«Λευκή» ισοπαλία… έσπασε όλα τα ρεκόρ

Άγιαξ και Φέγενορντ «κόλλησαν» στο 0-0 και έχασαν έδαφος στην Ερεντιβίζιε, σε ένα ντέρμπι μίσους που θα μείνει στην ιστορία.

Άγιαξ και Φέγενορντ «κόλλησαν» στο 0-0 και έχασαν έδαφος στην Ερεντιβίζιε, σε ένα ντέρμπι μίσους που θα μείνει στην ιστορία. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στις ομάδες του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ είναι γνωστή και διαιωνίζεται, αλλά το ξεχωριστό έχει να κάνει με το ότι αυτή ήταν η μόλις δεύτερη «λευκή» ισοπαλία ανάμεσά τους.


Ναι, καλά διαβάσατε. Άγιαξ και Φέγενορντ έχουν αναμετρηθεί 177 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά μόνο άλλο ένα παιχνίδι υπάρχει που δε σκόραραν αμφότερες, το 1978. Από τότε πέρασαν 37 χρόνια που όλες οι μεταξύ τους «μάχες» είχαν τουλάχιστον ένα γκολ.


Άλλα 25 χρόνια και 46 αγώνες χρειάστηκε επίσης να περάσουν για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της η Φέγενορντ σε ματς με τον «Αίαντα» ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.


Βαθμολογικά, πάντως, η ισοπαλία δε βόλεψε κανέναν. Ο Άγιαξ έμεινε 6 βαθμούς πίσω απ’ την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν και η Φέγενορντ στην τρίτη θέση με 14 βαθμούς λιγότερους από την PSV.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.