Μαρκ Όφερμαρς: Ο «βρώμικος θείος» με τα ακατάλληλα μηνύματα!

Οι αποκαλύψεις του ολλανδικού Τύπου για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Μαρκ Όφερμαρς σε γυναίκες υπαλλήλους του Άγιαξ και πώς ξεκίνησαν όλα από ένα τηλεοπτικό reality show!

O παλαίμαχος άσος της ομάδας του Άμστερνταμ και μέχρι πρότινος διευθυντής ποδοσφαίρου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το πόστο του, όταν υπάλληλοι του συλλόγου τον κατήγγειλαν ότι τους έστελνε ανάρμοστα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου. 

Η είδηση έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» προκαλώντας σοκ στους φίλους της πιο επιτυχημένης ομάδας της Εredivisie, καθώς αφορούσε έναν από τους θρύλους του συλλόγου και «τον καλύτερο διευθυντή ποδοσφαίρου της ιστορίας του», όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λέιν Μέιγιααρντ στην ανακοίνωση της λύσης συνεργασίας τους. Υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών στα χρόνια της θητείας του στο πόστο έφεραν στα ταμεία του συλλόγου πάνω από μισό δισ. ευρώ.

Όπως ισχυρίζονται όμως δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου,  η συμπεριφορά του Όφερμαρς αποτελούσε κοινό μυστικό στα ενδότερα του συλλόγου!

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος σύμφωνα με την Algemeen Dagblad παρενοχλούσε συστηματικά γυναίκες υπαλλήλους με ανάρμοστα σχόλια και αποστολή ακατάλληλων μηνυμάτων, ακόμα και φωτογραφιών των γεννητικών οργάνων του!

Μάλιστα, το προσωπικό του συλλόγου είχε δώσει το παρατσούκλι «βρώμικος θείος» στον Όφερμαρς, σε αντίθεση με τον CEO της ομάδας -και έτερο θρύλο του «Αίαντα» – Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ – τον οποίον χαρακτήριζαν ως «φιλικό πατέρα»!

Όμως, ακόμα και ο ρόλος του Φαν Ντερ Σαρ αλλά και των υπόλοιπων υψηλόβαθμων στελεχών του συλλόγου στην υπόθεση αμφισβητείται από τον Τύπο. Το προσωπικό ισχυρίζεται ότι άπαντες γνώριζαν τη συμπεριφορά του Όφερμαρς εδώ και καιρό, ωστόσο δεν ανέλαβαν δράση μόνο μετά τις επίσημες καταγγελίες των γυναικών.

Οι καταγγελίες ξεκίνησαν από ένα reality show

Τι όμως ήταν αυτό που έδωσε το θάρρος στα θύματα των …ορέξεων του Όφερμαρς να τον καταγγείλλουν;

Όλα ξεκίνησαν έξω από τον χώρο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα από αυτόν της τηλεόρασης.

Στις 15 Ιανουαρίου, ξέσπασε σάλος στην Ολλανδία, όταν αποκαλύφθηκαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο reality show The Voice of Holland.

Όπως καταγγέλθηκε, ο band leader της εκπομπής Γερούν Ρίτμπερχεν -κουνιάδος του εμπνευστή του show και μεταξύ άλλων δημιουργός του πασίγνωστου reality Big Brother Τζον Ντε Μολ– υποσχόταν σε διαγωνιζόμενους στην εκπομπή ότι θα περνούσαν στους επόμενοιυς γύρους αν υπέκυπταν στις σεξουαλικές του ορέξεις. Ο ίδιος παραδέχτηκε τη συμπεριφορά του δημοσίως, ενώ αποκαλύφθηκε ότι όλα ήταν γνωστά στους παραγωγούς της εκπομπής για χρόνια, οι οποίοι μάλιστα του είχαν κάνει παρατηρήσεις, αλλά τον διατηρούσαν στο πόστο του!

Μετά τις αποκαλύψεις, υπήρξε μία χιονοστιβάδα καταγγελιών σε άλλους εργασιακούς χώρους στην Ολλανδία.

Στον Άγιαξ, ο Φαν Ντερ Σαρ με ένα email ενθάρρυνε  το προσωπικό ότι μπορούσε να καταγγείλλει ανάρμοστες συμπεριφορές, κάτι που έκαναν τελικά αρκετές υπάλληλοι.

Η διοίκηση και ο CEO είχαν στη συνέχεια συζητήσεις με τον Όφερμαρς με τη βοήθεια ειδικής υπηρεσίας, η οποία εξέδωσε την αναφορά της την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας λίγα περιθώρια ελιγμών στον μέχρι πρότινος διευθυντή ποδοσφαίρου.

Αν και ο σύλλογος παραδέχτηκε στην ανακοίνωσή του ότι ο Όφερμαρς επιδείκνυε ανάρμοστη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Φαν Ντερ Σαρ αρνείται κατηγορηματικά ότι γνώριζε τη συμπεριφορά του συνεργάτη του και παλιού του συμπαίκτη στην ομάδα και την Εθνική Ολλανδίας.

Οι μπελάδες για τον Άγιαξ πάντως φαίνεται ότι τώρα αρχίζουν, καθώς ο κύριος χορηγός Ziggo, ο μεγαλύτερος φορέας καλωδιακής τηλεόρασης στην Ολλανδία, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.