Εργοτέλης: Διεκδίκησε πρωτάθλημα, αβέβαιο το μέλλον!

Μια από τις "παραδοσιακές" δυνάμεις στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα είναι ο Εργοτέλης.

Μια από τις “παραδοσιακές” δυνάμεις στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα είναι ο Εργοτέλης. Και ας έγινε λίγο πιο γνωστός το τελευταίο διάστημα για… κακό λόγο (υπόθεση Κωνσταντοπούλου). Οι Κρητικοί πρώτα με τις Νέες Εργοτέλη και από το 2016 με την ομάδα του Γ.Σ. Εργοτέλη έχουν δυναμική παρουσία στο χώρο και έχουν αναδείξει αρκετές ποδοσφαιρίστριες. Ουσιαστικά πρόκειται για την αρχαιότερη – εν ενεργεία – ομάδα γυναικών, αντέχοντας όλες τις δυσκολίες στο πέρασμα των χρόνων.

Έδρα της Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών του Εργοτέλη ήταν εξ’ αρχής το γήπεδο του Μαρτινέγκο, κάτω από τον ιστορικό τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα το σπίτι της ομάδας.

Το 2023 ήταν η… χρονιά του, καθώς ο Εργοτέλης ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας, τερμάτισε στην τιμητική δεύτερη θέση και κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει να καυχιέται ότι είναι η πρώτη ομάδα που κέρδισε το Δικέφαλο του Βορρά μετά από αήττητο σερί 88 αγώνων!

Ο προπονητής

Ο Ανδρέας Ξυδάκης ήταν ο άνθρωπος που καθοδήγησε τον Εργοτέλη, ωστόσο η αποχώρηση του επικεφαλής του γυναικείου τμήματος και οι τριγμοί που έχουν προκληθεί στο “οικοδόμημα” του κρητικού συλλόγου, φέρνουν σημαντικές ανακατατάξεις.

Το αστέρι

Η 26χρονη Καναδή επιθετικός Κιγιάνι Τζόνσον έκανε άλλη μια σπουδαία σεζόν με τη φανέλα του Εργοτέλη και με τα 16 γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας, βοήθησε σημαντικά τον κρητικό σύλλογο.

Το ταλέντο

Η νεαρή Μαριάννα Ραπάνη θεωρείται μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες στην ηλικία της και πρόλαβε να σκοράρει επτά τέρματα, προτού τραυματιστεί σοβαρά σε ένα φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Νεανίδων με την Σερβία. Η νέα σεζόν θα τη βρει στο ΝCAA και στο Πανεπιστήμιο του Mercer, καθώς έλαβε αθλητική υποτροφία και θα αγωνιστεί με την ομάδα του Πανεπιστημίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.