Παναθηναϊκός-Γουότφορντ 0-0: Αρχίζει την δημιουργία νέας ομάδας με βάση την περσινή εικόνα (hls)

Ο Παναθηναϊκός έδειξε την συνοχή στην αμυντική λειτουργία του από την περσινή περίοδο, χρειάζεται ακόμα δουλειά στην επίθεση και δυο παίκτες στον κεντρικό άξονα του παιχνιδιού του.

Χωρίς γκολ αλλά με θετικά συμπεράσματα για την πορεία της προετοιμασίας του, ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο φιλικό παιχνίδι του επί αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο την Γουόρτφορντ (0-0).

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το πρώτο φιλικό ότι συνεχίζει από το σημείο που τελείωσε αγωνιστικά στα πλει οφ της περσινής περιόδου. Δυνατό πρέσινγκ, οι τρεις γραμμές είχαν συνεργασία και συνοχή και αναζήτηση του γκολ με αντεπιθέσεις, κυρίως.

Η ποιότητα του Παλάσιος στο πρώτο ημίχρονο και το ίδιο χαρακτηριστικό του Αϊτόρ στο δεύτερο, ξεχώρισαν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού από το πρώτο φιλικό. Θετική ήταν η παρουσία του Τσέριν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η απουσία «δεκαριού» στον κεντρικό άξονα και σε ρόλο δημιουργού είναι εμφανής στους πράσινους», οι οποίοι σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας τους, επιτίθονται από τα πλάγια για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Ο Παναθηναϊκός επιδίωξε το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να τα καταφέρει, αλλά δημιούργησε 4 καλές ευκαιρίες. Στο 59’ με τον Καρλίτος, στο 63᾽ο Αϊτόρ στο 68’ ο Βαγιαννίδης και ο Γκάνεα στο 70’ 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε επιλέξει στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού τους Μπρινιόλι , Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Κουρμπέλη, Ηλιάδη, Αλεξανδρόπουλο, Παλάσιος, Σαρδέλη και Ιωαννίδη. 

Στο 30’ ο Φακούντο Σάντσες λόγω ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε από τον Βαγιαννίδη. Η διάγνωση στον Αργεντίνο παίκτη ανέφερε τράβηγμα στον τετρακέφαλο, χωρίς η κατάσταση του να είναι ανησυχητική.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε στην 11άδα μόνο τον Ηλιάδη και χρησιμοποίησε τους Λοντίγκιν , Κώτσιρα ,Σάρλια, Σιδερά, Τσέριν, Ηλιάδη, Βαγγιανίδη, Αϊτόρ, Καρλίτος και Καμπετσή. Αυτή η 11άδα είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία παιχνιδιού από εκείνη που άρχισε στο φιλικό παιχνίδι. Κοινό στοιχείο, όμως και των δυο ενδεκάδων ήταν η συνοχή τους, απόροια της διατήρησης του “κορμού” της “πράσινης” ομάδας από την περσινή περίοδο. Ο Παναθηναϊκός ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο, πίεσε ψηλά την αγγλική ομάδα και πάνω από το κέντρο του γηπέδου. Η ελληνική ομάδα “έκλεψε” τέσσερις φορές την μπάλα και βρέθηκε σε κατάσταση tranzision, δημιουργώντας δυο φορές καλές ευκαιρίες με το σουτ του Σαρδέλη στο 10′ και επίσης το σουτ του Γκανέα στο 21΄.

Οι Άγγλοι με σουτ των Πέδρο, Γκόσλινγκ και Μπάγιο απείλησαν την εστία του Μπρινιόλι, εκτός περιοχής αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.