχα μεγάλη επαφή, γιατί ήταν στην πρώτη ομάδα. Με τον Αργύρη γνωριζόμασταν από την Εθνική”.

Για τη μετακίνηση του στη Βίλεμ: 

Μετά τη Ντορτμουντ ήρθε η ευκαιρία της Βίλεμ και ευτυχώς έγινε με τη μορφή δανεισμού. Έπρεπε να δείξω πράγματα και κατάφερα να κερδίσω πράγματα και ένα τριετές συμβόλαιο”.

Για τη συνύπαρξη του με τον Βρουσάι: 

“Στην αρχή μέναμε μαζί, κάτι που θέλαμε και οι δύο για να προσαρμοστούμε καλύτερα”. 

Για τη συνεργασία με τον Μίνο Ραϊόλα: 

“Είναι δύσκολο να αρνηθείς τέτοια πρόταση. Έχω άμεση επαφή με τον ίδιο”.

Για τη Βίλεμ: 

“Όπως και ο Λάμπρου και ο Τσιμίκας, έδειξαν θετικά πράγματα και έκαναν καλά πράγματα στη Βίλεμ και ο κόσμος ακόμα τους θυμάται. Γι΄αυτό περίμεναν και από εμάς πράγματα και νομίζω ότι το πετύχαμε και βοηθήσαμε την ομάδα. Κάναμε καλές χρονιές”. 

Για την ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου:

“Η ολλανδική σχολή είναι μια από τις καλύτερες, βγάζει συνεχώς παίκτες, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αλλά και η Βίλεμ θέλει να προωθεί και να βελτιώνει τους παίκτες της. Ιδιαίτερα τους νεότερους”. 

Παίζεις χωρίς φόβο, αλλά όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά, ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος… Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε, ήμασταν ηλικιακά από τους μικρότερους, αλλά μας εμπιστεύτηκαν όλοι. 

Για τον καλύτερο παίκτη του αντιμετώπισε στην Ολλανδία:

“Παίξαμε πέρυσι με τον Ντε Γιονγκ. Εκπληκτικός παίκτης, αλλά δεχθήκαμε τέσσερα γκολ και δεν έχω καλές αναμνήσεις. Είναι από τους καλύτερους στη θέση του και ας είναι νεαρός”. 

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό: 

“Η σχέση μου είναι καθαρά με την Εθνική ομάδα, δεν τον γνώριζα πιο πριν. Προσπάθησε να αλλάξει πράγματα, του βγήκαν και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία”. 

Για το κλίμα που βρήκε στην Εθνική ομάδα: 

“Μπορώ να πω ότι από την πρώτη μου κλήση, είχαμε θερμή υποδοχή και το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Γνώριζα τον Σωκράτη από το Ντόρτμουντ, ο Βρουσάι γνώριζε παιδιά από τον Ολυμπιακό και είχαμε καλή υποδοχή και δεν αισθανθήκαμε εχθρικό κλίμα. Αλλά και στη συνέχεια με την ανανέωση, όλοι ήμασταν νέα πρόσωπα και να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο και να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, κάτι που βγήκε στο γήπεδα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Δεν θα πω ότι κάναμε κάτι το ιδιαίτερο, δεν γνωρίζαμε καν τι γινόταν. Ήμασταν όλοι νέοι, οπότε είπαμε: “Είμαστε εδώ για ένα σκοπό και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”. Όταν είσαι ευχαριστημένος με αυτό που δίνεις και αγαπάς αυτό που κάνεις, είναι δύσκολο να το αποτύχεις”.

Για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε τελευταία η Εθνική:

“Με τρία ματς δεν μπορείς να το κρίνεις, αλλά η φιλοσοφία του προπονητή είναι αυτή που μας έκανε όλους να κοιταζόμαστε περίεργα. Φώναζε στον Πασχαλάκη, στον Σιόβα και στον Χατζηδιάκο να ανοίξουν και να παίξουν από πίσω. Μέσα στην Ιταλία που πρεσάρουν και τα… σημαιάκια”!

Για την ματαίωση των φιλικών αγώνων στην Αμερική:

“Όλοι θέλαμε να παίξουμε στα φιλικά και ειδικά στην Αμερική που είναι εμπειρία ζωής. Όλα τα παιδιά ήθελαν να γίνουν τα φιλικά σαν τρελοί”.

Για το αν προπονείται με τη Βίλεμ: 

“Κάνουμε κανονικά προπονήσεις μόνο τέσσερις φορές την εβδομάδα για να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση. 

Για την πορεία του: 

“Δόξα τω Θεώ, όλα πάνε καλά, δεν έχω προβλήματα τραυματισμού και ελπίζω να συνεχιστούν. Όλα είναι σαν παραμύθι. Μέχρι το καλοκαίρι δεν γνώριζα ποια θέση μου ταιριάζει, αλλά από τη στιγμή που καθιερώθηκα ως σέντερ φορ, άρχισε να μου αρέσει. Στη Γερμανία έπαιζα σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Φέτος μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία”.

Για τα καλά λόγια από τον ομοσπονδιακό προπονητή:

“Είναι τιμή να λέει ο ομοσπονδιακός τεχνικός αυτά τα λόγια. Κάθε φορά που θα βρίσκομαι στην Εθνική, θα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Γιατί κάθε φορά που δέχομαι μια κλήση, είναι και μια ευκαιρία”. 

Για τον Μήτρογλου: 

“Ο Μήτρογλου είναι ένας σπουδαίος σέντερ φορ και δεν σημαίνει ότι επειδή δεν κλήθηκε μια χρονιά στην Εθνική να μην είναι στους καλύτερους Έλληνες φορ. Θα ήταν για μένα πολύ όμορφο να κάνω την καριέρα του. Στο ματς που παίξαμε μιλήσαμε και πήρα τη φανέλα του”. 

Για το πρότυπο του: 

“Ο Χαριστέας αρχικά και εκείνη την τετραετία – πενταετία μετά το Euro, μόνο ο Χαριστέας ακουγόταν. Όταν πήγα στο Μπόχουμ, όλοι εκεί ήταν τρελαμένοι με τον Γκέκα και όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια και τα τελευταία χρόνια ο Μήτρογλου, ο οποίος έκανε εκπληκτικές χρονιές”.

Για τη φιλική σχέση του με τον Χατζηδιάκο: 

“Με το Χατζηδιάκο κάνουμε πολλή παρέα. Είναι ωραίο να παίζεις με φίλους… αντίπαλους. Κάνει ήδη προπονήσεις με μπάλα και σταδιακά προσπαθεί να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας του. Θα χρειαστεί και άλλο χρόνο”. 

Για τον καλύτερο αμυντικό που έχει αντιμετωπίσει:

“Ο καλύτερος αμυντικός που αντιμετώπισα είναι ο Ντε Λιχτ με διαφορά. Είναι ένα θηρίο, δεν υπάρχει η δύναμη που έχει. Είναι εκπληκτικός”. 

Για το μεγαλύτερο του όνειρο: 

“Δεν έχω κάποια συγκεκριμένο όνειρο. Φιλοδοξία κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Για μένα είναι η Premier League”. 

Για τον καλύτερο τερματοφύλακα που αντιμετώπισε: 

“Η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Άγιαξ, επομένως θα πω τον Ονανά”. 

Για το αν θα εκτελούσε πέναλτι σε τελικό Euro:

“Δεν θα εκτελούσα πέναλτι, θα το έδινα σε άλλον”. 

Για τον αδερφό του: 

“Ο Βασίλης όταν άρχισε αγωνιζόταν ως επιθετικός και από τότε που πήγε στη Γερμανία καθιερώθηκε ως στόπερ. Είναι ο μικρός μου αδερφός και τον πειράζω, πρέπει να βελτιωθεί πολύ. Ο Βασίλης έχει συμβόλαιο με τη Σάλκε και κατά 99% θα ανανεώσει, επομένως η σκέψη της οικογένειας και του αδερφού μου είναι να μείνει στη Σάλκε για να βελτιωθεί και την επόμενη χρονιά έχει ο Θεός. Πρώτα να βελτιωθεί και μετά να επιδιώξει μια μεταγραφή. Άλλωστε συνεργάζεται και αυτός με τον κ. Ραϊόλα”.

Για τη μεγάλη αγωνιστική αποχή της Βίλεμ: 

“Στη Γερμανία οι παίκτες δεν πρόλαβαν να κάνουν τη σωστή προετοιμασία και είναι δύσκολο. Υπάρχουν ρίσκα σε αυτά τα παιχνίδια και είναι ένας λόγος που οι Ολλανδικές ομάδες δεν συνεχίζουν γι΄αυτό το ρίσκο. Υπάρχει μεγάλο θέλω από όλους τους παίκτες, ωστόσο ο αγώνας είναι και ο κόσμος και η ατμόσφαιρα… Δεν έχω συνηθίσει σε άδεια γήπεδα, όπως γίνεται με κάποιες ομάδες στην Ελλάδα. Εδώ δεν το έχω συναντήσει. Ακόμα και στο φιλικό με τον ΟΦΗ, είχαμε 3-4 χιλιάδες κόσμο. Οπότε παίζει τεράστιο ρόλο, ειδικά στα μεγάλα πρωταθλήματα που οι παίκτες έχουν συνηθίσει με πολύ κόσμο στις εξέδρες”. 

Για τα ελληνικά play off: 

“Να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες και την πληρότητα των ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο αβαντάζ με τη βαθμολογική του διαφορά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ”.

Για την ατμόσφαιρα στα παιχνίδια της Βίλεμ: 

“Το γήπεδο μας δεν είναι τόσο μεγάλο, όμως σε κάθε ματς έχουμε 13.000 κόσμο και στα ντέρμπι εξαντλούνται τα εισιτήρια”. 

Για τη γενοκτονία των Ποντίων και αν τον επηρεάζει εξαιτίας της ποντιακής του καταγωγής: 

Όχι τόσο πολύ, αλλά περισσότερο τους παππούδες μας που τα έζησαν. Σίγουρα δένεσαι συναισθηματικά, αλλά δεν είναι το ίδιο”. 

Για τον αν τον έχουν πλησιάσει ελληνικές ομάδες:

“Και παλαιότερα με έχουν πλησιάσει. Από τους πέντε μεγάλους, σίγουρα οι τέσσερις. Αυτό παλαιότερα. Όχι τώρα και απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπήρξε κάτι”.

Για την κατάσταση που βρίσκεται: 

“Εκτός από τις προπονήσεις που είναι τέσσερις φορές την εβδομάδα, δεν μπορούμε να δώσουμε αυτά που μπορούμε και δεν χρειάζεται να δίνεις το 200%, όμως έχω τον προσωπικό μου γυμναστή και όποτε τον χρειαστώ είναι κοντά μου”. 

Για την κορυφαία ενδεκάδα Ελλήνων παικτών: 

“Σύστημα 4-2-3-1 με Νικοπολίδη τερματοφύλακα, τετράδα στην άμυνα Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Φύσσας, αμυντικά χαφ Κατσουράνης, Μπασινάς, δεκάρι ο Καραγκούνης, αριστερά ο Σαμαράς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και φορ τον Χαριστέα”. 

 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.