Οι ομάδες που λένε «ΟΧΙ» στις αποφάσεις υπέρ της ESL!

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπέρ της European Super League.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA, υποστηρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν λειτουργεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, κάνοντας κατάχρηση.

Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της European Super League, η οποία θα είναι μία ανεξάρτητη λίγκα και δε θα βρίσκεται υπό την “στέγη” της UEFA.  

Κάποιες από τις ομάδες υποστήριξαν την απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ άλλες είπαν κατηγορηματικά ότι δε συμφωνούν αυτή.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μια από τις ομάδες που δήλωσε ανοιχτά την άρνηση της και ότι τάσσεται υπέρ της UEFA και της Premier League μένοντας σταθερή στην πρωταρχική της θέση:

«Η θέση μας ΔΕΝ έχει αλλάξει. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και στη θετική συνεργασία με την UEFA, την Premier League και τους συναδέλφους μέσω του ECA για τη συνεχή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού παιχνιδιού».

Και η Μπάγερν απέρριψε την πρόταση αυτή με τον Γιαν Κρίσταν να εξηγεί τον λόγο που οι Βαυβαροί είναι κατά της απόφασης.

«Ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει την στάση της Μπάγερν Μονάχου και της ECA πώς μια τέτοια διοργάνωση θα αποτελούσε μια επίθεση στην σημασία των εθνικών πρωταθλημάτων και της δομής του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου. Η Μπουντεσλίγκα αποτελεί θεμέλιο της Μπάγερν, όπως όλα τα εθνικά πρωταθλήματα είναι τα θεμέλια άλλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων. Είναι λοιπόν καθήκον μας και βαθιά πεποίθησή μας να τα ενισχύσουμε, όχι να τα αποδυναμώσουμε. Δεσμευόμαστε επίσης για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων υπό την ομπρέλα της UEFA. Επιτρέψτε μου λοιπόν να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι η πόρτα για τη European Super League παραμένει κλειστή για τη Μπάγερν».

Θέση πήρε και η Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Η Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού ανέλυσε την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιθυμεί να δηλώσει τα εξής: Η απόφαση σχετικά με το πλαίσιο προηγούμενης έγκρισης για άλλες διοργανώσεις αναφέρεται σε προηγούμενα καταστατικά της UEFA που είχαν ήδη τροποποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και η UEFA έχουν δημιουργήσει μια κοινωνία που έχει νόημα στην ιδέα ότι η UEFA είναι μονοπώλιο, αφού οι σύλλογοι, δυνάμει των συμφωνιών που έγιναν στο πλαίσιο αυτής της κοινής εταιρείας (“κοινοπραξία”), αποφασίζουν 50/50 σε ποιον να πουλήσουν τα χορηγικά και τηλεοπτικά δικαιώματα και τη διανομή των εσόδων αυτών, καθώς και τις μορφές των διοργανώσεων».

«Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει την ευρωπαϊκή Super League. Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία (εκτός Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) κ.λπ. δεν θέλουν τη Super League. Είμαστε υπέρ της προστασίας της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της διατήρησης των εθνικών πρωταθλημάτων και της διασφάλισης ότι μέσω αυτών η πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιτυγχάνεται κάθε περίοδο στο γήπεδο», καταλήγουν οι «Ροχιμπλάνκος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.