Άγιαξ – Σπάρτα Ρότερνταμ 2-1 : Όνειρο ήταν και πάει (hls)

Η Σπάρτα τόλμησε να ονειρευτεί καθώς προηγήθηκε στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα του Άγιαξ με 1-0 στο ημίχρονο. Δεν έχει νίκη στο Άμστερνταμ 33 χρόνια. Ο πρωτοπόρος όμως γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε 2-1.

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φανελάκια αφιερωμένα στην μάχη που δίνει ο Λουίς Φαν Χάαλ με τον καρκίνο. Ο προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας ήταν στο γήπεδο για να δει δύο ομάδες τις οποίες έχει υπηρετήσει ως προπονητής (Άγιαξ) και παίκτης (Σπάρτα Ρότερνταμ.

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο έγιναν όσα περίεργα και παράξενα θα μπορούσαν να συμβούν.

Η Σπάρτα δεν έχει νίκη στο Άμστερνταμ από τον Αύγουστο του 1989 όταν βοηθός προπονητή στον Άγιαξ ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ. Από τότε σε είκοσι-ένα παιχνίδια έχει μια ισοπαλία και είκοσι ήττες αλλά πήγε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με την γκολάρα του Ντε Καμπς (33′).

O Ντε Καμπς αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, από την Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι γεννημένος στο Άμστερνταμ και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Eredivisie απέναντι στην ομάδα από τις ακαδημίες προέρχεται. Είχε να σκοράρει πέντε χρόνια.

Στο δεύτερο ημίχρονο επέστρεψε η λογική με τον Αιαντα να διαλύει τα όνειρα της Σπάρτα σε δεκαέξι λεπτά. Ισοφάρισε ο Κλάασεν (49′) από ασίστ του Τάντιτς και ο αρχηγός σκόραρε ο ίδιος με πέναλτι για το 2-1 (62′).

Ο Άγιαξ είχε δοκάρι, σκόραρε ξανά αλλά το γκολ του Αλέρ δεν μέτρησε (71′) και έφτιαξε κι άλλες φάσεις αλλά έμεινε στο 2-1 το οποίο ήταν αρκετό για να πάει ξανά στο +7 από την PSV Άιντχοφεν αλλά με ένα παιχνίδι παραπάνω.

Άγιαξ : Ονανά – Τίμπερ, Σχουρς, Μπλιντ, Ταλιαφίκο (30′ Τέιλορ) – Άλβαρες, Κλάασεν (90′ Κούντους), Χράφενμπερχ – Τάντιτς, Μπέργκχαϊς, Αλέρ (80′ Μπρόμπεϊ)

Σπάρτα Ροτ. : Οκόγε – Γιανς, Αλμπερς, Φρεντς, Αουάσαρ (63′ Μπέουγκελσνταϊκ), Πίντο – Φερσούρεν (63′ Τι), Φαν Μούλεμ, Ντε Καμπς (76′ Νταλμάου), Φαν Κρόουι (46′ Μάινανς) – Ένχελς (76′ Ναμλί)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.