Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού 1-2: Το σήκωσε με τεράστια ανατροπή (vid)

Η Ακτή Ελεφαντοστού με μεγάλη ανατροπή επικράτησε της Νιγηρίας (2-1) και κατέκτησε το τρίτο Κόπα Άφρικα της ιστορίας της.

Νιγηρία και Ακτή Ελεφαντοστού τέθηκαν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Η ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο χάρη σε γκολ του παίκτη του ΠΑΟΚ, Τροστ-Εκονγκ, είχε το προβάδισμα μέχρι το 62ο λεπτό, ήταν όμως κατώτερη των περιστάσεων σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος λύγισε από την πίεση της οικοδέσποινας Ακτής Ελεφαντοστού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σεμπαστιάν Αλέρ, που με δικό του γκολ στο 81ο λεπτό χάρησε το τρόπαιο στη χώρα του.

Η Ακτή Ελφαντοστού κατέκτησε για τρίτη φορά το Κόπα Άφρικα και πρώτη μετά το 2015.

Το ματς 

Ο Εκόνγκ τη… διαφορά στο πρώτο ημίχρονο

Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και τις περισσότερες ευκαιρίες. Η ομάδα του Εμέρς Φαέ δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποια από αυτές σε γκολ και το πλήρωσε. 

Στο 37ο λεπτό η Νιγηρία με την πρώτη της τελική εντός στόχου και την δεύτερη γενικά στο παιχνίδι, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με ωραία κεφαλιά του σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ και αρχηγού της Τροστ-Εκόνγκ. 

Δειτέ εδώ το γκολ του Εκόνγκ.

Ολική ανατροπή με Κεσιέ και Αλέρ

Η Ακτή Ελεφαντοστού συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας το παιχνίδι και δημιουργώντας ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ. 

Στο 62ο λεπτό η πίεση της ομάδας του Εμέρς Φαέ απέδωσε καρπούς. Ο Κεσιέ με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε και έβαλε φωτιά στις γεμάτες από Ιβοριανούς εξέδρες. 

Στο 81′ ήρθε η στιγμή του Σεμπαστιάν Αλέρ. Ο σέντερ φορ της Μπορούσια Ντόρτμουντ βρήκε δίχτυα και έφερε… τούμπα το ματς, φέρνοντας τη χώρα του μια ανάσα από το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και έτσι η Ακτή Ελφαντοστού κατέκτησε το τρίτο τρόπαιο Κυπέλλου Εθνών Αφρικής της ιστορίας της.

Νιγηρία (Πεσέιρο): Νουαμπαλί, Ατζαγί, Τροστ-Εκόνγκ, Μπασσέι, Άινα, Ιβόμπι (79′ Γιουσούφ), Ονιέκα (86′ Μοφί), Σανουσί (86′ Αρίμπο), Τσουκουέζε (56′ Σιμόν), Οσίμεν, Λούκμαν (79′ Ιχεανάτσο). 

Ακτή Ελεφαντοστού (Φαέ): Φοφανά, Οριέ (70′ Σίνγκο), Κοσούνου, Εντικά, Κόναν, Κεσιέ, Σερί (90+2 Αμανί), Σ. Φοφανά (88′ Σανγκαρέ), Γκραντέλ (70′ Ντιακιτέ), Αλέρ (88′ Κρασσό), Αντινγκρά. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.